Порівняння камери iPhone 11 Pro і професійної дзеркалки


Після виходу нових моделей iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max практично всі аналітики заявили про те, що смартфони компанії Apple перейшли на новий рівень мобільної фотографії. Цю ж характеристику нових об'єктивів Купертіно активно використовує у своїй рекламі.

І зовсім не без причин. Схожі модулі встановлювали багато конкурентів, але саме купертіновцам вдалося максимально вдало поєднати технічні компоненти і програмне забезпечення камер.

У перші знімки, показані на презентації, вірилося насилу, але після старту продажів сумніви відсіялися. Деталізація і передача кольору здивували навіть професійних фотографів.

При цьому все-таки залишалися песимістично налаштовані «експерти», які вважають, що краще купити найдешевшу зеркалку, ніж смартфон. Що ж, сьогодні ми побачимо порівняння фото з iPhone 11 Pro і з дзеркалки за $ 10 000 *.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

* Тут вказана середня ринкова ціна камери на жовтень 2019.


iPhone 11 Pro VS Fujifilm GFX 100

Такі високого роду «аналітики» є в кожної компанії. Для них зовсім не важливо, що найважливіша функція смартфона - це комунікація з іншими абонентами. Через фотоапарат ти нікому не подзвониш і навіть не напишеш. А хороша камера - це другорядна опція. І її наявність є величезною перевагою для багатьох користувачів.

Автору каналу Photoshop Dad набридли такі знайомі, і він вирішив все-таки порівняти iPhone 11 Pro і фотокамеру Fujifilm GFX 100. При цьому, він вибрав далеко не найдешевшу камеру, її вартість в магазинах становить близько 10 тисяч доларів, що більш ніж в 10 раз більше порівнюваного смартфона з мінімальним об'ємом пам'яті.




Нас здивувала не тільки різниця у вартості, але і результати порівняння. У хороших умовах для зйомки, в звичайних обсягах фото визначити переможця було дуже непросто.

Смартфон від Apple показав свій високий рівень якості і деталізації, проте після наближення видно невеликі розмитості. Передача кольору і ефект боке вразили автора порівняння в обох апаратах, тому переможця в цих умовах він визначити не зміг.

-5%
MLV93
44 999 ₴
42 899 ₴
1 075 $

Варто зауважити, що смартфон змагався з фотоапаратом в найбільш сприятливих для нього умовах. Ми не заявляємо, що при поганому освітленні він покаже себе так само. Все-таки професійна камера має ряд переваг.

Але на інше ніхто і не розраховував. Зате з неї неможливо подзвонити. Та й чи варто iPhone в рази дешевше при тому, якої якості все-таки виходять зроблені на ньому знімки ..

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар