iPhone 12. Яким буде наступний флагман Apple?

Так, це питання все більше цікавить мільйони людей. Не дивлячись на карантин та несподіваний реліз iPhone SE другого покоління, який просто з’явився на офіційному сайті компанії, більшості з нас все ж цікаво, яким буде головний iPhone року.

iPhone 12. Все, що відомо про смартфон на даний момент

Чесно кажучи, ми не знаємо якою буде головна презентація осені і чи буде вона взагалі. Відомо лише, що літня презентація WWDC 2020, на якій покажуть наступні версії усіх операційних систем Apple, пройде в зовсім новому форматі.

Apple хвилюється що-до розповсюдження COVID19 і, навіть якщо карантин закінчиться до червня, вже зараз вирішила перевести літній івент в онлайн. Але повернемось до головного. Яким же буде iPhone 12? Деякі відповіді на це питання вже є.



ezh|864х452-1.png

По-перше, чутки про повернення до дизайну iPhone 4 вже майже на 100% підтверджені. Більшість авторитетних інсайдерів, що мають контакти з конструкторами, чи заводами-виробниками Apple вже підтвердили це.

Але, на нашу думку, iPhone 4 не найкращий приклад для опису дизайну дванадцятки. Щоб уявити яким буде iPhone 12, на нашу думку більше підійде iPad Pro. Саме на його бокові грані будуть схожі бокові грані нового смартфону – пласкі вставки із медичної сталі, між дисплеєм та скляною задньою стінкою.

Доречі говорять, що кнопки iPhone 12 та слот під sim-карту можуть переїхати на інші місця. І вже це говорить про масштабний редизайн флагману 2020 року. Хоча роз’єм Lightning і цього року може залишитись на своєму місці.



ezh|864х452-2.png

Другим важливим нововведенням стане сканер LiDAR на модулі камер. Тепер квадратний майданчик матиме 4 «ока» – з LiDAR та трьома камерами, які з’явилися в iPhone 11 Pro. Тільки їх лінзи стануть ще якіснішими.

І це логічно. LiDAR, який з’явився лише в iPad Pro 2020, вже зараз доступний розробникам, що працюють з доповненою реальністю, а значить у них є час, щоб познайомитись з новою технологією та випустити для неї щось цікаве. А перенести програми на iPhone 12 восени буде вже не складно.

*LiDAR – система Light Detection and Ranging або «виявлення і визначення дальності за допомогою світла». Схожа технологія використовується у космічній індустрії.


Третє – дисплей. Він також зазнає значних змін. Вперше за три роки існування, майданчик Face ID може отримати новий дизайн. Є доволі правдоподібна інформація, що слуховий динамік приберуть, розмістивши його вище. А значить, датчики на Face ID можна буде розмістити компактніше.

І так, «моноброва» залишиться. На це є декілька суттєвих причин. Перша: майданчика Face ID – це те, за чим всі впізнають iPhone, що важливо для Купертіно з точки зору просування продукту. Друга: не дивлячись на те, що технологія розпізнавання по обличчю з’явилась в продуктах Apple вперше 2017 року, вона й досі досить складна і зменшити датчики не збільшивши кінцеву вартість поки що не можливо.

Але є і гарні новини. Рамки дисплею стануть меншими. А враховуючи, що і бокові грані тепер не додаватимуть об’єму смартфону, це стане ще однією фішкою, яка відрізнятиме новий iPhone.



ezh|864х452-4.png

І про найголовніше. Здається, кожен вже чув, що iPhone 12 цього року буде чотири: стандарт – iPhone 12 та iPhone 12 Plus і просунуті – iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max.

Схоже, що саме так і планує зробити Тім Кук, випустивши в 2020 році цілих п’ять iPhone, враховуючи iPhone SE 2, що звісно для Apple стане чи не найбільшим нововведенням у смартфонобудуванні. Але, не дивлячись на відмінності у габаритах та кількості модулів основної камери, що вже зараз «відомі» інсайдерам, ми не стали приділяти цьому багато уваги.

Сьогодні ми поговорили про головні нововведення лінійки iPhone 12 та про відмінності нового покоління, які дозволять дійсно сказати: це справді новий iPhone. А про цифри, колір корпусу та розміри, що покишо залишають лише абстрактне уявлення, ми ще встигнемо поговорити.



ezh|864х452-5.png

Презентація усієї лінійки iPhone 12 відбудеться вже у вересні цього року. Хоча й є вірогідність, що Apple змінить і цю традицію. Наразі є дві найбільш розповсюджені думки що-до дати релізу лінійки iPhone 12. Друга – Тім Кук може презентувати Pro-версії у вересні, а 12-ки показати лише у жовтні. Але це не точно ;)

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар