Підсумки презентації Apple: про лінійку iPhone 14, Apple Watch 8, ULTRA та AirPods Pro 2

Зміст

За традицією, у цьому короткому, але інформативному огляді ми розкажемо про всі новинки презентації Apple, представлені Тімом Куком і його командою 7 вересня 2022 року.

Тім відразу заявив, що представить три продукти: iPhone, AirPods та Apple Watch. А також розповість про досвід більш тісної взаємодії цих пристроїв. Першим на презентації показали відео, де нам розповіли, як Apple Watch рятують життя. Це реальні історії людей, які без підказки годинника дійсно могли померти.





До речі, про Україну Apple також не забула і чи не відразу ж показала два дисплеї Series 8 у жовтому та блакитному кольорах. Приємно.

Apple Watch №1 по продажам у світі ось уже 7 років поспіль. А враховуючи, що цього року вийшла не лише оновлена лінійка Apple Watch Series 8 та Apple Watch SE 2 покоління, а й зовсім нові Apple Watch ULTRA – впевнені, конкурентам Apple стане ще важче на цьому ринку. Але про все по порядку.


Apple Watch Series 8

Традиційно зʼявилися нові циферблати, в тому числі і дійсно прикольні варіанти. Додали новий датчик температури, який в першу чергу буде допомагати стежити за жіночим здоровʼям, яке безперечно впливає і на сімʼю, і на суспільство. Та новий датчик буде корисним не лише для жінок, а й для чоловіків. Нічне відстеження з трекінгом температури тіла кожні 5 секунд допоможе в цілому краще стежити за організмом.





Apple Watch тепер можуть фіксувати автомобільні аварії. У випадку такої відбудеться автоматичний виклик служби порятунку. Для цього використовується датчик перевантажень і оновлений акселерометр. Завдяки цьому годинник може точно розпізнавати момент удару. Фіксуються удари спереду, бокові, ззаду і перекидання.

Заявлений час автономної роботи Apple Watch 8 – до 18 годин. Але зʼявився і новий режим низького енергоспоживання з заявленим часом роботи до 36 годин. В цьому режимі не працює Always on Display і тренування, але працює виявлення падіння і аварій. Що приємно – функція запрацює на Apple Watch 4 і новіших моделях.

Також Apple Watch тепер працюють з міжнародним роумінгом. До кінця року ця функція запрацює у 36 країнах. Сподіваємося, eSim на Apple Watch вже найближчим часом стане доступний і в Україні. За нашими даними оператори на початку року вже почали тестувати цю технологію, але запуску завадила війна.

Доступні 4 кольори в алюмінієвій версії: Midnight, Starlight, Silver, Product (RED) і три кольори в стальній: Graphite (PVD), Gold (PVD), Silver. Ну, і звісно ж, були нові ремінці, включаючи ексклюзивні для Nike версії і від Hermes.

Передзамовлення Apple Watch Series 8 вже доступне в нашому інтернет-маркеті. Старт продажів – 16 вересня.


Apple Watch SE (2022)

Apple Watch SE другого покоління будуть у трьох кольорах: Midnight, Starlight, Silver. Тут також буде доступний сенсор виявлення аварій, як і в Apple Watch Series 8. Задня панель тепер виконана з композитного матеріалу. На 20% покращили чіп. Дисплей на 30% більший, ніж в Apple Watch Series 3. І на цьому все. Більше нічого цікавого про SE 2 не розповіли.

Передзамовлення Apple Watch SE 2 вже доступне в нашому інтернет-маркеті. Старт продажів – 16 вересня.


Apple Watch ULTRA

Як виявилось, чутки весь цей рік не були марними. Apple випустила Apple Watch для просунутих спортсменів. Хоча з назвою ми трохи помилилися.





Apple Watch ULTRA отримали новий дизайн. Корпус виготовлений з аерокосмічного титану. Колір один – Natural. Зверху плоске сапфірове скло. Годинник отримав найбільший і найяскравіший дисплей серед всіх Apple Watch. Додали нову налаштовувану помаранчеву кнопку дії. Digital Crown і бокова кнопка стали більшими, щоб їх було зручніше використовувати.

Також додали новий динамік, для поліпшення гучності, і покращені мікрофони. Ну і, звісно ж, в Apple Watch ULTRA встановлена найкраща батарея серед всіх Apple Watch: 36 годин на одному заряді. І це без режиму низького енергоспоживання. В цьому режимі, за словами Apple, годинник пропрацює до 60 годин.

Apple Watch ULTRA отримали новий циферблат з компасом, який налаштовується для гір, океану чи пробіжок. А ще тут є нічний режим з червоними поділками. Зручно.

Покращений GPS, навіть для роботи у місті. Тепер він двочастотний. Тренування отримали нові показники. Додали додаток Глибиномір – годинник отримав спеціальний сертифікат відповідності: EN13319. Так, з Apple Watch ULTRA офіційно можна займатися дайвінгом. Зі звичайним годинником ми б не радили занурюватися в будь-яку не прісну воду.

Звісно, не обійшлося й без нових ремінців. В версії Apple Watch ULTRA вони дійсно круто виглядають. Але не будемо зупинятися на цьому, у нас ще багато новинок попереду.

Передзамовлення Apple Watch ULTRA вже доступне в нашому інтернет-маркеті. Старт продажів – 23 вересня.

AirPods Pro (2022)

Нові Pro-навушники отримали чіп H2, новий драйвер і підсилювач. Покращили функцію просторового аудіо. До речі, пасхалка, яку Apple щоразу додає в дизайн запрошення на івент, була присвячена цього разу саме функції просторового аудіо.





Активне шумозаглушення також прокачали. Як і режим прозорості. Крім того, AirPods Pro 2 отримали нові амбушури. І функція, яку ми чекали з появи перших AirPods: гучність відтворення, нарешті, можна регулювати свайпом по ніжці навушників!

Час автономної роботи – до 6 годин без кейса і до 30 годин з кейсом. Але мова лише про прослуховування музики в середньому режимі гучності. В режимі розмови автономність стрімко знижується.

Кейс для зарядки отримав вбудовані динаміки і отвір для кріплення ремінця. Завдяки динамікам, кейс тепер також зручно шукати через додаток Локатор. А ще, нові AirPods Pro тепер можна заряджати навіть від зарядки для Apple Watch. Вау!

Передзамовлення AirPods Pro 2022 вже доступне в нашому інтернет-маркеті. Старт продажів – 23 вересня.

iPhone 14, 14 Pus

Так, iPhone mini, на жаль, наразі пішов в історію. Хоча ми сподіваємося, що Apple поверне найзручніший (на думку великої частини команди Техно Їжака) iPhone за весь час існування за 2 - 3 роки. Але iPhone 14 тепер доступний у новому розмірі: стандартний – 6.1'' і збільшений – 6.7''. Кому подобається великий дисплей, може радіти. Тепер він доступний не лише в ТОПовій конфігурації iPhone.





Доступно 5 нових кольорів: Blue, Purple, Midnight, Starlight, Product (RED). А от чіп залишився старий – A15 Bionic. Хоч і з крутими оновленнями. Примітно, що конкуренти досі не наздогнали Apple за потужністю чіпів, навіть минулорічних.

Камера iPhone 14 та 14 Pus залишилася 12 мегапіксельною. Але отримала великий сенсор, який буде краще ловити світло і фіксувати рух. Фронтальна камера на 12 мегапікселів отримала швидкий автофокус завдяки покращеним датчикам FaceID. Про камери iPhone 14 можна ще багато говорити, але це буде окремо. Якщо коротко: вона стала значно крутішою!

А от на що потрібно звернути окрему увагу, так це на eSim. В iPhone 14 більше недоступний фізичний sim-лоток. З плюсів: активними можуть бути одночасно 2 eSim.

iPhone 14, як і Apple Watch 8, також отримав нові датчики для визначення автомобільних аварій.

І ще одне важливе нововведення: iPhone та Apple Watch 2022 року тепер можуть підʼєднуватися до супутникового звʼязку для передачі даних службі порятунку. Це круто!





Але в районі виклику SOS через супутниковий звʼязок має бути спеціальний постачальник екстрених послуг. Це повʼязано з тим, що громіздке супутникове обладнання вмонтувати в кожен iPhone не має можливості. (Дивись у пошуку Google як виглядає сучасний супутниковий телефон). Функція супутникового звʼязку зі службами порятунку запрацює у листопаді у США та Канаді.

Тегніть хтось Федорова пліз, хай підтягне Apple та супутниковий виклик SOS на iPhone в Україну :)

Передзамовлення iPhone 14, iPhone 14 Plus вже доступне в нашому інтернет-маркеті. Старт продажів iPhone 14 – 16 вересня, iPhone 14 Plus – 7 жовтня.

iPhone 14 Pro, 14 Pro Max

І до флагману. Його Apple за традицією залишила наостанок. Чубчика більше немає! Йому на зміну прийшов довгастий виріз. До речі, Apple досить круто обіграла його у новій iOS 16 системою інтерфейсу Dynamic Island доступною лише для нової Pro лінійки iPhone.





Корпус iPhone 14 Pro, Pro Max залишився з нержавіючої сталі. Чотири кольори: Deep Purple, Gold, Silver, Space Black. Нова лицьова панель: датчики True Deps стали на 30% компактішими, а датчик наближення тепер розташований під дисплеєм. Розмір екранів – 6.1 та 6.7''. Рамки стали ще тоншими. Додали функцію Always on Display.

А от чіп в iPhone 14 Pro, 14 Pro Max все ж оновили. A16 Bionic побудований на чотирьохнанометровому техпроцесі. Розробники зосередились на енергоефективності, можливостях дисплею і камери. Всього новий чіп може обробляти 17 трильйонів операцій на секунду. Звісно, це значно більше, ніж можуть запропонувати сьогодні конкуренти Apple – це все, що потрібно знати про A16 Bionic.

Камери iPhone 14 Pro, 14 Pro Max. Основний сенсор отримав оновлення до 48 мегапікселів. Матриця стала на 65% більшою. Фокусна відстань – 24 мм. Телевік залишився 12-мегапіксельним, але має тепер трикратний зум з фокусною відстанню 77 мм. Ультраширокий сенсор також на 12 мегапікселів, але тепер він в 3 рази краще захоплює світло.





Спалах переробили і покращили. Він навчився враховувати фокусну відстань і, завдяки 9 світлодіодам, підлаштовуватися. Кінематографічний режим тепер підтримує 4K відео при 24 кадрах на секунду. І так, ми могли б ще більше вдаватися у деталі новинок, але не будемо. Залишимо це для окремих оглядів.

Передзамовлення iPhone 14 PoriPhone 14 Pro Max вже доступне в нашому інтернет-маркеті. Старт продажів – 16 вересня.

Це не все, що ми хотіли б розповісти про нові гаджети Apple, але це головне. Дуже чекаємо старту продажів, щоб потримати новинки в руках і розповісти про свої перші враження.


iOS 16

Впевнені, у багатьох виникло питання: “коли вийде iOS 16?” Ми відповімо: iOS 16 стане доступною для встановлення кожному вже 12 вересня. Огляд оновленої операційної системи тут.


Відео презентації Apple

Повне відо презентації Apple також доступне. Радимо для перегляду за чашечкою чаю.







Читати наш блог у Telegram
Вже у наявності:
MQ583/MQ4Q3
40 699 ₴
1 020 $
Показати всі
Коментарі
Додати коментар