iOS 14.5: оновлюємося! Що нового в iOS 14.5, iPadOS 14.5, watchOS 7.4, tvOS 14.5, macOS 11.3?

Компанія Apple, як і обіцяла тиждень тому, викотила оновлення своїх операційних систем. При чому, купертинівці в один день апгрейднули всі прошивки – iOS 14.5, iPadOS 14.5, watchOS 7.4, tvOS 14.5 та macOS 11.3. Ми вже встигли їх протестувати і знайшли найважливіші нововведення. Спойлер: все працює стабільно, можна оновлюватися.

І так, це не детальний огляд з описом кожного смайлика. Але тут ми зібрали найважливіші нововведення, повз які ми не могли пройти просто так.

Про iOS 14.5 (iPadOS 14.5)

Головною новою фішкою iPhone та iPad стала функція App Tracking Transparency. Вона забороняє всім додаткам відслідковувати дії користувачів у рекламних цілях без його дозволу.

Ще одним значущим нововведенням стала можливість розблокування iPhone за допомогою Apple Watch. Тепер можна уникнути введення пароля, коли не спрацьовує Face ID, якщо у тебе є яблучний смарт-годинник. Це особливо корисно в умовах обов'язкового носіння маски на обличчі, що актуально останній рік.



ezh|864х452-1.jpg

Купертинівці сказали, що додали близько 200 нових емодзі. Деякі ми вже помітили, але нарахувати дві сотні штук, чесно кажучи, так і не змогли. З'явилася підтримка розумних міток AirTag і сторонніх гео-брелоків у "Локаторі". Також, мобільні пристрої навчилися працювати з контролерами PS5 і Xbox Series X.

Про watchOS 7.4

Для користувачів України апдейт операційки для Apple Watch приніс тільки одну нову і цікаву фішку – це розблокування iPhone X і новіших моделей у масці для обличчя. Для цього знадобиться Apple Watch Series 3 або більш пізній наручний годинник Apple.

Крім того, тепер можна вибирати тип Bluetooth-пристрої для коректного налаштування звуку. Решта нововведень в смарт-годинах працюють тільки в інших країнах. ЕКГ запрацювала в Австралії та В'єтнамі... і таке інше. Але хіба нам це цікаво, коли ми не можемо це використовувати?

Про tvOS 14.5

ТВ-приставки від Apple теж навчилися працювати разом з геймпадом від Xbox Series X і PlayStation 5. Це було потрібно для зручності в іграх з App Store і аркадного сервісу Apple Arcade.



ezh|864х452-2.jpg

За допомогою iPhone тепер можна автоматично налаштувати баланс кольорів на всіх ТВ-приставках, починаючи з Apple TV HD. А ще, з'явилася фішка App Tracking Transparency, як і в iOS 14.5.

Про macOS 11.3

Яблучні комп'ютери Мас на базі процесора М1 отримали підтримку додатків та ігор розроблених для iPhone та iPad. Незважаючи на те, що такі програми вимагають сенсорний екран, з мишкою і клавіатурою все теж непогано працює.

"Локатор" також почав взаємодіяти з новеньким маячком AirTag і такими ж пристроями від сторонніх розробників. Всі Мас тепер працюють разом з геймпадом від останніх поколінь консолей Xbox та Sony Playstation.

Заради таких нових фішок вже варто встановити кожне з цих оновлень. Принаймні ми так і зробили. Тим більше, що все працює швидко і чітко.


Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Коментарі
Додати коментар