Як почистити AirPods. Офіційний та альтернативний методи


Не секрет, що не завжди вдається зберегти свої гаджети в чистоті. iPhone або MacBook протерти від відбитків вологою серветкою не складно, таку процедуру роблять практично всі користувачі хоча б раз на тиждень. Набагато важче почистити якісь аксесуари.

Особливо AirPods Pro та AirPods. Забруднюються вони, як правило частіше, а ось як за ними правильно доглядати, мало хто знає. Але насправді це зовсім не складно і може в значній мірі продовжити життя твоєї гарнітурі. Нижче ми розповімо про двох найпопулярніші способи.


Офіційна інструкція від Apple для очищення AirPods

Так-так, така інструкція є. Фахівці з компанії пропонують для очищення використовувати м'яку суху тканину без ворсу. Змочувати її нічим не потрібно, хіба що в тому випадку, якщо на корпус девайса потрапили хімічні речовини, які можуть зашкодити пластику.



ezh|864х452-1.png

Сітку динаміків необхідно чистити за допомогою ватної палички. Змочувати її також не рекомендується, як і використовувати гострі предмети. Вони можуть намочити або пошкодити контакти під сіточкою.

Що стосується кейса для зарядки, то його можна протерти тканиною без ворсу. Її навіть можна змочити в розчині ізопропілового спирту. Зарядні порти кейса при цьому зачіпати гострими предметами не можна, адже можуть пошкодитися контакти.

З силіконовими вкладишами все набагато простіше. Їх рекомендують промивати у воді без мила і будь-яких інших хімічних засобів. А після цього, вкладиші необхідно просушити, щоб волога не потрапила на сіточку.

Це офіційна інструкція, яку розробили в Купертіно і яка є рекомендованою. Але є й інша.


Чищення навушників AirPods Max

Щоб зберегти навушники в первозданному стані та забезпечити тривале і приємне використання, за ними потрібно правильно доглядати. Давай розглянемо основні кроки з чищення навушників AirPods Max.


Очищення амбушурів і оголів'я AirPods Max

Розберемо покроково, як почистити айфонівські навушники:

  1. Обережно зніміть амбушюри та наголов'я з навушників.
  2. Протри їх м'якою сухою тканиною для видалення пилу та бруду.
  3. За потреби ти можеш використовувати вологі серветки, але уникай потрапляння вологи всередину пристрою.
  4. Перед встановленням амбушур і наголов'я переконайся, що вони повністю висохли.

Готово!


Очищення чохла для навушників AirPods Max

Щоб зберегти чистоту навушників необхідно стежити за чистотою чохла:

  1. Від'єднай навушники від пристрою і акуратно викинь з чохла.
  2. Перевір зовнішню і внутрішню частину чохла м'якою сухою тканиною.
  3. Видаліть пил і бруд з отворів і засувок.
  4. За необхідності можна використовувати м'яку щітку для видалення пилу і бруду з важкодоступних місць.

Тепер у тебе є чисті навушники та чохол до них. Поїхали далі!


Очищення AirPods і AirPods Pro

Коли справа доходить до очищення AirPods, крім навушників слід приділяти увагу і футляру!


Очищення футляра AirPods і AirPods Pro

Футляр також обов'язково слід чистити, на ньому можуть залишатися бруд, сірка або пил. Для початку потрібно протерти сухою мікрофіброю або будь-якою іншою м'якою тканиною без ворсу. Ти можеш використовувати ізопропіловий спирт для очищення. Дай зарядному футляру висохнути:

  • Видаліть бруд із роз'єму Lightning чистим сухим м'яким пензликом.
  • Очисти зарядний футляр, не використовуйте абразивні матеріали.
  • Щоб уникнути пошкодження металевих контактів, не кладіть нічого в задні порти.

Тепер чохол чистий і готовий до використання!


Очищення вкладишів AirPods Pro

А тепер переходимо до того, як почистити навушники Apple від сірки:

  1. Спочатку протри зовнішню поверхню навушників сухою мікрофіброю.
  2. Для глибокого очищення і видалення пилу з мікрофонних отворів і зарядних роз'ємів використовуй м'який пензлик.
  3. Уникай потрапляння вологи всередину навушників.

Переходимо далі.

Відомості про стійкість до поту і вологи навушників AirPods

Навушники AirPods не рекомендується використовувати під час сильних фізичних навантажень. Крім цього, рекомендуємо уникати потрапляння води в навушники. У разі потрапляння вологи на навушники - слід негайно їх вимкнути та висушити, перш ніж використовувати знову.


Очищення навушників EarPods

Провідні навушники мають ті самі вимоги, що й бездротові. Єдине спрощення - не потрібно чистити футляр. Лови рекомендації:

  • Не промивай EarPods під водою.
  • Використовуй м'яку суху тканину без ворсу.
  • Акуратно очисти мікрофон і сітки динаміків сухою ватною паличкою. Видаліть бруд із сітки чистим сухим м'яким пензликом.

І пам'ятай, що не варто використовувати гострі предмети або жорсткі абразивні матеріали.


Як уникнути подразнення шкіри

Подразнення виникає рідко, проте ми наведемо низку рекомендацій:

  1. Періодично чисти навушники та аксесуари, щоб запобігти скупчень бруду та бактерій.
  2. Якщо під час використання навушників виникає алергічна реакція - звернися до лікаря.
  3. При тривалому використанні роби перерви. Це потрібно не лише для збереження слуху, а й для провітрювання шкіри.

Дотримуючись цих гайдів і порад, ти збережеш навушники AirPods Max та інші гарнітури Apple в хорошому стані.


Альтернативний метод за рекомендаціями користувачів

Є безліч порад з очищення гаджета на різноманітних форумах та в YouTube. Ми не впевнені, що цей спосіб не зашкодить аксесуару, тому не можемо рекомендувати робити саме так.

Якщо вирішиш скористатися цим способом, пам'ятай що, робиш це на свій страх і ризик. У разі поломки гарнітури, її можуть не прийняти в ремонт по гарантії.



ezh|864х452-3.png

У найпопулярнішому призначеному для користувача методі очищення рекомендують використовувати ватяні диски, палички для вух, серветки, зубочистки, м'яку зубну щітку, перекис водню. При сильних забрудненнях також можуть стати в нагоді спирт і пилосос з найменшою насадкою.

Щоб почистити сітки динаміків, користувачі використовують 3% розчин перекису водню, занурюючи в нього навушники сіткою динаміків вниз. Опустити їх потрібно дуже акуратно, щоб розчин намочив тільки сітку і не потрапив всередину.

Далі, за допомогою зубочистки можна прибрати бруд і залишки вушної сірки на сіточці, а також почистити в важкодоступному місці між сіткою і стінкою навушника. Після чого, витрусити бруд і залишки перекису на серветку.


За допомогою зубної щітки можна також очистити забруднення на основній сітці і бічних. Корпус навушників можна витерти змоченим в спирті ватним диском. А потім ще раз, але вже сухим.

А ось з мікрофоном потрібно бути дуже обережним. Його дуже легко вивести з ладу гострими предметами або хімічними засобами. Тому найкраще акуратно пройтися по ньому сухий ватною паличкою.

Пилососом можна прибрати залишки бруду і висушити бічні динаміки і основний. Їм же можна висмоктати пил з отвору для мікрофона. Попередньо рекомендують зробити для нього імпровізовану насадку з пустого корпусу для кулькової ручки і скотча.


Зовнішню поверхню футляра необхідно протирати ватним диском, попередньо змоченим в спирті, а також зубною щіткою. Порт для зарядки можна почистити ватною паличкою, також змоченою в якомусь розчині, а потім ще однієї сухий.

Внутрішню частину під кришкою слід протирати тими ж дисками. У важкодоступних місцях бруд можна відчистити м'якою зубною щіткою або зубочисткою.

Це той метод, які користувачі AirPods розробили самі. Яким з цих способів користуватися, вирішувати тільки тобі. Ми не сумніваємося, що другий - швидше і краще впорається із забрудненнями, але він менш безпечний і може привести до поломки.

У будь-якому випадку, чистити свої аксесуари потрібно. І чим частіше ти це робиш, тим простіше впоратися з забрудненнями.

На нашому сайті постійно проводяться акції та знижки!

Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Кращі навушники AirPods
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті