iOS 15. Короткий огляд функцій від Apple

Очікується, що оновлення iOS 15 прилетить на всі актуальні iPhone відразу ж після закінчення сьогоднішнього івенту. Операційна система вже давно перебувала на стадії бета-тестування, недавно компанія Apple зібрала всі найважливіші нововведення в додатку Поради.

Там можна дізнатися про те, що змінилося і як користуватися новими фішками. Найімовірніше, всі перераховані функції не з'являться відразу ж на виході. Їх додадуть через деякий час в більш пізніх апгрейдах, наприклад в iOS 15.1. Але дізнатися про них вже зараз буде дуже корисно.

Як зміниться FaceTime

Найпомітніша фіча оновленого FaceTime – ізоляція голосу. Вона відсікає всі зовнішні шуми навколо користувача під час дзвінка і передає його чистий голос. Опція працює за допомогою машинного навчання.



1ezh|864х452.jpg

Співрозмовник по ту сторону телефонної трубки буде чути голос настільки добре, ніби ти знаходишся зовсім поруч. Якщо знадобиться вимкнути фішку, то можна вибрати "Широкий спектр". В такому випадку, всі навколишні шуми потраплять в розмову.

Крім цього, FaceTime дозволить створювати повноцінні кімнати для розмов. Учасників можна буде запрошувати за посиланням. Чесно кажучи, це дуже схоже на Zoom або Microsoft Teams.

Напевно розробники додали таку можливість для тих, хто перейшов на віддалене навчання і роботу. До речі, конференція буде доступна не тільки на яблучних пристроях, а й на ПК з операційною системою Windows.

Що нового в Фото

В оновленому сервісі Фото у вкладці "Для вас" з'явиться розділ "Відправлено вам". У цьому місці будуть зберігатися знімки і ролики з діалогів iMessage.


Якщо система розпізнає свого власника на фото, то помістить їх в основні папки "Всі фото", "Дні", "Місяці" і "Роки". Судячи з усього, ця фішка може стати дуже корисною.

Як оновляться повідомлення

Раніше ми вже розповідали про дуже класну фічу в iOS 15 під назвою "Фокусування". Купертинівці пропонують чотири стандартні варіанти налаштування для цієї фішки "Не турбувати", "Особистий час", "Робота" і "Сон". Всі вони допомагають налаштуватися на якусь справу і не відволікатися на інші заняття.

Наприклад, "Робота" відповідає за звичайний будній день. У такому "фокусуванні" смартфон не буде показувати повідомлення від сім'ї і друзів, а тільки від колег. Система навчиться збирати в групу найкорисніші повідомлення, щоб власник пристрою не пропустив нічого за день.



2ezh|864х452.jpg

Карти в iOS 15 – що нового

На жаль, всі зміни в сервісі Карти спочатку не працюватимуть в нашій країні. А ось в деяких інших регіонах з'являться підказки по маршруту у вигляді доповненої реальності. Користувачі зможуть наводити камеру на реальні об'єкти (вулицю), а потім стрілка на екрані покаже, куди їм йти. Виглядає це дуже круто.

Групи вкладок в Safari – що це таке і як працює

Ця фіча стандартного яблучного браузера позбавить нас від моря відкритих вкладок. Власник гаджета зможе створювати групу з інтернет-сторінок. Завдяки цьому буде легше розібратися у вікнах і зручно переходити між ними.

MHDL3
23 499 ₴
24 299 ₴
615 $

Розпізнавання тексту на фотографіях

Щоб виділити і скопіювати напис на зображенні в iOS 15, буде досить трохи затримати палець на цьому фото. Текст можна скопіювати, або ж перенести в нотатки.

Ми дуже чекаємо iOS 15, через її нові круті фішки. Вже встигли випробувати кілька бета-версій і залишилися дуже задоволеними, тому рекомендуємо тобі оновитись відразу ж після того, як вона з'явиться.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар