iPhone 15 Ultra? Все, що відомо про лінійку iPhone 2023

Зміст

Щороку компанія Apple представляє нову лінійку своїх смартфонів iPhone. І їх випуск після презентації на великому осінньому івенті, мабуть, найважливіша подія в календарі Тіма Кука та команди.

Незважаючи на те, що продаж Mac невпинно зростає, а Apple розширює спектр сфери послуг, у свою чергу продаж iPhone становлять основу асортименту компанії та служать рушійною силою для просування таких аксесуарів, як Apple Watch та AirPods.

Модельний ряд iPhone 14 вийшов нещодавно, але вже спалахують чутки про те, чого очікувати від нової лінійки iPhone 15 у 2023 році.

Зібрали усі чутки та плітки від перевірених журналістів з поважних агенцій та інсайдерів про дату виходу, новий дизайн та фішки, а також про особливості та деякі характеристики майбутнього релізу iPhone 15. Тож давай подивимось трохи у майбутнє. Поїхали!


Дата виходу лінійки iPhone 15

Купертинівці зазвичай представляють нову лінійку своїх культових смартфонів у вівторок чи середу у другій половині вересня. Тому логічно припустити, що iPhone 15 буде представлено 12 чи 13 вересня 2023 року.


При йьому, принаймні деякі з моделей, ймовірно, надійдуть у продаж для попереднього замовлення в п'ятницю 15 вересня та будуть доступні в магазинах рівно через тиждень наступної п'ятниці 22 вересня. Це у США. А в Європі, частиною якої є Україна, продавати нові айфони почнуть трохи згодом.


Ціна iPhone 15. І впаде і зросте водночас

На лінійку iPhone 14 компанія Apple зберегла ціни на колишньому рівні в США, але через обмінний курс та інфляцію їй довелося підняти вартість смартфонів у Великій Британії та багатьох інших країнах світу.

Якщо Apple дійсно перейменує iPhone 15 Pro Max в iPhone 15 Ultra та надасть йому деякі нові ексклюзивні функції (а про це активно говорять різні джерела і ми обговоримо деталі нижче), швидше за все, це стане достатнім приводом для підвищення цін на цю модель, можливо, на 100 $.



1ezh|864х452.png

У твіті LeaksApplePro від листопада 2022 року йдеться, що iPhone 15 Ultra буде коштувати значно дорожче, ніж iPhone 14 Pro Max. Це не обов'язково буде так, але цілком можливо. Подивимося.

До речі, у грудні ходили чутки, що Apple серйозно розглядає можливість зниження цін на iPhone 15 Plus після розчаровуючих темпів продажів iPhone 14 Plus у 2022 році.


iPhone 15 Ultra – флагман флагманів 2023

Тепер, коли Apple представила нові Apple Watch Ultra, все більше чуток про те, що компанія поширить цей брендінг і на лінійку iPhone. Тож цього року нас може чекати новий смартфон від Apple – iPhone 15 Ultra.

І це все, що відомо зараз. Передбачається, що iPhone 15 Ultra буде брендом, який замінить лінійку Pro Max, ввібравши в собі нові відмінні функції від Pro iPhone. Apple вже прокручувала щось подібне у своїй історії з iPhone 12 Pro Max, у якого була трохи краща камера в порівнянні з iPhone 12 Pro.

Незважаючи на те, що абсолютна більшість спостерігачів вважають, що камера знову стане відмінністю нового iPhone 15 Ultra (покращений телеоб'єктив з перископом, наприклад), є і багато інших ідей, як Apple може виділити модифікацію Ultra. Швидшою зарядкою або більшим обсягом пам'яті, чому б і ні? Але поки що це лише чутки, жодних доказів немає. Хоча до презентації їх і не буде.


Про iPhone 15 Ultra я вже розповідав раніше у статті «Apple у 2023. Що приготувала для нас компанія наступного року? Заходи, події, інновації». Тут же відзначу лише головні можливі та фішки майбутньої новинки:

  • Титанова задня панель із загнутими краями.
  • Перископний телеоб'єктив, що забезпечує 10-кратний зум.
  • Поліпшена селфі-камера.
  • Процесор Apple A17 Bionic.
  • ОЗП на 8 Гб.
  • Більше тривалий час автономної роботи.
  • Швидкий порт для заряджання USB Type C.

Чисто теоретично iPhone 15 Ultra можна ще розглядати за аналогією з чотирнадцятим, як iPhone 15 Pro Max. Припустимо, в ньому буде використовуватися той же процесор, екран і дизайн, що і iPhone 15 Pro. Хоча вже більше інсайдерів, зокрема LeaksApplePro, повідомляють, що новий флагман може мати титановий корпус, як у Apple Watch Ultra.

Якщо з можливими нововведеннями в iPhone 15 Ultra все більш-менш зрозуміло, як щодо лінійки iPhone 15 в цілому, починаючи з дизайну і закінчуючи начинкою? Розбираємось далі.


Дизайн лінійки iPhone 15

Хоча на сьогоднішній день Apple зберегла той же загальний дизайн, що в iPhone 12, чутки припускають, що нові iPhone 15 можуть мати деякі зміни. Про це докладніше.


Корпус iPhone 15

Згідно з повідомленням ShrimpApplePro у твіттері, iPhone 15 матиме новий дизайн рамки. А саме, краї кутів будуть закругленими, а не квадратними, як у iPhone 14. Це найбільше схоже на оновлену версію iPhone X.



2ezh|864х452.png

Очікується ті ж чотири розміри діагоналі дисплея:

  1. iPhone 15 із 6,1-дюймовим екраном.
  2. iPhone 15 із 6,7-дюймовим екраном.
  3. iPhone 15 Pro із 6,1-дюймовим екраном.
  4. iPhone 15 Pro Max (чи iPhone 15 Ultra) із 6,7-дюймовим екраном.

З приводу численних чуток про титановий корпус для iPhone 15 Ultra, деякі з яких розганяються протягом останных декількох років, я вже говорив вище, тому не повторюватимуся.


Кнопки iPhone 15

Згідно з чутками від знаменитого інсайдера Мінґ-Чі Куо, Apple може застосувати імітацію твердотільних кнопок для моделей iPhone 15 Pro та iPhone 15 Ultra, як кнопка «Додому» на бюджетных iPhone SE серій.

Куо стверджує, що купертинівці додадуть пару движків Taptic з обох сторін смартфона, щоб імітувати відчуття кнопки, що натискається.


USB-C в iPhone 15

Європейський Союз предписує, щоб більша частина портативної електроніки, включаючи смартфони, була стандартизована навколо USB-C для портів зарядки, якщо такі є, починаючи з 2024 року (гаджети, які заряджаються тільки за бездротовим принципом, такі як Apple Watch, не потребують додавання порту USB-C).

Розстрочка-15%
MPVN3
31 999 ₴
27 199 ₴
693 $
-13%
MQ4Y3
36 999 ₴
32 299 ₴
823 $

Та очевидно, що Apple доведеться згодом перевести свої дротові продукти на цей стандарт, замість того, щоб випускати спеціальні версії з USB-C для Європи. Очікується, що нові моделі iPhone 15 стануть першими iPhone, які будуть оснащені портом USB-C.

Читай також: USB-C на iPhone? В Європі стане обовʼязковим до кінця 2024 року

Поточні моделі iPhone використовують адаптери USB-C, тут все залишиться без змін. Замінять тільки кабель USB-C – Lightning та порт на самому iPhone. Який у цьому плюс? Потенційно швидша зарядка та вища швидкість передачі даних для тих, хто підключає свій айфон до Mac або ПК.


Dynamic Island в iPhone 15

Одна істотна зміна на iPhone не про-версій полягає в тому, що Dynamic Island – виріз для камери та датчиків у формі капсули, який служить важливим елементом інтерфейсу на iPhone 14 Pro, швидше за все з'явиться на всіх «п’ятнашках». Це означає, що навіть базовий айфон у лінійці матиме зовнішній вигляд та інтерфейс більш просунутих моделей.

