Підсумки грудневого івенту Apple. Кращі програми та ігри 2019 року


У цю ніч корпорація Apple провела найзагадковіший захід у своїй історії. Івент в Нью-Йорку позиціонував себе як закрита зустріч з журналістами і деякими гостями. Як ми і припускали, ніяких технічних новинок не показали.

Це була не класична презентація, а церемонія нагородження найкращих додатків з фірмового магазину App Store. Призи в кожній номінації отримали відразу кілька утиліт на різних платформах, які сформували тренди індустрії в цьому році.


Кращі програми 2019 за версією Apple

Програмою року для iPhone стала Spectre Camera. Вона працює на основі штучного інтелекту, а її головною фішкою є можливість робити знімки з великою витримкою.


Ezh864х452-01.jpg

З додатків для iPad головний приз здобула віртуальна записна книжка Flow by Moleskine. У ній можна занотовувати важливу інформацію, а також малювати різноманітними художніми інструментами, такими як олівець, кисть, перо та інші.

Кращою утилітою року для комп'ютерів Mac стала Affinity Publisher. Це ще один інструмент, який допомагає створити дизайн друкованих матеріалів. З ним цілком легко зробити рекламну листівку або навіть фотокнигу.

Телевізійна приставка Apple TV теж отримала свого переможця. Ним став The Explorers. Додаток унікальний в своєму роді, покликаний дати можливість вченим і художникам викладати фото і відео про навколишній світ.


Ezh864х452-02.jpg

Трендом в додатках цього року стали програми, які дозволяють поділитися своєю історією. Компанія вибрала набір утиліт Anchor, Unfold, Steller, Over і Wattpad, які дозволяють поділитися своїми спогадами в різних формах: подкасту, роману чи фотоколлажа.


Кращі ігри 2019 за версією Apple

Грою року для iPhone стала Sky: Children of the Light. Мобільна іграшка являє собою квест на багато гравців, в якому необхідно допомогти казковим небесним героям знайти дорогу додому.

Переможцем на iPad стала Hyper Light Drifter. Це оновлення класичної 16-бітової іграшки, в якій користувачеві доведеться одночасно досліджувати віртуальний світ і боротися за виживання в ньому.


Ezh864х452-03.jpg

Комп'ютери Мас теж отримали свого призера GRIS. Це платформер-головоломка, в основі якої лежить захоплююча життя головної героїні, яка пережила трагічну втрату. Користувачеві потрібно пройти з нею всі труднощі, щоб повернути її до нормального життя.

Ну і як же без приставки Apple TV! Головний приз для ТВ-гаджета отримала бродилка «Wonder Boy: The Dragon's Trap». Це ще один рімейк старої іграшки з 80-их. Розробники оновили анімацію і саундтреки, але захоплюючий геймплей і історія залишилися старими.

Грою року нового сервісу Apple Arcade стала Sayonara Wild Hearts. Найбільше вражає її графіка, це дуже красива гра. Це гонка на мотоциклах, в якій крім того, що обігнати суперника, необхідно ще і битися з ним на мечах.


Ezh864х452-04.jpg

Ігровим трендом цього року стали рімейки відомих на весь світ ігор. Завдяки сучасним технологіям, розробники можуть переробити і підвищити рівень графіки, а також додати нові можливості для користувача.

Призи отримали такі хіти, як Mario Kart Tour, Minecraft Earth, Pokémon Masters, Assassin's Creed Rebellion, Gears POP!, The Elder Scrolls: Blades і Call of Duty: Mobile. Саме ці шедеври індустрії отримали в 2019 році нове життя.

Але головним героєм презентації був все-таки магазин додатків App Store. Саме він зміг закласти основу для розвитку розваг у всьому світі.

За весь час існування фірмового магазину розробники програм заробили в ньому понад 120 мільярдів доларів США. Така популярність зробила його найбільшим і безпечним магазином додатків світу.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар