Як підключити eSim в Україні? Все, що потрібно знати про електронну сімкарту.

Ще на початку листопада 2019 року перший оператор запустив в Україні підтримку технології eSim. Ним став, як не дивно, ТриМоб – дочірня компанія Укртелекому.

Незабаром до національного оператору приєднався Lifecell, а вже зараз на фінальній стадії запуску знаходиться Vodafone Ukraine. Правда останній обіцяв запустити eSim ще в кінці червня. Але можливо терміни було перенесено через карантин.



ezh|864х452-1 2.png

eSim – це інтегрований в iPhone, Apple Watch або інший пристрій чіп, схожий на той, що вбудовується в пластиковий корпус звичайної Sim-карти.

Головною перевагою eSim є те, що технологія звільняє додаткове місце в корпусі гаджета і дозволяє користувачеві вибирати оператора і тарифний план онлайн, не відвідуючи магазин для покупки фізичної Sim-карти. Зручно.

Як підключити номер на eSim?

Перше і головне, що потрібно знати – це не складно. Для того, щоб підключити додатковий тариф на eSim, потрібно виконати всього кілька дій:

  • – Зайти на сайт оператора і вибрати тариф. На сьогоднішній день eSim підтримують два оператора в Україні Lifecell і ТриМоб.

  • – Оформити заявку на сайті і отримати QR-код для реєстрації на пошту.

  • – Відкрити на iPhone Налаштування – Стільникові дані – Додати стільниковий план.

  • – Відсканувати QR-код і натиснути Додати стільниковий план.

Ось і все. Все максимально просто і швидко.

Які iPhone підтримують eSim?

Вперше підтримка eSim з'явилася в лінійці iPhone XS (XS Max, XR). З тих пір всі нові iPhone обладнуються інтегрованою Sim-картою. А це iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max та iPhone SE 2 покоління.



ezh|864х452-2 2.png

До речі, при підключенні eSim користувач не втрачає доступ до основної Sim-карти. Просто у тебе з'являється додатковий номер телефону.

Як налаштувати eSim на iPhone?

Тепер у тебе є можливість налаштувати Основний і додатковий номери телефонів, визначити з якого номера буде йти мобільний трафік, з якого відправлятися sms, і навіть можна відключити використання фізичної Sim-карти.

Всі ці налаштування можна здійснити в меню Налаштування – Стільникові дані – Стільникові дані. Так, ці пункти мають однакову назву.

Я сподіваюся, що найближчим часом до Lifecall і ТриМоб приєднаються й інші оператори. А користувачі все частіше почнуть віддавати перевагу вбудованій Sim-карті, адже це так зручно! Особливо, коли ти вирушаєш за кордон і можеш ще вдома підключити зручний місцевий тариф.



Stepan.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті