Підсумки нашого 2019 і очікування від 2020. Гаджети, події, інновації.


Чого нам тільки не приніс рік, що минає і радість, і успіхи, а іноді розчарування. Але крім цього – безліч подій в світі технологій. Про них ми тобі розповідали протягом усього року.

Але за такий довгий час складно вловити головні тренди і шлях розвитку технологій. Тому зараз ми підведемо підсумки минулих 365 днів і розповімо, яким він був – наш 2019 рік, в гаджетах, подіях, інноваціях, за версією сім'ї компанії Техно Їжак.


Головні гаджети року

На початку року відразу дві компанії Samsung і Huawei здивували нас своїми варіантами гнучких смартфонів – корейським Galaxy Fold і китайським Mate X.


Не дивлячись на те, що на нашу думку ці пристрої ще сирі і не готові для повсякденного використання, шуму вони навели чимало. Є думка, що саме в бік гнучких дисплеїв буде йти розвиток смартфонобудiвництва найближчi роки. Тому, не дарма ці два гаджета стали головними новинками 2019 року.

iPhone 11 Pro – в ньому трохи менше футуристичного дизайну, але точно не менше інновацій і технологій. При цьому у Apple, як завжди, все працює стабільно і не ламається. Смартфон з Купертіно отримав потрійний модуль камери, і як би його не висміювали в мемах, знімає він круто!

На додачу до цього шикарний дизайн і найпотужніші комплектуючі на мобільному ринку зробили його головною новинкою цього року, доступною користувачеві.

У цьому році ми готові віддати почесне місце одного з самих затребуваних гаджетів року – AirPods Pro. Це не просто бездротові навушники, це найбажаніші бездротові навушники 2019.


Ezh864х452-02.jpg

Ці палички, що стирчать з вух вже стали трендом, а можливо, навіть культом. Людей, які купують собі AirPods все більше і більше, тому забути в цьому матеріалі про такi популярнi навушники ми не мали права.


Iнновації року

Діпфейк – штучний інтелект розгулявся не на жарт, недавно його навчили замінювати особу живої людини або особу у фільмі на зовсім іншу фізіономію. Вибір заміни залежить тільки від уяви автора. І відрізнити фейк від оригіналу вкрай складно.

Ці відео виглядають настільки правдоподібно, що влада багатьох країн виявила крайню стурбованість розробкою і назвала діпфейки загрозою демократії в світі.

Коли мова заходить про інтернет речей, багато хто помилково вважає, що він обмежений системою зв'язку смартфона і розумного будинку. Але це далеко не так, він стосується абсолютно всіх фізичних пристроїв, що оточують нас.


Ezh864х452-03.jpg

Велика роль в концепції розумного будинку відведена голосовим помічникам. Ці балакуни поки ще не розкрили весь свій потенціал. Через них ми записуємо повідомлення, включаємо музику і встановлюємо будильник. Але це далеко не всі їхні можливості.

Прикладом, в Китаї голосові помічники вже навчилися замовляти їжу, доставку посилок і торгуватися з продавцями. А незабаром розкажуть господареві про все, що відбувається в будинку.

Роботи – у цьому році розвиток робототехніки стрімко набрав обертів. Розробники обрали для своїх дітищ промисловий напрямок, таким чином найпомітніші новинки були покликані сортувати предмети і переміщати коробки. Все це вже можуть задіяти в логістиці, а значить така професія як вантажник може зникнути остаточно вже в найближчі пару років.


Події року

Подіями року, на нашу думку, стали заходи від Apple. У березні пройшла перша презентація корпорації, на якій не показали жодної технічної новинки. Її прозвали івентом сервісів. Купертинівці зробили акцент презентації на своїх нових додатках.


Ezh864х452-04.jpg

Влітку на конференції для розробників ми побачили першу бета iOS 13 і інших оновлень операційних систем для різних гаджетів компанії. Ну і звичайно ж Mac Pro. Не менш видовищною була і осіння презентація трьох нових iPhone 11.


Яким ми в Техно Їжак бачимо 2020

Ми очікуємо, що вже в наступному році почне працювати п'яте покоління мобільного зв'язку 5G. Більшість гаджетів, які незабаром вийдуть, будуть з ним взаємодіяти. Це стане справжньою революцією в світі технологій і нарешті активує активний розвиток концепції інтернету речей.

Практично всі пристрої світу підключаться до інтернету, включаючи побутову техніку та системи безпеки. На загальнодоступних дорогах з'являться автопілотовані автомобілі від Tesla, Apple, Google. А планшети, смартфони та інші звичні нам девайси отримають абсолютно нові можливості взаємодії з навколишнім світом.


Ezh864х452-05.jpg

Імовірно, до кінця 2020 ще одним трендом стане віртуальна і доповнена реальність. Уже сьогодні AR допомагає в розробці реклами, проведенні хірургічних операцій, спрощує завдання авіації і армії. Ну а з наступного року вона увірветься в повсякденне життя звичайних користувачів.


Чого б ми хотіли від 2020

Після всього цього достатку новинок, які нас чекають, нам більше нічого і не потрібно. Хіба що, хотілося б, щоб наша країна увірвалася в ТОП держав, що впливають на розвиток світової економіки, і щоб ми були в першій хвилі країн запуску всіх нових гаджетів і розвитку нових цікавих технологій.

А ще, ми б хотіли побажати кожному українцю миру і внутрішнього розвитку. З наступаючим Новим 2020 роком, Друзі!

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар