iOS 14.4 та watchOS 7.3. Чому варто оновитися?

Компанія Apple випустила свіжі оновлення iOS 14.4 та watchOS 7.3. Жодних великих змін в операційних системах не з'явилося. Проте, розробники додали кілька класних нововведень, заради яких точно варто оновитися вже зараз.

Що нового в iOS 14.4

Попередження про не оригінальну камеру. Тепер будь-який смартфон з лінійки iPhone 12 може визначити чи оригінальна в ньому встановлена камера. Якщо її замінили на копію, то користувачеві прийде про це сповіщення. Корисна опція для тих, хто буде купувати Б/У пристрій або ремонтуватися в неавторизованому сервісі

Ручне визначення типу пристрою Bluetooth. Тепер в параметрах можна вручну вказати який Bluetooth-пристрій ти підключаєш. Функція стане у нагоді в тому випадку, коли потрібно вивести звукові повідомлення на навушники, а не на інші підключені гаджети, наприклад.

MGMT3/MGLW3
40 195 грн
37 225 грн
$1 320
MGJC3/MGHD3
30 595 грн
28 345 грн
$1 005

Новий інтерфейс підключення HomePod mini до iPhone. У колонці від Apple нарешті запрацював вбудований чіп U1. Завдяки апдейту, iPhone 11 та iPhone 12 підключаються до неї набагато швидше й точніше. Крім цього, з'явився новий тактильний відгук при сполученні та інтерфейс підключення в стилі AirPods або стилуса Apple Pencil.

Повідомлення про стеження. Розробники також додали повідомлення про недобросовісні додатки, які збирають інформацію про користувача. Тільки заради цієї нової опції вже варто встановити нову прошивку.

При першому запуску такої програми з'являється повідомлення про те, що сервіс збирає інформацію про твої дії й в інших додатках також. Користувач може дозволити або заборонити збирати особисті дані для персоналізованої реклами.



ezh|864х452.jpg

Інші дрібні поліпшення. Розробники також виправили інші помилки і додали кілька маленьких фішок. Наприклад, iPhone тепер може сканувати й маленькі QR-коди. Виправили перешкоди в зйомці на iPhone 12 в HDR режимі. І прибрали вразливість в браузері Safari, через яку шахраї могли зламати смартфон.

Що нового в watchOS 7.3

Найцікавішим нововведенням в новій операційній системі для Apple Watch став Циферблат Unity. Він створений на підтримку рівності людей всіх рас на планеті Земля.

Дизайнери надихалися кольорами Панафриканського прапора: червоний, чорний і зелений. Особливість циферблата в тому, що він змінюється протягом дня і створює унікальний дизайн для кожного власника Apple Watch.

MYDP2
11 655 грн
10 695 грн
$380
MG133
14 095 грн
12 835 грн
$455

Інші апдейти. Функція ЕКГ і повідомлення про поганий серцевий ритм стали доступні в Японії, Таїланді, Філіппінах і Майотті. У сервісі "тренування" з'явилася нова опція "Прогулянка пішки". Правда нею можуть скористатися тільки власники підписки Apple Fitness+, яка поки недоступна в Україні.

Це були всі найцікавіші нововведення в iOS 14.4 та watchOS 7.3. Їх варто встановити на свої пристрої вже зараз хоча б через повідомлень про стеження і новий циферблат. Вже дуже мені сподобалися ці дві фішки!



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар