iPhone SE. Apple випустила довгоочікуване оновлення


Ну нарешті дочекались! Apple iPhone SE другого покоління 15 квітня 2020 року з’явився на офіційному сайті компанії. Ось так просто. Без презентації, шуму і пилу.

Так, швидше за все, це пов’язано з загальносвітовою ситуацією. І якби не коронавірус, Apple провела б весняний івент, на якому б більш детально розповіла про новий iPad Pro 2020, MacBook Air 2020 і, звісно ж, iPhone SE 2020.

Та всі ці продукти вже з’явились на сайті, тож ми можемо вже зараз ними насолоджуватись. Чим ми і займемось просто зараз.





Доречі, передзамовлення у США стартує в п’ятницю, 17 квітня, а доставка почнеться з 24 квітня. Але ми заморочились і вже зараз відкрили передзамовлення на нашому сайті. Роздивитися нові iPhone SE і вибрати той, який подобається більше, можна долиставши цей матеріал до кінця.

А покищо розберемося, що нового в такому довгоочікуваному і, по сумісництву, найдоступнішому смартфону актуальної лінійки Apple iPhone.

iPhone SE – Все, як ви любите

Саме так вважає Apple. І вона має рацію. Почнемо із зовнішності.

Новий iPhone SE візуально нічим не відрізняється від iPhone 8, що очікувано. Так, до останнього ми не знали як саме компанія із Купертино назове оновлену народну модель свого смартфону. Але, що майже точно було відомо, габарити і формфактор перекочують з вісімки.

Це логічно. Саме так вчинила Apple з першим SE. Тоді корпус взяли від iPhone 5S, а начинку – від iPhone 6S. В результаті вийшов компактний, доступний, потужний і мегапопулярний iPhone SE.



ezh|864х452-1.png

Але у другого покоління все ж є візуальні відмінності. Це колір – iPhone SE зразка 2020 року вийшов у трьох варіаціях: чорний, білий і червоний.

Доречі, традиційно частина коштів від продажів лінійки (PRODUCT) RED йшла у фонд боротьби зі СНІДом. Але цей рік став особливим майже у всьому і тепер кошти з червоної лінійки підуть у новий фонд боротьби з COVID19.

Крім кольору, зовнішніх відмінностей більше немає. Це той же, вже не перший рік знайомий нам 4,7-дюймовий дисплей, та ж алюмінієва рамка, та ж глянцева скляна задня частина корпусу і той же, улюблений мільйонами, дактилоскопічний датчик вбудований в кнопку Home.

Що-до кнопки, то вона, як і у iPhone 7 та iPhone 8 не фізична, але має тактильний відгук.



ezh|864х452-2.png

Саме це досі подобається мільйонам шанувальникам iPhone. Деяким, навіть більше ніж Face ID. А ще, це дозволяє інженерам досягти захисту від вологи і пилу рівня IP67, де смартфон «можна» тримати на глибені до 1 метра напротязі 30 хвилин. Але ми б не радили)

Характеристики iPhone SE 2 generation

А тепер до найцікавішого. У смартфон за $399 (стартова ціна в США, без урахування податків) встановлено топовий чіп Apple A13 Bionic. Такий точно, як у преміальній лінійці iPhone 11 Pro.

Об’єм пам’яті доступний у трьох варіантах: 64 ГБ, 128 Гб та 256 ГБ. А от акумулятор залишився той що й був в iPhone 8. Логічно, бо місця в корпусі більше не стало. Та це, швидше за все, не вплине радикально на автономність. На день iPhone SE має вистачити.



ezh|864х452-3.png

Камера. Судячи з офіційних характеристик, модуль головної камери тут від iPhone XR. Правда з деякими програмними доопрацюваннями – як поліпшена функція Smart HDR і більшою кількістю варіантів портретного освітлення – що стали доступними завдяки новому процесору.

А ось фронтальна камера на 7 Мп, схоже, від iPhone X. Тепер на 4,7’’ смартфоні стала доступна функція «Портрет» в режимі селфі.

Електронна вбудована картка eSim, схоже також стає стандартом в смартфонах Apple. Тут вона також є. Крім цього інженери встановили LTE-модуль на 1 Гбіт і WiFi 6, як у лінійки iPhone 11.



ezh|864х452-4.png

Гарна новина. Аксесуари з iPhone 7 та 8 мають підійти до нового iPhone SE. Тож можна сміливо оновлюватись на нове залізо, якщо тобі подобається такий формфактор смартфонів. iPhone SE 2 покоління точно буде актуальним ще принаємні 2 - 3 роки.

Але варто зауважити, що Plus-версії не завезли. І в принципі зрозуміло чому. Більші габарити корпусу – це вже територія iPhone 11. Тож вибір за тобою. І зараз він доволі непоганий.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар