Порівняння iPhone 11 і iPhone XR. Який смартфон вибрати?


Представлений в рамках осінньої презентації Apple iPhone 11 став найдоступнішим з нових смартфонів Apple за останні роки. Фактично він є продовженням лінійки iPhone XR і його прямим послідовником, хоча і не має в назві таємничу букву «R».

Крім того, торішній попередник також залишається в продажу. Корпорація поки не заявила про зняття цього смартфона з виробництва. iPhone XS і XS Max навпаки, більше не будуть збиратися на фабриках. Їх вже не можна замовити на офіційному сайті Apple, але все ще можна купити у реселерів.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Таким чином вибирати між свіжої та торішньою моделлю доведеться тільки у випадку з «хіпстерскімі» моделями. Така назва закріпилася за ними через великий варіації кольорів і більш молодіжного дизайну. Ми вирішили розібратися: чи варто гнатися за новинкою, або можна обійтися торішньої версією.


Ціна iPhone 11 і iPhone XR

Будемо відверті, для більшості з нас вартість пристрою грає дуже велику роль. Між двома пристроями різниця в ціні на офіційному сайті в американській версії становить 100 доларів без урахування податків.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

У наших краях цифри будуть трохи відрізнятися. Імовірно, свіженький смартфон буде дешевше мінімум на 2 000 гривень. Це відносно невелика сума від загальної вартості, проте приблизно за ці гроші можна докупити бездротові навушники AirPods, або чохол і док-станцію. А це вже цікавіше, ніж просто смартфон.


Характеристики iPhone 11 і iPhone XR

Серед головних оновлень в залозі виділяється новий топовий процесор A13 Bionic з системою Neural Engine. Це найпотужніший мобільний чіпсет, який використовується в смартфонах на сьогоднішній день.

Враховую те, що в iPhone 11 вбудований екран меншого дозволу і простіша камера, він обганяє по продуктивності навіть старші моделі з приставкою «Pro». Свого часу його попередник також був і залишається могутніше iPhone XS і XS Max.

У той же час, торішнє покоління чіпсетів А12, також залишається в перевазі перед конкурентами. Навіть до виходу нового покоління яблучних смартфонів інші виробники не змогли створити процесор потужніший і купертіновци фактично змагалися в цьому році самі з собою.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Значущим оновленням в залозі став додатковий гігабайт ОЗУ. Завдяки якому користувач зможе запускати ще кілька додатків і використовувати їх одночасно.

Але найпомітнішим відмінністю цієї парочки стала камера. Нагадаємо, в одинадцятому поколінні їх дві по 12 мегапікселів, замість однієї у попередника. Не будемо заглиблюватися в подробиці, в яких зможуть дійсно розібратися тільки профі фотозйомки, зауважимо лише, що в кадрі буде міститися ще більше об'єктів.

Значно підвищиться деталізація, в режимі «Портретна освітлення» з'являться 6 ефектів замість 3. А знімати відео тепер можна зі швидкістю 60 кадрів в секунду, замість 30-ти за допомогою торішнього девайса.


EzhNewsSite-700x3684.jpg

Передній модуль камери прокачався ще помітніше. В iPhone 11 Фронталки зросла до 12 мегапікселів, замість 7. Також фахівці Apple додали нові функції нічного режиму, автокоррекции, аудіозума і QuickTake. Про них поки мало відомо, але купертіновци ними дуже задоволені.


Інші зміни в iPhone 11

Корпус і габарити залишилися незмінними. Все збереглося з точністю до міліметра: 150,9 х 75,7 х 8,3 мм при вазі 194 р З'явилася вологозахист нового рівня IP68, що прийшла на заміну IP67. Це дозволить занурювати смартфон до 30 хвилин на 2 метри під воду, iPhone XR міг "плавати" не глибше 1 метра за той же час *.

* Ми не рекомендуємо занурювати iPhone в воду без особливої необхідності. Apple не несе гарантійних зобов'язань якщо смартфон був втоплений користувачем.

Що стосується автономності, то вона теж зросла, але лише на одну годину роботи в активному режимі. Попереднє пристрій відрізнялося тривалістю роботи і перевершувало в цьому показнику всі інші iPhone.


підсумки

Отже, підіб'ємо підсумки. Якщо ти з тих користувачів, хто женеться за найкращим - то твій вибір очевидний на користь iPhone 11. У ньому ти отримаєш шикарну камеру, нові функції і просунуте залізо, яке ще кілька років буде перевершувати всі смартфони на ринку.


EzhNewsSite-700x3685.jpg

І все це за 700 доларів **, в той час як за старші «Pro» потрібно буде викласти від 1 000 баксів. І це без урахування податків. Хоча в них також є свої переваги.

** Ціни в Україні можуть відрізнятися від заявлених в інших країнах на офіційному сайті Apple.

Що стосується iPhone XR, то він напевно залишиться затребуваним до кінця цього року. З огляду на те, що ціна на смартфон впала, багато користувачів виберуть саме дідка і заощадять сімейний бюджет.

Ця модель останнім часом б'є рекорди з продажів. І ми впевнені, що iPhone XR протримається на лідируючих позиціях по продажам мінімум ще один рік. Але в будь-якому випадку, вибирати тільки тобі:


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар