iOS 16. Перший погляд на операційну систему 2022 року

Презентація iOS 15, що пройшла не так давно. багатьом користувачам і експертам здалася відверто нудною. На порталах на кшталт Reddit можна знайти тисячі обурень, з якими можна було б погодитися... Але не повністю. Насправді, 15 покоління операційки для iPhone за кількістю нововведень не відстає від будь-якого іншого апдейта.

Крім того, не варто забувати дуже просунуту проміжну iOS 14.5, яка привнесла величезну кількість революційних рішень. Швидше за все, саме на її тлі користувачі не можуть похвалити iOS 15. У будь-якому випадку, після сумнівного річного оновлення, експерти прогнозують, що iOS 16 буде просто бомбою. Чи так це?

iOS 16: Чи варто чекати революції?

У мережі вже з'явилися перші концепти iOS 16. І це незважаючи на те, що минуле покоління ми побачили лише два тижні тому. Концепти злило авторитетне видання 9to5Mac на основі думок експертів і аналітиків.



ezh|864х452-1.jpg

Звичайно, їм не можна довіряти на всі 100%, але з іншого боку, сайт нам дав дуже реалістичний прогноз.

Що з'явиться в iOS 16?

Якщо вірити джерелу, в першу чергу варто відзначити інтерактивні віджети. Вони допоможуть прямо з робочого столу управляти деякими додатки, не відкриваючи їх. Наприклад, перемикати треки з Apple Music, або керувати гаджетами розумного будинку.

Віджети, які нам доступні зараз не дозволяють ніяким чином взаємодіяти з системою або сервісами. Вони всього лише показують якусь важливу інформацію. Багато користувачів погодяться, що цього замало.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Популярні моделі iPhone.

Друге нововведення – значок бібліотеки додатків. Точно така ж фішка вже є в iPadOS. З її допомогою можна додати іконку в док або на будь-яку частину робочого стола.

Експерти також впевнені, що звичний жест активації камери з екрану блокування, в майбутній iOS 16 буде відкривати нову опцію "Фокусування". Ця фішка дозволяє менше відволікатися на дзвінки та повідомлення під час роботи або відпочинку. І вона буде вже в 15-му поколінні прошивки. Детальніше про неї ми вже розповіли в одному з матеріалів.

З функцій універсального доступу в майбутню прошивку переїдуть фонові звуки. Наприклад, шум дощу, моря, гірської річки. Вони допоможуть користувачеві зосередитися на важливій справі, заспокоїтися, або не звертати увагу на різкі міські звуки. Загалом, ця фішка покликана піклуватися про наше ментальне здоров'я.



ezh|864х452-2.jpg

Останнє нововведення – Siri можна буде попросити перенести програвання треку з iPhone на HomePod, AirPods або навіть Apple TV. Опція також буде працювати з фото і відео. Дивно, чому цього немає до сих пір!? Було б дуже зручно.

Зізнаюся, мені дуже подобаються всі ці фішки, і я їх дуже чекаю. Лише трохи сумніваюся щодо активації "фокусування" з жесту для камери. Чи потрібно впроваджувати іншу функцію в цей жест – велике питання. Можливо, було б логічніше створити іншу кнопку на заблокованому екрані.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар