iPad M1 vs MacBook M1. iPad — вже заміна MacBook?

Корпорація Apple кілька останніх років активно просуває свої планшети iPad як справжній робочий гаджет – заміну ноутбука. У першу чергу, таким мультизадачним професійним пристроєм повинен був стати iPad Pro.

І начебто, він ще два роки тому вийшов потужним і навіть дуже навіть "робочим". Але користувачі масово на нього переходити так і не стали. І ось, у квітні 2021 року, Купертіно випускає iPad Pro з системою на чіпі M1. Точно такий же процесор використовується і в останніх MacBook і iMac. Невже яблучні планшети дійсно можна використовувати для будь-яких завдань?

iPad – вже заміна MacBook?

У плані продуктивності нам все зрозуміло. І в лептопах, і моноблоках, і в планшеті використовується один і той же чіп М1. А значить – всі вони більш-менш рівні за потужністю і однакові за більшістю характеристик.



ezh|864х452-1.jpg

Тільки ось комп'ютери легко переварюють всю цю силу. А для iPad, відверто кажучи, така сила буде надлишкова. Просто в App Store немає таких програм, які могли б завантажити планшет до межі.

В інших параметрах гаджет, шо складається з величезного сенсорного екрану виграє. Дисплей у нього буде кращим, все ж таки це mini-LED. Є камери і всілякі фішки, накшталт LiDAR.

На рахунок зручності в роботі у нас немає єдиної думки. Комусь із користувачів iPad буде зручний саме тим, що він компактний і легкий. Що його можна використовувати і як ноутбук (поставивши на чохол-клавіатуру), і як планшет.

З іншого боку, цей чохол-клавіатура не дає відчуття цілісного гаджета, або якоїсь стійкості. На коліна такого "трансформера" точно не поставиш, бо конструкція буде сильно рухатися. Хоча варто визнати, що на столі працювати за такою системою дуже зручно.



ezh|864х452-2.jpg

І ще одну важливу роль грає операційна система і її можливості. iPadOS – це головний мінус яблучних портативних гаджетів. На неї немає стількох різноманітних програм для професійних завдань, як на Мас. Ми маємо на увазі хороші фоторедактори, відеоредактори та інший софт.

Природно, все це можна виправити. Таких додатків до сих пір не було тільки тому, що ніхто з розробників не сприймав планшети всерйоз. Ну а тепер, з впровадженням процесора М1 в останній iPad Pro, такий софт обов'язково з'явиться.

І головна проблема зникне. До того ж, Adobe вже викотила повноцінний Photoshop для iPad – а це вже вирішує величезну частину питання.



ezh|864х452-3.jpg

Проте, наш вердикт такий: Розглядати яблучний планшет в якості універсального робочого гаджета поки що зарано. На ньому поки не вистачає всіх тих професійних програм, які можуть знадобиться кожному користувачеві. Але вже скоро вони обов'язково почнуть виходити. Швидше за все, це займе не більше року. Родюча земля, у вигляді чіпсета М1, вже підготовлена.

Останнє слово залишилося за сторонніми розробниками. А поки, iPad Pro 2021 – це просто чудовий інструмент для нішевих завдань! Дизайнери, архітектори, художники, конструктори, будівельники, механіки і велика кількість інших спеціальностей вже не перший рік можуть оцінити це.


Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар