Розумні окуляри Apple Glasses або «Айглас»: дата виходу і чого від них очікувати

Зміст

Цього літа в рамках міжнародної конференції для розробників WWDC 2023 компанія Apple представила абсолютно новий продукт – гарнітуру змішаної реальності під назвою Apple Vision Pro. Варто зазначити, що такого не було з 2015 року, коли купертинівці викотили свої перші Apple Watch. Як і очікувалося, диво-окуляри викликали справжній фурор як серед шанувальників «яблучних» гаджетів, так і серед усіх, хто стежить за розвитком сучасних технологій.

Про те, чим є інноваційна гарнітура, про її можливості та технічні характеристики, а також ціну і передбачувану дату виходу розповім у цій статті. Поїхали!


Що таке розумні окуляри Apple?

Просторовий комп'ютер – саме таке визначення дали самі купертинівці новому пристрою. Окуляри здатні змішувати цифрове середовище і реальний світ, переводячи користувача на зовсім інший рівень взаємодії з інтерфейсом, який ніби висить у повітрі. Що цікаво, навколишній простір зчитується вбудованими камерами, а процесор оцифровує його. Таким чином, відбувається перехід у реальність, доповнену віртуальним світом.


Зовні гарнітура нагадує лижні окуляри:

  • Масивна передня частина складається з єдиного шматка тривимірного відполірованого скла, за яким приховані всі камери і датчики;

  • Навколо розташувалася алюмінієва рамка з керуючою коронкою Digital Crown;

  • Між рамкою та обличчям є проміжний шар – Light Seal;

  • Оголів'я з технологією 3D-трикотажу.

Загалом, носіння окулярів не повинно створювати відчуття дискомфорту. Тим більше, що буде ціла розмірна сітка ремінців.


Технічні характеристики окулярів Apple

Серцем будь-якого гаджета є процесор. В Apple Vision Pro їх цілих два. Чип M2 відповідає за продуктивність і всі необхідні обчислення. А з ним у парі «трудиться» чип R1, який бере участь в обробці вхідних даних з 12 камер, 5 датчиків та 6 мікрофонів. Завдяки цьому тандему Apple вдалося досягти 8-кратної переваги у швидкості обробки зображень порівняно з людським оком.

Дисплеї пристрою являють собою micro OLED-матрицю з новою побудовою субпікселів. Вона вміщує 23 мільйони пікселів на двох крихітних панелях.



ti 864x452.png

І, нарешті, в Apple Vision Pro реалізовано нову функцію EyeSight, що демонструє проекцію очей власника гарнітури в неспотвореному вигляді. Це зроблено для оточуючих, щоб вони могли бачити твій погляд.


Ціна окулярів Apple

Очікування багатьох інсайдерів щодо вартості Apple Vision Pro виявилися правильними. Так, стартова ціна гаджета в США складе $3499. Астрономічна сума, але з іншого боку, технології майбутнього не можуть коштувати дешево. Звісно, в планах компанії створити більш доступний продукт надалі. Але коли? Поки дані про це не розголошуються.


Час роботи Apple Glasses

Будь-якому носимому пристрою необхідний акумулятор. В Apple Vision Pro він за зовнішнім виглядом нагадує повербанк ергономічної форми із закругленими краями. Пропрієтарний кабель відповідає за з'єднання батареї і гаджета. Акумулятор легко поміщається в кишеню. А саме рішення з його виносом полегшує вагу і без того не надто легких окулярів і навантаження на шию користувача.


І найголовніше, такий акумулятор забезпечить роботу пристрою протягом двох годин.


Дата виходу окулярів Apple Glasses

Як запевнили купертинівці, на полицях фірмових магазинів гарнітура Apple Vision Pro з'явиться в першій половині 2024 року. Причому йдеться про відкриття продажів на території США. Користувачі ж з інших країн зможуть придбати пристрій тільки наприкінці наступного року.

Ходять чутки, що Тім Кук і команда навіть організують окрему презентацію перед тим, як усі охочі отримають можливість придбати окуляри змішаної реальності. Ну що ж, залишається лише запастися попкорном і дочекатися появи Apple Vision Pro в шоу-румі Техно Їжака, де можна буде повною мірою протестувати роботу інноваційного гаджета.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі VR окулярів:
Коментарі
Додати коментар