iPhone 13 без Lightning. Швидше за все так і буде

Авторитетний інсайдер у світі технологій Джон Просер нещодавно поділився своїм черговим прогнозом щодо майбутньої моделі iPhone 13. Фахівець стверджує, що хоча б одна модель наступного покоління яблучного смартфона буде без роз'єму для зарядки.

iPhone 13 без Lightning

З чуток, Apple просто прибере звичний нам Lightning. Компанія не буде замінювати його на USB-C або будь-який інший роз'єм. А заряджати смартфони можна буде тільки за допомогою бездротових аксесуарів, типу MagSafe від Купертіно, або інших від сторонніх розробників.

І це не перші чутки про те, що у Яблучній корпорації збираються замінити старенький Lightning. Починаючи з 2009 року Єврокомісія регулярно піднімає питання про те, щоб усі компанії-виробники електроніки розробили один тип роз'єму і використовували його в усіх пристроях.

В останні роки таким універсальним типом роз'єму став USB-C. Його сьогодні впроваджують практично в усі гаджети: у смартфони, VR-гарнітури, консолі та ноутбуки. Ходять чутки, що Apple також змушують використовувати у всіх своїх девайсах цей стандарт.



ezh|864х452.jpg

Єдиний тип роз'єму повинен значно зменшити відходи від поламаних проводів на планеті. Сьогодні USB-C є практично у кожного просунутого користувача, на відміну від Lightning. Адже пристроїв з цим стандартом істотно більше. Тому таке нововведення дійсно могло б принести багато користі.

Але мабуть, розробники Apple не збираються впроваджувати в свої смартфони USB-C. Тому вони вирішили почати й зовсім робити смартфони без роз'ємів. І мені здається, що це круто.

Очікується, що в наступному році вийде чотири нових моделі iPhone 13: стандартна, mini, Pro та Pro Max. Найімовірніше, гнізда для зарядки позбудеться найдорожча версія iPhone 13 Pro Max. Адже її власники напевно зможуть дозволити собі докупити бездротову зарядку. Або ж купертинівці й зовсім додадуть її в комплект.



Без назви-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар