Як Apple заробляє на Apple Pay, та скільки


Як відомо, більшу частину доходів корпорації Apple приносять пристрої – iPhone, iPad, Mac, а з недавнього часу до них приєдналися ще й сервіси. Щорічно видатні економісти і звичайні люди дивуються успіхам Яблучною компанії. І є чому - за минулий квартал чистий дохід Apple склав 91,8 мільярдів доларів США.

І це не просто хороший результат, а рекордний за всю історію. Такий успіх принесли не тільки нові технологічні новинки, а й запущені в минулому році сервіси. Аналітики стверджують, що вони внесли великий вклад в доходи.



ezh|864х452-1.png

Ймовірно, зовсім скоро немаленьку частину з цього буде складати і дохід від системи мобільних платежів Apple Pay. Мало кому відомо, але вже зараз електронний гаманець приносить корпорації мільйони.


Поширення Apple Pay по всьому світу

Вперше Apple Pay була представлена 9 вересня 2014 року разом з iPhone 6 і iPhone 6 Plus, в яких з'явився модуль NFC. Правда чотири з половиною роки тому користуватися безконтактної оплатою у нас було неможливо. Мобільні платежі Apple з'явилися в Україні і сусідніх з ними країнах відносно недавно.

* Україна увійшла в першу десятку країн світу, де запрацювала нова функція Apple Pay



ezh|864х452-2.png

Тільки останні кілька років найпрогресивніші і великі банки оснастили магазини, станції столичного метро і інший громадський транспорт спеціальними апаратами з можливістю здійснення безконтактних платежів. І хоча, сьогодні ми в цьому плані розвиваємося дуже швидко, підтвердженої статистики по використанню Apple Pay в Україні немає.

Але є статистика по Сполученим Штатам. До теперішнього часу, в Америці на частку тільки Apple Pay припадає 5% всіх карткових операцій. З огляду на, що люди користуються безконтактними і звичайними картами, та ще й сервісом Google Pay на Android-пристроях, це величезний успіх.

До 2025 року число операцій через Apple Pay в Штатах може вирости аж до 10%. При цьому, 0,15% з кожної транзакції через яблучний сервіс відходять корпорації в якості комісії. Платить за це не користувач, а банк, якому надається можливість працювати з сервісом.

MLLM3
62 999 ₴
64 199 ₴
1 601 $
MLQ83
31 999 ₴
33 299 ₴
830 $

Такі компанії, як Samsung, Google і інші не можуть зобов'язати банки виплачувати собі комісію. Тому на цьому заробляє тільки Купертіно. А ось скільки саме, в компанії не повідомляють, але приблизну суму можна підрахувати.


Скільки прибутку приносить Apple Pay

Згідно з інформацією від Федеральної резервної системи США, в 2018 році обсяг платежів з банківських карт склав трохи більше семи трильйонів доларів. Отже, через Apple Pay пройшло 5% - це близько 350 мільярдів доларів. З них компанія Apple отримала 0,15%, що становить 525 мільйонів доларів.



ezh|864х452-5.png

Виходить, корпорація заробила півмільярда тільки за те, що дала право працювати зі своїм сервісом. І якщо аналітики праві, і транзакції через утиліту через п'ять років збільшаться до 10%, то тільки в США Apple буде отримувати з цього близько мільярда на рік.

Втім, ця інформація не дає нам повного розуміння доходів купертіновцев. Адже нам зовсім невідомо, як йдуть справи в інших країнах, в тому числі і у нас. Але навіть ці цифри вражають. Очевидно, що справи у Apple йдуть непогано і далі будуть тільки поліпшуватися.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар