Підсумки нашого 2021 та очікування від 2022. Гаджети, події, інновації

Цього року IT-компанії почали поступово виходити із кризи. Гаджети та технології величезним стрибком просунулися вперед. Марк Цукерберг анонсував створення метавсесвіту, ми отримали перші дози ефективних вакцин та побачили круті iPhone 13.

Незважаючи на наслідки пандемії, 2021-й був дуже насиченим для світу техніки. Сьогодні ми підіб'ємо підсумки року, що минає, і складемо відразу кілька ТОП-ів за версією команди Техно Їжак. Починаємо!

ТОП-5 інновацій 2021

Всі списки в цьому матеріалі ми склали самостійно, спираючись на свою суб'єктивну думку. Ми постаралися виділити всі найважливіші тенденції року, що минає. Якщо тобі здалося, що ми прогаяли якусь важливу тему, напиши про це в коментарях нижче.



1.jpg

РНК-вакцини

Дві найефективніші вакцини, якими ми могли зробити щеплення в 2021-му були створені на основі технології матричної РНК. Дивно, що вона розроблялася близько 20 років ще задовго до пандемії. Раніше медики ніколи не використовували її у терапії.

Ми не будемо вдаватися до подробиць матричної РНК, адже для цього довелося б підготувати окремий матеріал. Найголовніша особливість даної технології полягає в тому, що її можна швидко та просто змінити у разі мутації вірусу. У майбутньому її хочуть використати для боротьби із раком. Сподіваємося, що це вийде.

Електронні документи: "Дія"

Поки корпорація Apple тільки-но почала додавати документи американців у фірмовий додаток Wallet, українці вже кілька років користуються програмою “Дія” на своїх iPhone та Android-пристроях.



2.jpg

Завдяки сервісу державної розробки ми можемо не носити з собою фізичну версію паспорта, посвідчення водія і навіть сертифікатів вакцинації. В інших країнах люди можуть лише мріяти про такий привілей. Ми вважаємо, що “Дія” – це зручно та сучасно. Пишаємося нашими фахівцями!

Метавсесвіт

Восени Марк Цукерберг оголосив про перейменування свого дітища Facebook у Meta. Водночас він розповів, що тепер головною метою корпорації є створення метавсесвіту. Це нова віртуальна реальність, де користувачі зможуть ходити на роботу, спілкуватися з друзями та розважатися – все, як у звичайному житті.

Нам здається, що метавсесвіт повинен був з'явитися ще минулого року. Тільки уяви весь цей час замість того, щоб виходити на зв'язок з колегами по Skype або FaceTime, ти міг надіти шолом віртуальної реальності і відправиться в комп'ютерний офіс!

-4%
MLLD3
53 999 ₴
51 699 ₴
1 299 $
Супер ціна-12%
MLPF3
26 999 ₴
23 649 ₴
594 $

А студенти та школярі могли б відвідувати віртуальні пари. Багатьом користувачам було б набагато зручніше зосередитися в такій атмосфері, ніж будинки на дивані.

Алгоритми рекомендацій TikTok

Китайська соціальна мережа "вистрілила" на батьківщині ще у 2016 році. Станом на сьогодні її встановили на свої гаджети мільярди людей. Вчені досліджували програму та дійшли висновку, що головною заслугою такої неймовірної популярності є алгоритми рекомендацій.

В той час як YouTube, Netflix та інші платформи виділяють контент та звертають увагу на популярність автора, TikTok може зробити відомим навіть домашнього вихованця.



3.jpg

Саме ця можливість швидко "розкрутитися" і просунути свої незвичайні теми в маси стали головними причинами популярності програми. Секрет розкритий!

Віддалене життя

За два роки ми навчилися працювати, вчитися та саморозвиватися у домашній атмосфері. У цьому нам допомогли спеціальні програми, на зразок Zoom, Snapask та Byju. Програми для навчання нових професій та вмінь стали трендом 2021-го. Упевнені, що в майбутньому вони не втратять своєї популярності.

ТОП-5 пристроїв 2021

5. Xiaomi Mi Band 6

Фітнес-браслети від китайського гіганта мають дуже великий попит. І ми знаємо чому вони доступні в ціні, просунуті і корисні. Трекери досі не можуть замінити смарт-годинник. Але їм немає рівних у проведенні тренувань.


Xiaomi Mi Band 6 отримали збільшений екран та більше фішок для здоров'я, серед них функція вимірювання кисню у крові. Дуже корисно в сучасних реаліях.

4. Apple Watch 7

Однак розумний годинник може похвалитися ще більшим набором можливостей, порівняно з браслетами. Вони зручніші для повсякденного використання. Apple Watch 7 здивували нас збільшеним дисплеєм, дуже швидкою зарядкою та просунутою начинкою.

3. AirTag

Цієї весни Apple нарешті представила нам свій геобрелок, який ми чекали кілька останніх років. AirTag допомагають знайти втрачені речі, на яких вони закріплені, через програму Локатор на iPhone. Незважаючи на те, що подібні маячки з'явилися на ринку вже давно, яблучні працюють на практиці краще за всіх інших.

2. Пульсоксиметр на палець

Якщо тобі досі жодного разу не довелося приміряти на собі пульсоксиметр, то ти щасливчик! Бажаємо тобі міцного здоров'я. Ми вважаємо, що цей пристрій гідно може опинитися як мінімум на другому рядку. Адже він допомагає рятувати життя людей по всій планеті.



4.jpg

1. iPhone 13

У вересні Apple традиційно представила нам нове покоління смартфона власного виробництва. iPhone 13 отримали зменшений чубчик, круті характеристики камер та 120-герцеві дисплеї у Pro-версіях. Ми вважали, що це дуже гідне оновлення лінійки.

Подія року

Цей почесний титул ми віддамо жовтневій презентації MacBook Pro 2021. Ці лептопи отримали фірмові чіпи Apple M1 Pro та Apple M1 Max. У роботі ці кристали показали себе надзвичайно потужними.

Але найголовніше, що компанія з Купертіно вже майже завершила перехід на процесори власного виробництва. Останнім комп'ютером на Intel залишився Mac Pro. Подейкують, він оновиться вже навесні.

Яким ми в Техно Їжаку бачимо 2022?

Ми прогнозуємо, що у 2022-му розробники продовжать додавати до своїх пристроїв все більше функцій для моніторингу здоров'я. Вони допомагатимуть користувачам вимірювати рівень цукру в крові та її насиченість киснем.


До кінця року ми можемо побачити перші справді масові шоломи віртуальної та доповненої реальності, які запустять роботу метавсесвітів. Багатьом фахівцям більше не доведеться ходити до офісу. Досить буде надіти окуляри.

Чого б ми хотіли від 2022 року?

Побачити багато крутих гаджетів! А якщо докладніше, то спробувати шоломи віртуальної реальності від Apple. А також отримати ще ефективніші вакцини, які допоможуть людству перемогти вірус. А чого ще можна побажати?


Читати наш блог у Telegram
Популярні у 2021:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар