Як відв'язати банківську картку від Apple ID? Способи видалення картки з iPhone, iTunes, AppStore

Зміст

Сьогодні зовсім не обов'язково обтяжуватися походами в магазин, покупки можна здійснювати прямо в своєму iPhone. А також оплачувати рахунки, подовжувати підписки на застосунки або купувати ті ж ігри та інші продукти зі світу розваг в App Store. І все це завдяки прив'язаній до твого Apple ID кредитці.

Але іноді цю саму прив'язку необхідно обірвати. Наприклад, якщо змінюєш карту для оплати або переходиш на послуги іншого банку. У сьогоднішній статті розберемося в способах того, як видалити картку з Apple ID, та які вжити заходи у разі, якщо спосіб оплати видалити не виходить. Поїхали!


Як видалити спосіб оплати на Айфоні?

Перший та найпростіший варіант видалення кредитної картки – за допомогою твого «яблучного» смартфона. Хоча б тому, що для відв'язування буде потрібно мінімум кроків з твого боку.


Отже, ось, власне, що потрібно зробити:

  1. Насамперед зайди в «Параметри».
  2. Далі натисни на своє ім'я (Apple ID).
  3. У списку, що відкрився, знайди «Оплата та доставка».
  4. Потім тисни на «Редагувати».
  5. Ти побачиш іконку червоного кружечка з білим мінусом у середині, тапни по ньому.
  6. У контекстному меню, що з'явиться, підтверди дію видалення.

Готово! Керуючись цією простою інструкцією, ти легко зможеш видалити картку з Apple ID за допомогою свого iPhone. До речі, те саме робиться і на Mac, і на комп'ютері з Windows або гаджеті Microsoft Surface. Лише набір кроків відрізняється. Але про це далі.


Видалення способу оплати на комп'ютері Mac

У випадку машини на базі macOS в гру входить старий добрий еплівський магазин застосунків. Так, саме він є відправною точкою для відв'язування банківської картки.



ti 864x452.png

Тому інструкція номер два скоріше про те, як прибрати спосіб оплати в App Store. Але з маленькою поправкою, – за участю комп'ютера Mac:

  1. Для початку відкриваєш цей магазин застосунків App Store на своєму Mac.
  2. Тиснеш на свій же обліковий запис і вводиш пароль.
  3. Перед тобою відкриється сторінка «Параметри облікового запису». Ти на правильному шляху.
  4. Вибери «Керувати способами оплати».
  5. Натисни на «Редагувати».
  6. І, нарешті, залишається клікнути на «Видалити спосіб оплати».

Готово! Тепер з твоєї карти не йдуть гроші на оплату послуг застосунків. Мета досягнута. Ну, а ми продовжуємо.



Видалення способу оплати на комп'ютері з Windows або Microsoft Surface

А от якщо у тебе інший комп'ютер (нескладно здогадатися, що це може бути тільки ПК або ноутбук на «винді»), тут головним «ключиком» стає програма iTunes.


У наступному посібнику розберемося, як відв'язати айтюнс від карти:

  1. Як я вже казав, все починається з iTunes, тож відкрий його на ПК.
  2. У рядку меню, розташованому вгорі вікна програми, знайди «Обліковий запис».
  3. Розгорни «Перегляд мого облікового запису».
  4. Натисни на «Керування платежами» (або на «Редагувати» у більш старій версії iTunes).
  5. Клікні на «Редагувати».
  6. Внизу сторінки ти побачиш напис червоним «Видалити спосіб оплати», тисни на неї.

Готово! Про те, як відв'язати айтюнс від карти на ПК з Windows та планшетному комп'ютері Microsoft Surface, ти вже теж в курсі.

До речі, видалити спосіб оплати можна спробувати і онлайн. Тобто тут вже взагалі не важливо, який у тебе комп'ютер – на Windows чи macOS. Для цього скористайся офіційним епловським сайтом appleid.apple.com. Можливо, доведеться додати новий спосіб оплати, щоб видалити існуючий.


Але щоб ти не використовував для відв'язування кредитки, буває, що зробити це просто не виходить. А ось про те, чому так і що можна зробити, в останньому блоці сучасного матеріалу.


Що робити, якщо не вдається видалити спосіб оплати?

Як не дивно, у такій ситуації немає нічого дивного. Як мінімум, тому, що може бути ціла низка причин, чому не вдається видалити спосіб оплати. Але не варто впадати у відчай, для кожного випадку є дієве рішення:

  • Підписки. Йдеться про преміум підписки на епловські програми та, звичайно ж, на хмарний сервіс iCloud+. Кроки при такому варіанті такі: потрібно дочекатися закінчення терміну дії підписки і як тільки це станеться, можна сміливо видаляти картку.

  • Сімейний доступ. Якщо ти є організатором спільних покупок у родині (тобто через твою карту проходить оплата покупок), просто відключи функцію спільних покупок. У меню «Загальні покупки» натисни на «Вимкнути» та «Зупинити спільний доступ до покупок».

  • Рахунок, який не сплатив. У цій ситуації можна спробувати змінити спосіб оплати.

Буває, що жоден із наведених вище методів не допомагає. Тоді, щоб вирішити питання про те, як прибрати спосіб оплати в App Store та інших місцях, слід звернутися до офіційної підтримки від Apple.


Ну от і все. Тепер ти знаєш, як відв'язати свою банківську картку від свого ж облікового запису в екосистемі купертинівців і на пристроях «під прапором» Windows. І можеш не тільки розібратися в причинах відмови системи від запиту видалення способу оплати. Але й самостійно вирішити цю проблему або, в крайньому випадку, ти точно знаєш, за якою адресою звернутися.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні товари:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар