iPad Pro 2020. Apple несподівано випустила робочий інструмент майбутнього


У швидкому виході нового iPad Pro ніхто з аналітиків особливо не сумнівався. Інсайдери регулярно зливали інформацію про розробку гаджета, тому реліз був неминучий. І хоча у компанії Apple виникли проблеми з поставками і заводами через швидке поширення коронавірусу, співробітники швидко налагодили всі процеси.

Зізнаємося, ми чекали, що професійний iPad покажуть на березневій презентації. Але доля вносить свої правки і, за останніми даними, захід у березні так і не відбудеться. Про це свідчить такий несподіваний реліз досить сильно оновленого iPad Pro і те, що навіть формат літньої конференції WWDC 2020, Купертіно вже зараз довелося переглянути.



ezh|864х452-1.png

Але повернемося до iPad Pro. Ще 17 березня на офіційному сайті корпорації засвітилися нові модифікації. Сторінку швидко видалили, але деякі користувачі встигли зробити скріншот. А вже 18 березня з'явився офіційний анонс планшета. Який він – зараз розповімо.

Ваш майбутній комп'ютер тепер не комп'ютер

Цими словами Яблучна корпорація презентувала публіці продовження лінійки iPad Pro. Їх як і раніше два, з дисплеями на 11 та 12,9 дюймів. Розробники вирішили зберегти дизайн лінійки без грандіозних змін. Всі головні нововведення ховаються під корпусом. І їх тут дуже багато.


Процесор iPad Pro 2020

Пристрій традиційно отримав покращений процесор останнього покоління A12Z Bionic. Перший на нашій пам'яті з приставкою Z. Чіп складається з 8 обчислювальних ядер, 8 ядер в GPU та системи машинного навчання Neural Engine.



ezh|864х452-2.png

Тому з будь-якою важкою роботою він безсумнівно впорається. Він створений для того, щоб монтувати відео, працювати в фотошопі, створювати музику і виконувати будь-які завдання, які ти можеш побажати виконати на iPad.


Камера iPad Pro 2020

Розробники також оновили камеру планшета. Виглядає вона точно, як в iPhone 11 Pro, але за характеристиками відрізняється. У ній поєднали стандартний 12-мегапіксельний ширококутний модуль і 10-мегапіксельний надширококутний модуль з 2-кратним віддаленням.

Але найцікавішим нововведенням камери став додатковий сканер LiDAR (Light Detection and Ranging або «виявлення і визначення дальності за допомогою світла»). Система може зчитувати простір в 3D форматі за допомогою відбитого від предметів світла на вулиці та в приміщенні.



ezh|864х452-3.png

До речі, крім Apple цю технологію використовує NASA для підготовки наступної експедиції на Марс. Але розробникам з Купертіно вдалося значно зменшити систему, щоб помістити в компактний і легкий корпус iPad. Цей сканер відкриє величезні можливості для розвитку технології доповненої реальності.


Екран iPad Pro 2020

У девайсі використовується дисплей Liquid Retina. Він може похвалитися відмінною передачею кольорів та технологією ProMotion, яка дозволяє автоматично підвищувати частоту оновлення кадрів до 120 Гц.



ezh|864х452-4.png

Крім того, екран точно не стане бліднути при яскравому освітленні. А значить, що користуватися планшетом можна навіть в дуже сонячний літній день. Такою функцією похвалитися далеко не кожен сучасний ноутбук.


Батарея і пам'ять iPad Pro 2020

У корпорації Apple чудово продумали кожну деталь. Щоб використовувати планшет в якості робочого пристрою, у нього має бути достатній час автономної роботи.

Батарея нового покоління Pro планшетів забезпечує до 10 годин роботи без підзарядки, що при такому співвідношенні компактності гаджета і продуктивності звучить практично неймовірно.

#TEXT_ELEMENTS_1#

На вибір користувача компанія пропонує різні конфігурації з пам'яттю до 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ або 1 ТБ. Також є варіації з підтримкою Wi-Fi або Wi-Fi + LTE з гігабітною швидкістю передачі даних.


Аксесуари iPad Pro 2020

Планшет дозволяє підключити до себе камеру, зовнішній накопичувач, додатковий дисплей та інші аксесуари. Але, ймовірно, найбільш затребуваним доповненням до пристрою стане нова клавіатура Magic Keyboard.

Вона здивувала нас не менше, ніж новий гаджет. А все тому, що в неї вмонтували повноцінний трекпад, а клавіші отримали підсвічування. Завдяки цьому набагато зручніше стане працювати з текстом, в таблицях і в багатьох інших завданнях.

Трекпад підтримує не тільки дотик, але і жести, які полегшують керування пристроєм. Програмісти Apple також розробили унікальний курсор, він відображається у вигляді невеликої крапки і, за словами розробників, буде набагато зручнішим стандартної стрілки на ноутбуках. З'явиться оновлений курсор з релізом iPadOS 13.4, 24 березня 2020.



ezh|864х452-6.png

Клавіатура підключається за допомогою магнітного коннектора. Вона буквально підвішує планшет над поверхнею столу під будь-яким кутом до 130 градусів. Клавіші мають підсвічування, і створені за принципом механізму «ножиці», як в нових MacBook.

У чохлі-клавіатурі також вбудований USB-C порт-зарядка. З його допомогою можна буде зручно працювати і заряджатися від мережі одночасно, а підключати якісь додаткові девайси тепер можна в звільнений порт iPad. Також підтримуються Apple Pencil другого покоління і старіша чохол-клавіатура Magic Keyboard. Правда вона не настільки крута.


Вартість

Apple iPad Pro вже можна попередньо замовити на офіційному сайті, але не в нашому регіоні. Хоча поставки почнуться тільки 25 березня. Ціна 11-дюймової модифікації стартує від 799 доларів США без урахування податків, за версію з Wi-Fi і мінімальним обсягом пам'яті. За 12,9-дюймовий планшет доведеться викласти від 999 доларів за аналогічну комплектацію.

До речі, незважаючи на коронавірус, зовсім скоро iPad Pro 2020 можна буде замовити і у нас на сайті. Не перемикайся.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар