iPhone вимикається на холоді. Що з цим можна зробити?

Зміст

Той, хто хоч раз листувався на холоді, стикався з проблемою швидкого розряду акумулятора. Або в гіршому варіанті iPhone взагалі вимикався. У цій статті ми зібрали для тебе відповіді на популярні запитання, рекомендації щодо збереження заряду батареї. А також, що робити якщо айфон зовсім вимкнувся.


Чому iPhone вимикається на холоді?

Основна причина криється в літій-йонному акумуляторі, який використовується в гаджеті. За низьких температур батарея втрачає свою ємність. Розберемо процес з хімічної точки зору:

  • Сповільнюються хімічні процеси в акумуляторі. Це знижує ефективність роботи батареї.
  • Далі зменшується провідність електроліту, який є сполучною ланкою між катодом і анодом літію.
  • Підвищується внутрішній опір батареї, що призводить до порушення вільного руху заряджених частинок. Як наслідок порушується передача енергії.
  • Усі ці процеси призводять до швидкої розрядки батареї айфона.

    Щоб цього уникнути потрібно зберігати телефон і кабель живлення в теплих місцях.


    За якої температури айфон вимикається?

    За словами виробника бренду Apple, iPhone коректно працює за температури від 0 до 35 градусів за Цельсієм. При морозі, коли позначка на термометрі сягає нижче 0, смартфон може нестабільно працювати. А при температурі -20 - зовсім вимикається.


    Ezh864х452-01.jpg

    Чому айфон розряджається на морозі?

    Причина криється в акумуляторі. Батарея не може ефективно працювати в умовах морозу. Детальніше механізм про механізм читай на початку статті.


    Чи всі айфони вимикаються на морозі?

    Не всі. А тільки старіші моделі. Виробники стверджують, що айфони, випущені після 2016 року, більш стійкі до низьких температур.

    Ще один важливий момент - термін експлуатації. Якщо у айфона акумулятор пошкоджений або зношений, то він більш схильний до дії морозу. Загалом, літій-іонна батарея погано працює за сильного охолодження, а якщо є дефект, тоді шанс, що телефон відключиться, в рази вищий, ніж за умови використання нового айфона.

    Щоб у мороз продовжити роботу акумулятора варто:

  • Зменшити яскравість екрана.
  • Вимкнути зайві функції (Bluetooth, Wi-Fi тощо).
  • Увімкнути режим енергозбереження.
  • Ці поради допоможуть зменшити втрату заряду.


    Що робити якщо айфон вимикається на холоді?

    Почнемо з того, що смартфон має бути в чохлі. Не тільки з точки зору безпеки, а й захисту від переохолодження. У принципі може використовуватися будь-який чохол, але краще зарекомендував себе силіконовий або пластмасовий. Ці матеріали вважаються термостійкими і захищають не тільки від холоду, а й спеки.

    Наступний варіант чохла - це чохол із вбудованим акумулятором. Він буде заряджати смартфон протягом дня і трохи гріти його. Також можна придбати повербанк, якщо такого ще немає.

    IPhone потрібне тепло. Тому під час морозів його краще тримати ближче до тіла, в сумочці з термостійких матеріалів, кишені куртки тощо. Варто пам'ятати, що джинси пропускають холод, тому краще не носити в їхніх кишенях телефон.

    За можливості для дзвінків і спілкування краще використовувати гарнітуру. Це допоможе зайвий раз не діставати телефон.

    Багато водіїв використовують айфон, як навігатор. Зручно, тільки не в разі, коли сідаєш у замерзлу машину. У такому разі варто одразу під'єднати прикурювач до телефона.


    Ezh864х452-03.jpg

    Це все профілактичні заходи, а що робити, якщо вже вимкнувся телефон? Спеціально на цей випадок, ми підготували інструкцію:

  • Постарайся відігріти айфон. Поклади його в сумку, якщо в ній збереглася плюсова температура. Але не можна класти телефон на гарячі предмети, тому що перепад температури погано позначиться на акумуляторі.
  • Через деякий час спробуй увімкнути.
  • Постав на зарядку. Якщо тепло не допомогло і айфон не вмикається, є шанс, що він просто розрядився до 0%.
  • Обов'язково оновлюй ПЗ. Виробники щоразу намагаються усунути помилки.
  • Краще, звичайно, дотримуватися правил до відключення смартфона. Але якщо не вийшло, тоді у тебе є цей простий покроковий гайд.

    Author photo
    Автор статті Анна Туманова
    Читати наш блог у Telegram
    iPhone
    Коментарі
    Додати коментар
    Схожі статті