Але це зовсім не означає, що iPhone 15 базовой версії отримає Always On Display чи ProMotion. За чутками, ці функції зараз залишаються ексклюзивними виключно для Pro-версій.


Найвірогідніші нововведення лінійки iPhone 15

Компанія Apple тестує безліч нових технологій, впроваджуючи значно більше можливостей, ніж ми бачимо в фінальних iPhone, і згодом невеликі витоки іноді можуть дати нам уявлення про те, що буде в наступному поколінні яблічних смартфонів.



3ezh|864х452.png

Ці витоки не завжди вірні, часто неправильно інтерпритовані та, як правило, не зважають на інновації програмного забезпечення, які супроводжують новий гаджет. А отже, з огляду на всі чутки, що ж ми таки очікуємо від свіжого iPhone?


Перископний телеоб'єктив

Ходять чутки, що Apple працює над перископічною лінзою, яка має набагато більш дальній оптичний зум в діапазоні від 5х до 10х. Це та сама технологія, яка дозволяє Samsung Galaxy S22 Ultra досягати такого великого діапазону збільшення. Останнім часом з цього слуху не було особливих зрушень, але, за нашими даними, передбачається, що це може бути ексклюзивна функція iPhone 15 Pro Max.

Неясно, чи це потребує іншого компонування або розміру масиву камер, ті ж камери S22 Ultra набагато більші, ніж у інших моделей. Щодо інших камер iPhone 15, оновлення будуть обов'язково, як і щороку. Хоча б одна з набору передньої та трьох задніх камер отримає покращений датчик чи об'єктив.


Процесор A17 Bionic

Чіп A16 Bionic від TSMC – компанії, що виробляє більшу частину чіпів Apple, показав дуже скромний приріст продуктивності. Тим не менш, ймовірно, що наступний процесор A17 Bionic стане одним з перших чіпів Apple для iPhone, що використовують 3-х нанометровий техпроцес. Це повинно дозволити розмістити більше транзисторів на тій же площі, дозволивши разробникам Apple втиснути більше функцій та підвищити продуктивність.



4ezh|864х452.png

У лінійці iPhone 14 купертинівці зарезервували свій новий чіп A16 Bionic для моделей Pro і знову використала процесор A15 Bionic для базових версій. Швидше за все, цей тренд продовжиться і в 2023 році – стандартний iPhone 15 матиме чіп A16 Bionic, а iPhone 15 Pro – A17 Bionic відповідно.


Обсяг пам'яті iPhone

Trendforce повідомляє, що після того, як iPhone 14 Pro зберіг ті ж 6 ГБ пам'яті, що і iPhone 13 Pro моделі iPhone 15 Pro та 15 Ultra отримають 8 ГБ ОЗУ. Проте базові моделі матимуть ті ж 6 ГБ, що й у 2022 році.


Модем Apple 5G

Купертинівці вже багато років працюють над власним стільниковим модемом, викупивши відповідні розробки Intel у 2019 році за 1 мільярд доларів. Хоча спочатку ходили чутки, що у Apple може бути конкурентоспроможний мобільний модем з підтримкою 5G, готовий вчасно стати частиною iPhone 15. За останніми даними це не так.

Ще в травні Мінґ-Чі Куо повідомив, що розробка модему зіткнулася із «перешкодою». А Марк Гурман із Bloomberg повідомив у листопаді, що Qualcomm, як очікується, поставить більшість нових модемів для iPhone 15.

Швидше за все, слід очікувати як мінімум на ще один модем Qualcomm Snapdragon, наприклад, Snapdragon X70.


А на цьому поки все. Так, у міру наближення великої презентації витоків буде все більше. Ну а ми, в свою чергу, стежитимемо за новою інформацією про найочікуванішу новинку від Apple в 2023 році.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар