Як з iPad зробити компактний та зручний інструмент для роботи в дорозі


У сучасних реаліях багатьом фахівцям зовсім не обов'язково щодня від ранку і до вечора працювати в шумному офісі, прокидатися о сьомій ранку та навіть жити в одному місті або країні.

Журналісти, копірайтери, дизайнери та багато інших фахівців різних професій можуть дозволити собі поєднувати роботу з подорожами світом. А для деяких з них, такі поїздки потрібні саме для роботи.



ezh|864х452-1.png

Нам дуже добре відомий такий стиль життя, тому ми розуміємо, як важливо завжди мати під рукою компактний, зручний та потужний інструмент для виконання будь-яких завдань. Особисто ми в якості такого пристрою оибрали для себе iPad.

Чому не MacBook? Все просто – iPad набагато легший, компактніший та, в багатьох випадках, зручніший. Але як і Mac, він вимагає невеликої кастомізації. Сьогодні ми розповімо про те, які аксесуари та додатки ми використовуємо для того, щоб працювати було комфортно в будь-якому місці, будинок це, вокзал, літак чи потяг.


Які аксесуари потрібні для роботи з iPad

Найголовнішим допоміжним девайсом для планшету є чохол-клавіатура. Сьогодні всі актуальні моделі iPad можуть бути доукомплектовані Smart Keyboard Folio. І ми рекомендуємо зробити це відразу ж при замовленні планшета. Якщо збираєшся зробити зі свого пристрою робочий інструмент, чохол-клавіатуру потрібно закупити першим.



ezh|864х452-2.png

Він практично не займає місця, зручно складається разом з планшетом і набагато полегшує будь-яку роботу з текстом в редакторах, в електронній пошті або в чатах соціальних мереж. Одночасно з цим чохол-клавіатура служить зручною підставкою під гаджет на будь-якій рівній поверхні. Без нього просто не обійтися.

Тим же, хто працює з відео та аудіо, та й просто створює об'ємні проекти, потрібно мати з собою зовнішній диск або хоча б невеликий флеш-накопичувач.

Так, багато хто скаже, що це архаїзм і можна зберігати все у хмарному сховищі. Але в деяких випадках зовнішній накопичувач дуже навіть стане в нагоді. Особливо коли ти подорожуєш і доступ до всесвітньої павутини є не завжди.

Сьогодні ті ж флешки можуть мати відразу два роз'єми USB 3.0 та Lightning, тому ніякі додаткові перехідники до них не потрібні. А працювати з ними в iOS 13 так само зручно, як і зі звичайними флешками.



ezh|864х452-3.png

Графічним дизайнерам також не обійтися без чудо-пера Apple Pencil. Це найкращий сучасний девайс на ринку для малювання. Відмінностей між ним та професійними інструментами майже немає, по суті він сьогодні і є професійним та найзручнішим в своєму роді аксесуаром.

Крім того, він відмінно підійде для швидких записів, ретуші фото, створення дизайну інтер'єру та архітектурних креслень. Тим, хто не збирається малювати або креслити, для записів і позначок підійде й звичайний стилус. Їх на ринку багато і всі вони досить зручні.

Не варто забувати і про захист свого планшета. У подорожах та роз'їздах пристрій часто дряпається навіть в сумці з іншими предметами. Чохол від цього не завжди захищає, а іноді навіть залишає невеликі потертості на екрані.



ezh|864х452-4.png

Тому останнім необхідним елементом для роботи ми обрали захисне скло. Нехай це найдоступніший та найнепомітніший аксесуар з усіх, які ми перерахували. Але він точно не менш важливий в умовах постійних переміщень.


Які програми знадобляться

Основним додатком в роботі з текстом особисто для нас є Pages. Це текстовий редактор, в якому можна робити все, що прийде в голову. Сервіс створений Apple не тільки для стандартної роботи, а й для творчих ідей.

У ньому є абсолютно всі функції Microsoft Word для створення та редагування документів. Він навіть сумісний з цим сервісом, тому якщо твої колеги користуються вордом, ти легко зможеш зберегти файл у форматі Word або перенести такий в свій Pages.



ezh|864х452-5.png

Крім того, в ньому можна одночасно паралельно працювати зі своїми колегами над одним документом або проектом. Твої, та правки інших співробітників, будуть з'являтися в режимі реального часу. Вибравши ім'я учасника можна навіть подивитися, чим він займається в цей момент.

А головною його особливістю є те, що в ньому можна легко створити будь-який проект. Намалювати з Apple Pencil і додати ескіз в текст, використовувати шаблони для рекламної листівки, книги, ресторанного меню, журнальної статті та навіть книги. Саме тому він відмінно підходить для створення будь-якого проекту.

Ті ж, хто постійно працює з таблицями, оцінять ще один додаток від Купертіно під назвою Numbers. Він дозволяє впорядкувати числа так, як потрібно тобі. Робота з таблицями в Numbers починається не з нескінченної сітки, а з чистого аркуша, на який ти накладаєш будь-яку таблицю або графік.


Є вже існуючі шаблони, які можна змінити як завгодно. Сервіс також сумісний з Microsoft Excel, може створювати таблиці в цьому форматі та читати його. Утиліта підтримує всі ті ж функції, що і додаток від Microsoft та навіть більше.

Крім того, в залежності від твоєї діяльності, можна підібрати інші інструменти. Наприклад, відносно недавно на iPad з'явилася повноцінна версія фоторедактора Adobe Photoshop.



ezh|864х452-7.png

Для планшета існує безліч додатків для монтажу відео та створення музичних композицій. Ми не будемо щось радити, адже кожен фахівець краще нас розбирається в таких програмах і обере для себе потрібну індивідуально.

Ми ж поділилися лише своїм досвідом та невеликим мінімумом, який на нашу думку необхідний. До того ж, наша добірка додатків заснована на наших професійних завданнях, тому більше пов'язана зі створенням та редагуванням тексту.

Але, напевно у тебе є свій набір корисних програм, якими ти користуєшся. І навіть якщо таких поки немає в AppStore, ти без проблем знайдеш гідний необхідний аналог.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті