Як перезавантажити пилосос Xiaomi

Роботи-пилососи від компанії Xiaomi користуються дуже великою популярністю на ринку завдяки своїй доступній вартості, чудовій роботі та міцності. Розумні прибиральники цієї фірми можуть також похвалитися продуманим програмним забезпеченням. Але яким би стабільним ПЗ не було, воно все ж таки іноді дає збої.

Якщо в системі пристрою раптово трапилася якась помилка, почала глючити прошивка або відмовили якісь важливі функції, то найчастіше це можна вирішити банальним перезавантаженням. У крайньому випадку доведеться скинути налаштування.

Ці маніпуляції не здаються очевидними, адже власнику потрібно затиснути відразу кілька захованих кнопок. При цьому способи перезавантаження та скидання на різних поколіннях пилососів відрізняються. Нижче розповідаємо, як це робиться.

Як перезавантажити пилосос Xiaomi будь-якої моделі

Виробник пропонує всім користувачам проводити перезавантаження хоча б один раз на тиждень. Це необхідно робити для профілактики стабільної роботи. Нічого дивного в такій рекомендації немає, розробники смартфонів теж радять регулярно робити цю процедуру.



1ezh|864х452 копия.jpg 

Перезавантаження – це якийсь чарівний спосіб позбутися багатьох “болячок”. Наприклад, від зникнення сигналу Wi-Fi та інших багів. Якщо ж воно не допомагає, то не варто поспішати в сервісний центр. Проблему можна спробувати вирішити повним скиданням.

Але ми попереджаємо, що скидання видаляє абсолютно всі дані та налаштування з пам'яті робота. Після такої дії пристрій забуде пов'язані гаджети, паролі та опції. Тому тобі доведеться все налаштовувати наново, начебто тільки приніс техніку з магазину. Але ж це не страшно :)

Отже, приступимо до перезавантаження. Щоб здійснити маніпуляцію на першому поколінні пилососів, необхідно натиснути кнопку «Reset» . Вона знаходиться прямо під верхньою кришкою, поруч із клавішею включення та позначена відповідним написом.


Як провести повне скидання першого покоління роботів-пилососів Xiaomi:

  • Відкрий кришку;
  • Одночасно затисни «Reset» та «Home»;
  • Клавішу Reset слід утримувати близько 5 секунд, а потім відпустити. Кнопку «Home» необхідно тримати, доки девайс не заговорить китайською мовою;
  • Потім дані скинуться;
  • Налаштувати пилосос знову можна в сервісі Mi Home.

Важливо. У деяких моделях кнопки «Reset» та «Home» знаходяться нижче рівня корпусу. Щоб їх натиснути, доведеться взяти зубочистку або будь-який інший тонкий предмет. Вони досить міцні, тому не варто перейматися тим, що можеш їх пошкодити.

На другій серії пристроїв перезавантаження здійснюється так само шляхом натискання «Reset» до звукового сигналу. Клавішу слід шукати під верхньою кришкою корпусу.

Щоб скинути всі налаштування, достатньо затримати палець на лівій та правій клавішах (локальне прибирання/повернення на базу). Не відпускаючи їх, натисни на "Reset", затримай на 5 секунд і відпусти. Потім продовжуй утримувати ліву та праву кнопки на корпусі, доки не замигає центральна клавіша. Техніка включить голосове попередження і закінчить скидання.



2ezh|864х452 копия.jpg 

Перезавантаження на третьому поколінні відбувається аналогічно через кнопку «Reset». Її необхідно затиснути, доки не заблимає червоний індикатор. Якщо це не позбавило проблеми, переходимо до скидання.

Затисни дві основні клавіші – (не відпускаючи) натисни на “Reset” – відпусти “Reset”, але продовжуй утримувати дві інші кнопки. Через кілька хвилин гаджет подасть звукове сповіщення та автоматично скинеться до заводських налаштувань.

Ну ось і все! Цей спосіб може позбавити тебе всіх програмних багів. Якщо після перезавантаження і скидання тебе, як і раніше, переслідують помилки, то справа не в системі. Мабуть, щось справді вийшло з ладу, засмічилися датчики чи щітки. Радимо регулярно доглядати свою побутову техніку, і тоді багів буде значно менше.


Читати наш блог у Telegram
Популярні роботи-пилососи:
Коментарі
Додати коментар