iOS 14 – терміново оновляємося! ТОП-5 головних фішок

На наступний день, після довгоочікуваної осінньої презентації Apple, всім користувачам прилетіли великі оновлення практично всіх операційних систем компанії.

У нашому блозі вже доступний важливий матеріал про все, що показали на презентації. А сьогодні ми поговоримо про велике оновлення iOS 14.



ezh|864х452 2.png

Чотирнадцяту версію операційної системи для iPhone можуть встановити собі всі ті ж користувачі, кому була доступна iOS 13. А це володарі iPhone 6s/SE першого покоління і новіше.

Щоб оновитися, перейди в Параметри – Загальні я- Оновлення ПЗ. Там тебе вже буде чекати iOS 14. Тобі залишиться тільки натиснути кнопку Встановити і дочекатися доки твій iPhone завантажить оновлення.

Важливо! Перед тим як оновитися, ми настійно рекомендуємо зробити резервну копію iPhone в iCloud, на Mac або в iTunes на Windows! Це допоможе зберегти важливі дані в разі помилки.

Але навіщо мені оновлюватися, у мене все і так добре працює – скажеш ти. А я дам відповідь: так хоча б заради цих нововведень!

ТОП-5 головних фішок iOS 14

У новій ОС тебе чекає багато сюрпризів, які ти точно будеш знаходити в міру вивчення системи.



ezh|864х452-1 2.png

Це велике оновлення радикально відрізняється від останніх щорічних релізів iOS і точно заслуговує на особливу увагу. Але щоб не займати багато часу, я вибрав ТОП-5 найсолодших з них .

1. Новий екран вхідного дзвінка

Цю фішку я чекав напевно з 2013, коли придбав свій перший iPhone 3G. Правда ж дратує, коли пишеш повідомлення або граєш у гру, а твій iPhone раптом висвічує на весь екран ім'я людини, з якою ти і говорити зараз не хочеш?

Тепер такого не буде. Екран вхідного дзвінка перетворився в лаконічне повідомлення. І тільки це вже варто того, щоб терміново ставити iOS 14. Але це ще не все! Поїхали далі.

Де шукати: та власне на будь-якому з екранів. Просто постав iOS 14 і попроси когось тобі подзвонити.

2. Віджети на робочому столі

Власники Android-пристроїв скажуть, що у них ця фішка з'явилася давно. А деякі власники iPhone скажуть, що їм це не потрібно. Але все це вірно тільки до того часу, поки ти не спробуєш віджети на власному iPhone.



ezh|864х452-2 2.png

Apple вдалося взяти технологію, яку придумали не вони, трохи попрацювати з дизайном і функціоналом і випустити щось більше, ніж просто віджети. Власне, як зазвичай.

Де шукати: затисни будь-яку з іконок робочого столу і натисни Упорядкувати іконки. Далі в лівому верхньому кутку екрану натисни на «+».

3. Бібліотека додатків

Ну нарешті можна видалити ці десятки робочих столів з сотнями додатків! Тепер всі вони будуть знаходитися в бібліотеці додатків на місці останнього робочого столу твого iPhone. А шукати потрібну іконку стане простіше, завдяки тому, що вони будуть сортуватися за рубриками, як в AppStore.

Де шукати: перегортай екран ліворуч, до останнього робочого столу iPhone.

#TEXT_ELEMENTS_1#

4. Функція картинка в картинці

Ще одна корисна довгоочікувана функція, якої не вистачало. Особисто мені, коли я дивлюся YouTube Premium завжди хотілося згорнути ролик в кут екрану і погортати паралельно Instagram або відповісти на повідомлення, не втрачаючи суті того, що відбувається у відео.

Де шукати: для початку перейди в Параметри – Загальні – Кадр у кадріі переконайся що функція активована. Ну а далі просто зайди на нашу статтю про презентацію і перевір як це працює.

5. Нова «сенсорна кнопка»

Точніше це навіть не кнопка, а жест, який спочатку був представлений для осіб з обмеженими можливостями. Але не дивлячись на це, «сенсорна кнопка» відмінно прижилася у всіх моїх знайомих, які вже встигли встановити iOS 14.



ezh|864х452-3 2.png

Після налаштування, при подвійному або потрійному постукуванні по задній кришці iPhone, ти зможеш запустити будь-який додаток, активувати автоматичний сценарій або налаштувати інший зручний для тебе скрипт використання. Особисто у мене так активується скрін екрану.

Де шукати: перейди в Параметри – Спеціальні можливості – Дотик – Тильний дотик.

Тільки не кажи, що ти зміг дочитати цей матеріал до кінця і все ще не встановив iOS 14 ;)



Без назви-2.png


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар