iPhone незабаром зможе діагностувати депресію

Днями стало відомо, що компанія Apple працює над технологіями, які зможуть розпізнати проблеми з душевним здоров'ям у користувачів яблучних гаджетів. iPhone навчиться діагностувати такі стани, як депресія, тривога і погіршення розумових здібностей.

І ми вважаємо, що це добре. Адже гаджети створені саме для того, щоб робити наше життя простіше і краще. Як над цим працює найбагатша публічна компанія в світі – зараз розповімо.

Apple робить життя своїх користувачів краще

Для того, щоб впровадити нові функції моніторингу здоров'я, корпорація з Купертіно створила великий дослідницький проект спільно з Каліфорнійським університетом з вивчення стресу. До нього залучать понад три тисячі волонтерів.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Вони погодилися ділитися з вченими своїм самопочуттям і медичними показниками. Цікаво, що ще в 2020 році цей університет робив перше пробне дослідження, в якому взяло участь лише 150 осіб. Напевно, яблучники вже тоді щось планували.

Для моніторингу їх ментального здоров'я будуть використовуватися лише два гаджета – iPhone і Apple Watch. Дані з цих пристроїв фахівці будуть порівнювати з самопочуттям учасників, яким вони діляться в спеціальних анкетах. Протягом дослідження вчені збираються також вимірювати рівень гормону стресу, щоб довести технологію до ідеалу.

Прямо зараз проходить ще один корисний яблучний проект разом з однією фармацевтичною компанією. Він триватиме два роки. За цей час команда медиків хоче навчити продукти від Apple моніторити когнітивні функції. До таких відноситься зниження пам'яті і погіршення роботи мозку.



864х452_02.jpg

Організатори цього дослідження збираються розробити просту і робочу технологію, яка зможе виявити хворобу Альцгеймера на ранній стадії. Це дуже важливо, адже на початкових етапах у цього недуга малопомітні симптоми. Якщо встигнути розпізнати хворобу на самому початку, то можна призупинити її розвиток.

Коли з'являться нові фішки для здоров'я

Apple поки знаходиться на ранніх етапах розробки. Тому до появи нових функцій для аналізу душевного здоров'я, ймовірно, пройде ще кілька років. Втім, немає гарантії, що дослідження виявиться вдалим і такі фішки взагалі з'являться.

Але диму без вогню не буває. Купертинівці роблять величезну ставку на свої медичні фічі. Тому всі ці спроби створити нові технології для моніторингу не пропадуть даром. Згодом можуть з'явитися багато інших опцій, засновані на цих дослідженнях.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар