Як налаштувати режим сну на iPhone і, нарешті, виспатися

Зміст

Сон – найважливіша частина нашого життя. Адже від того, як і скільки ти спиш, залежить те, наскільки продуктивним виявиться твій день. І загалом, сон – це про здоров'я. На щастя, компанія Apple все більше уваги приділяє в тому числі і правильному сну, вірніше, засобам його досягнення.

У цьому матеріалі поговоримо про розумний будильник у твоєму iPhone в особі функції «Режим сну», як користуватися режимом сну на айфоні, а також про те, чому краще прокидатися в швидку фазу сну і як це зробити. Поїхали!


Що таке режим сну в iOS?

Починаючи з версії iOS 14 для iPhone розробники Apple додали багато корисних можливостей у «Режим сну», який переїхав із програми «Годинник» у програму «Здоров'я». Це дуже корисна фішка, яка дає можливість відволіктися від смартфона на ніч та повноцінно відпочити.

-19%
MQ023
56 265 ₴
45 299 ₴
1 135 $
-16%
MPUR3
31 999 ₴
26 899 ₴
674 $

За це відповідає опція «Час відпочинку». З її допомогою можна вимкнути зайві повідомлення з програм та налаштувати автоматичний запуск програм, які ти використовуєш перед сном.


Як працює режим сну на айфоні?

У режимі «Сон» повно налаштувань, якими можна і потрібно скористатися. Від опції додаткового будильника та виставлення графіка його спрацьовування днями до зосередження на сні.

Наведу ряд налаштувань, які можна вважати основними для функції сну iOS в застосунку «Здоров'я»:

  • Цілі, що стосуються сну. Це налаштування про час, який ти вважаєш достатнім для сну.

  • Час відпочинку. Як я вже говорив вище, ця фішка як би налаштовує тебе на сон, даючи доступ тільки до улюблених програм. І закриваючи його для повідомлень від усіх інших. Можна також налаштувати час дії опції: від 15 хвилин до 3 годин.

  • Екран під час сну. А ця опція очистить твій екран від усього зайвого: спливаючих повідомлень або пропущених дзвінків. І вбереже таким чином від непотрібної активності перед відходом до сну.

  • Нагадування, що час спати. Повідомлення прийде від програми «Здоров'я».

  • Аналіз сну. Для цієї функції знадобиться додатковий гаджет – Apple Watch або сумісний з програмою «Здоров'я» аксесуар для зчитування сну. Причому, розумний годинник під час сну повинен залишатися одягнутим на руку. Повідомлення про досягнення мети сну прийде негайно.

Загалом, озброївшись усіма цими налаштуваннями, можна непогано полегшити собі життя, хоча б у тій її частині, яка про сон. Про деякі з них детальніше в наступному блоці.


Як користуватися режимом сну на айфоні?

Якщо ти вперше перейдеш до «Режиму сну», то iPhone автоматично запропонує тобі налаштувати опцію під назвою «Час відпочинку».



ezh|864х452.jpg

Якщо ж, ти використовував цю фішку в попередніх версіях iOS, або випадково пропустиш налаштування «Час відпочинку», то потрібно зробити наступні маніпуляції:

  1. Запусти програму «Годинник» та відкрий «Будильник».
  2. Вибери вкладку «Сон/Пробудження» та натисни «Змінити».
  3. У самому низу сторінки знайди розділ «Змінити розклад сну».
  4. У вкладці «Додаткові відомості» вибери пункт «Час відпочинку».
  5. Встанови час, коли зазвичай готуєшся до сну.

Крім цього дуже раджу додати кілька швидких команд, які згодом у період відпочинку можна буде активувати прямо з екрану блокування. Наприклад, я перед сном читаю новини, листуюсь і дивлюся погоду на завтра. Тому в мене автоматично вмикається улюблений месенджер, кілька застосунків новин і сервіс «Погода».


Як вимкнути та як увімкнути режим сну на айфоні?

З активацією режиму «Сон» все просто. Достатньо зайти до Центру керування та торкнутися відповідної вкладки.

-8%
MQ9V3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 321 $
Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 213 $

Але ти також можеш відключити режим зосередження на сні. Причому для всіх розкладів. Зробити це дуже просто, буквально, за кілька кроків:

  1. Зайди в програму «Здоров'я».
  2. Торкнися вкладки «Огляд».
  3. Натисни на «Сон».
  4. У списку знайди «Ваш розклад».
  5. Перейди до «Повний розклад та параметри».
  6. Деактивуй опцію «Зосередження на сні за розкладом».

Готово! Тепер ти знаєш, як не тільки вимкнути, а й як увімкнути режим сну на айфоні. Що цікаво, при вимкненому стані цього параметра зміни не торкнуться всіх розкладів сну. Але автоматична активація режиму зосередження на сні стане неможливою, доки ти сам не вирішиш його увімкнути.


Будильник із фазами сну для iPhone

Думаю, що тобі не буде новиною той факт, що сон ділиться на низку швидких і повільних фаз, а також на період глибокого сну. Всі ці стадії можуть відстежити твої Apple Watch у зв'язку з застосунком «Здоров'я», надавши середню тривалість кожної з них. Але на цьому можливості розумного годинника закінчуються.

А як прокинутися у найвдаліший момент, тобто наприкінці фази швидкого сну? У цьому випадку допоможе інший застосунок, а саме, будильник з фазами сну для iPhone.

У магазині App Store таких програм більш ніж достатньо. Наприклад, розумний будильник Sleepzy. По суті, це така собі альтернатива еппловському режиму сну, але з незвичайною «суперздатністю» – не лише зчитувати фази сну, а й будити тебе саме наприкінці швидкої фази.

Супер ціна-4%
MQ0G3
46 999 ₴
45 299 ₴
1 135 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
674 $

Також, якщо ти недостатньо виспався, Sleepzy повідомить тебе про це. А після пробудження ти зможеш побачити наочний аналіз всього процесу сну у відсотковому вираженні.

І, нарешті, програму можна синхронізувати з Apple Music, щоб тільки твої улюблені мелодії ставали звуком будильника і не дратували вранці.

Відмінний у всіх сенсах застосунок має один істотний недолік. Він платний. Після 7-денного безкоштовного пробного періоду доведеться розщедритися на $6,99 на місяць за преміум-підписку. У будь-якому разі, за тиждень можна буде зрозуміти, наскільки цей розумний будильник справді корисний.


Висновок

Шкода, що я тільки недавно відкрив для себе цю фішку. Досить довгий час вважав, що режим «Сон» нічим не відрізняється від «Не турбувати». Але насправді він набагато корисніший. І він справді допомагає мені повноцінно висипатися. А тепер і ти знаєш, як працює режим сну на айфоні. Саме час спробувати!


Author photo
Автор статті Степан Шкірта
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар