iPhone 13: Нові подробиці про майбутній флагман Apple

Майбутній iPhone 13 чекають дуже великі зміни. Смартфон від Apple отримає накопичувач рекордного обсягу. Крім того, всі моделі нового покоління отримають ексклюзивну фішку в камері, яка раніше була тільки в преміальних пристроях. А зараз поговоримо докладніше про все.

Стабілізатор камери VCM: Преміальна фішка тепер доступна кожному

Джерела авторитетного видання Digitimes стверджують, що Купертіно планує збільшити поставки моторчиків із звуковою котушкою (VCM, або voice coil motors). Ця деталь призначена для мобільних камер в гаджетах. При цьому, вона використовується тільки у флагманських моделях.

Система під назвою VCM складається з котушки і магніту, які можуть рухати матрицю. Ця технологія значно покращує оптичну стабілізацію під час відеозйомки та фотозйомки в русі. Раніше фішка вже використовувалася в моделях iPhone 12 Pro і 12 Pro Max. А ось в базових iPhone 12 і 12 mini її не було.



ezh|864х452-1.jpg

Подейкують, що Купертіно запросило у своїх постачальників збільшення виробництва на 30-40 відсотків. Це може означати тільки одне – корпорація запровадить моторчики з котушкою в усі моделі iPhone 13. До речі, їх буде чотири. Очікується, що компанія випустить iPhone 13, 13 mini, 13 Pro і 13 Pro Max, точно як в минулому році.

Крім технології VCM, камера майбутнього яблучного смартфона отримає новий режим зйомки нічного неба (зірок, сузір'їв). А також гаджет навчиться знімати відео в портретному режимі. Чесно кажучи, вже не терпиться наробити фотографій зоряного неба з мого балкона :) Пробував робити фото на 12 Pro, але апарат явно не справляється із завданням.

Накопичувач до 1 ТБ: Поміститься все!

Якщо вірити інсайдерам, то iPhone 13 отримає рекордний об’єм пам’яті до 1 ТБ, а також цілих 6 ГБ оперативної пам'яті. Але тільки в "про" версіях смартфона. Стандартна модель і "mini" обзаведуться тільки 4 ГБ оперативної пам'яті і накопичувачем об'ємом до 256 ГБ. Для порівняння, у лінійки 12-го покоління максимум 512 гігабайт вбудованої пам'яті.



ezh|864х452-2.jpg

Напевно тобі цікава ціна майбутнього яблучного пристрою. Вона буде стартувати з 700 доларів за базову модель iPhone 13 mini до 1600 баксів за саму топову версію iPhone 13 Pro Max та 1 ТБ пам'яті.

Природно, такий обсяг потрібен далеко не кожному користувачеві. Тому можна придивитися і до стандартного iPhone 13 за 800 $, або 13 Pro за 1050 $. Загалом, вартість з минулого року не змінилася.

Що ще відомо про гаджет

Подейкують, що майбутня лінійка отримає однокристальні чіпи Apple A15. Процесор стане ще потужнішим, а значить покращитися якість зйомки, і з'являться нові круті фішки. Точні характеристики чіпсета поки залишаються невідомими, на жаль.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Популярні моделі лінійки iPhone 12 Pro.

Також зміниться екран. За попередніми даними, Apple замовить дисплеї Samsung AMOLED з частотою оновлення кадрів 120 Гц, але тільки для "Прошок". Базова модель і "малюк" отримають екрани виготовлені за технологією XDR, що теж дуже непогано.

Важливо, що в цьому році Яблучна корпорація проведе презентацію iPhone 13 точно в термін, а не як в 2020 році. Розробникам не завадить пандемія коронавирусу, тому ми побачимо нове сімейство смартфонів традиційно у вересні. Всі смартфони будуть працювати на базі найсвіжішої операційки iOS 15. Якою вона буде, ми вже розповідали раніше.



ezh|864х452-3.jpg

До речі, поки невідомо яку саме назву отримає майбутня модель. Цілком можливо, що Apple викотить iPhone 12s, а в майбутньому і зовсім пропустить "нещасливий" номер 13.

І якщо у вересні хоча б половина цих нововведень дійсно втілиться в реальність, то Купертіно може побити власні рекорди продажів. iPhone 13 – це величезний крок назустріч майбутньому. Чесно кажучи, ми навіть не задаємося питанням: чи варто оновлюватися на нову модель? Звичайно ж, варто!


Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі лінійки iPhone 12:
MGJ53/MGH63
22 899 ₴
574 $
MGJA3/MGHC3
23 499 ₴
589 $
Коментарі
Додати коментар