iOS 16: ТОП-5 віджетів для екрана блокування iPhone

Віджети з’явилися на iPhone ще кілька років тому з виходом операційної системи iOS 14. Відтоді їх значно прокачали. А в останній версії прошивки iOS 16 інтерактивні іконки отримали нове життя. Тепер їх можна додавати не лише на домашній екран смартфона, але й на екран блокування.

Зазвичай віджети містять якусь важливу інформацію, наприклад погоду або плани. А в окремих випадках через них навіть можна запустити якийсь додаток без розблокування гаджету. Ми знайшли кілька дуже цікавих та корисних варіантів застосування цієї функції. І зараз розповімо, як швидко і просто прокачати свій екран блокування iPhone.


Як встановити віджети на екран блокування iPhone з iOS 16

Щоб перейти в режим редагування віджетів, потрібно: затримати палець на екрані блокування – натиснути кнопку «Налаштувати» – Додати нову шпалену. Тут ти зможеш створити новий екран блокування, вибравши один із запропонованих варіантів, чи додавши влані шпалери з галереї. А далі тапнути по одному двох місць для розташування віджетів (над або під годинником). Дизайн годинника до речі також можна змінити.





У нашому випадку, ми збираємося налаштувати нижнє велике повноцінне місце, куди можна встановити до 4 корисних віджети в один ряд. Верхня тоненька смуга вміщує лише 1 віджет та далеко не кожен розробник адаптує свої програми для неї. Ми найчастіше використовуємо її для показу дати.


Топ-5 віджетів для екрана блокування iPhone

А тепер перейдемо до головного. Коли обиратимеш віджети для екрана блокування, обирай саме ті іконки, які будуть тобі максимально корисними кожен день. До прикладу, можна вивести мобільний контакт друга, колеги, мами чи сусіда. Або ж погоду, сторонній додаток камери чи нотатки. Таким чином вони будуть завжди у тебе під рукою, навіть не доведеться розблоковувати iPhone.

І хоч стандартний список доступних додатків достатньо обмежений, сьогодні ми розкажемо як розширити функціонал віджетів екрану блокування за рахунок сторонніх розробників.


Launchify – швидкий доступ до улюбленої програми

Цей віджет дозволяє додати на екран блокування додаток, яким користуєшся тисячу разів на день, і не хочеш постійно розблоковувати пристрій та гортати домашній екран, щоб до нього дістатися. Попереджаємо, що поки Launchify працює не з усіма програмами.

Як налаштувати віджет у Launchify:

  • Встанови Launchify з App Store і перейди в додаток;
  • Натисни віртуальну клавішу “+”;
  • Введи назву бажаної програми та обери її;
  • Додай іконку (сфотографуй, напиши назву або ж обери її в бібліотеці);
  • Вийди з Launchify і перейди в режим редагування віджетів (вище пояснили, як це зробити);
  • Знайди у списку та обери Launchify;
  • Далі піктограма перенесеться на екран блокування – тапни на створену іконку;
  • Обери обраний тобою раніше додаток зі списку;
  • Закрий два спливаючі вікна і обов’язково натисни “Готово”.


Launcher – запуск програм та мобільний контакт прямо з екрана блокування

Завдяки цьому софту можна зробити те ж саме, що й з Launchify і набагато більше. Особисто нам сподобалась в ньому можливість вивести на екран блокування смартфона важливий контакт.

Як налаштувати віджет у Launcher:

  1. Встанови Launcher з App Store і зайди в програму;
  2. Відшукай у списку розділ “Віджети екрана блокування”;
  3. Тапни на “Додати новий”;
  4. Обери “Лаунчер контактів”;
  5. Двічі натисни “Зателефонувати”;
  6. Знайди контакт з телефонної книги;
  7. Натисни на галочку у верхньому правому куті;
  8. Перейди в режим редагування віджетів (вище пояснили, як це зробити);
  9. Знайди у списку та обери Launcher;
  10. Обери піктограму;
  11. Далі іконка перенесеться на екран блокування – тапни на неї;
  12. Обери віджет під назвою “Зателефонувати”;
  13. Закрий два спливаючі вікна і обов’язково натисни “Готово”.

Це далеко не всі можливості Launcher, але ми ділимося власним досвідом використання. Тобі ж ми пропонуємо вивчити програму самостійно і вибрати саме те, що подобається тобі.

Перші два віджети налаштувати найважче, тому ми розписали детальну інструкцію цього процесу. Усі інші іконки можна додати на екран за тою ж схемою набагато простіше. Спершу треба встановити програму. Потім налаштувати її та додати віджет на екран блокування.


Motivation – заряд мотивацією щодня

Якщо ти не знаєш, чого б корисного винести на екран блокування, можна піти зовсім іншим шляхом. Додай віджет від додатку Motivation та отримуй мотиваційні цитати, які підштовхуватимуть тебе до нових висот і точно викличуть усмішку на обличчі, навіть у найпасмурнішу погоду.



1ezh|864х452.png

Ще одна програма Themify виконує приблизно таку ж роль. Тільки в ній замість мотивації є просто приємні фрази в гарних шрифтах, які прикрасять твій екран.


Mercury Weather – погода під рукою

Класний додаток про погоду Mercury Weather також отримав кілька чудових віджетів. Користувач може обрати для екрана блокування збільшену іконку з температурою повітря та анімацією погоди, або ж маленьку піктограму з мінімальною інформацією.

Аналогом для цієї програми може стати Widgetsmith. Щоправда, цей софт дозволяє додавати значно більше даних на екран – час і місце розташування, годинник, температуру повітря і погоду, схід та захід сонця, кількість кроків та навіть нагадування.


Things – завдання і планування дня

Багато хто з користувачів звик детально розплановувати свій час. Якщо ти один з них, то тобі точно не завадить під рукою віджет з усіма завданнями. Завдяки додатку Things можна вивести на екран блокування як прогрес виконання планів, так і банальний короткий список справ. Things – це ван лав додаток в компанії Техно Їжак.

На екрані блокування ніколи не завадить корисний та інформативний віджет. Тому нова кастомізація в iOS 16 – це крута фішка, яку точно треба спробувати. І ми відібрали для тебе ТОП 5 віджетів, якими найчастіше користуємося самі. Але знаючи механіку додавання і спробувавши раз як це зручно, впевнені, ти самостійно захочеш продовжувати вивчати пропозиції віджетів екрану блокування від інших розробників.



Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone за зниженою ціною:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар