Як перенести дані з iPhone на iPhone? Cпособи актуальні в 2020

Рано чи пізно з питанням оновлення застарілої моделі iPhone стикається кожен власник яблучного девайса. І якщо, наприклад, Instagram або Google Maps можна скачати з AppStore, то фотографії, контакти та нотатки хотілося б перенести автоматично.

До того ж, «ручний» перехід незручний ще й тим, що в кожен з акаунтів доведеться прописувати логін і пароль. А враховуючи, що вони скрізь різні (ти ж подбав про безпеку особистих даних і не використовуєш один і той же пароль для всього, вірно?), це може зайняти досить багато часу.



ezh|864х452.psd1.png

Але Apple вже дано пропонує нам автоматичне перенесення даних з iPhone на iPhone. При чому таких рішень є декілька і всі вони швидкі і безпечні. Сьогодні ми розглянемо основні з них.

Як перенести дані з iPhone на iPhone з резервної копії iCloud

Зізнаюся чесно, я користуюся в основному тільки цим способом. По-перше, у мене розширено сховище iCloud з 5 ГБ до 50 ГБ за $1 на місяць – дешевше ніж склянку кави, рекомендую.

А по-друге, це найшвидший і найзручніший спосіб перенесення даних, який зберігає навіть не дописане повідомлення і дозволяє його закінчити на новому пристрої. Хоча, якщо бути чесним, наступний спосіб також досить гарний. Але про нього нижче.



ezh|864х452.psd2.png

Отже, для початку переконайся, що на старому телефоні створено бекап. Відкрий Налаштування – профіль Apple ID – iCloud – Резервна копія в iCloud. Цей параметр повинен знаходитися в положенні «Увімк».

Якщо резервна копія не створена – зроби це. При цьому налаштувати що саме буде зберігатися в резервної копії, а що ні, можна в розділі «Програми, що використовують iCloud». Щоб його знайти, відкрий Налаштування – профіль Apple ID – iCloud.

Якщо резервна копія створена, можна приступати до наступного етапу. Активуй новий iPhone і на етапі, коли смартфон запропонує відновити дані з резервної копії, натисни на «Відновити з копії iCloud». Далі вводиш свій Apple ID і пароль та чекаєш.



ezh|864х452.png

Час очікування залежить від обсягу даних, але найчастіше процес займає не більше 10 хвилин. Через якийсь час ти вже зможеш користуватися новим пристроєм, але процес завантаження деяких даних триватиме. Щоб все пройшло максимально швидко, варто підключити свій iPhone до мережі WiFi.

Як перенести дані з iPhone на iPhone через меню Швидкий початок

Цей спосіб займає трохи більше часу. А все тому, що поки всі дані не довантажити, ти не зможеш почати використовувати новий iPhone. Проте, він простіший попереднього і краще підійде, якщо ти не зовсім розумієш що таке iCloud і як ним користуватися.

Щоб скористатися цим способом, почни активувати новий iPhone, вводячи всі запитувані дані. Коли дійдеш до етапу налаштування, смартфон запропонує скористатися меню «Швидкий початок».



ezh|864х452.psd4.png

Піднеси ближче свій колишній iPhone до нового і натисни на новому на «Швидкий початок». При цьому на старому iPhone з'явиться повідомлення про готовність перенести дані. А далі все просто – дій за інструкцією на екрані телефону і через кілька дій смартфони почнуть переносити дані.

Як перенести дані з iPhone на iPhone через iTunes

І, нарешті, про найвідоміший, але не найзручніший способі. Тобі знадобиться комп'ютер. Підключи старий iPhone за допомогою кабелю до ПК і відкрий iTunes (в macOS Catalina замість iTunes використовуй Finder). Зайди в iTunes в розділ iPhone, вибери «Створити резервну копію всіх даних з iPhone» і натисни «Створити резервну копію зараз».

Резервна копія буде створена на твоєму комп'ютері, так що переконайся, що у тебе досить вільного місця для цього. Після того, як бекап буде створений, підключи новий iPhone, вибравши на ньому «Налаштувати за допомогою iTunes». Хоча найчастіше iTunes сам виявить новий пристрій і запропонує подальші кроки по налаштуванню.

Який спосіб вибрати – вирішуєш лише ти. Але те, що перенести дані з iPhone на iPhone сьогодны не складно – факт.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті