Як правильно налаштувати iOS 15 за версією блогера

Для того щоб отримати всі корисні фішки від новенької iOS, мало просто встановити операційну систему на свій iPhone. Крім цього, також буде дуже корисно дізнатися, як налаштувати iOS 15, які нововведення в ній з'явилися і як ними користуватися.

Нещодавно популярний блогер Іван Лучков розповів, як він налаштовував свій iPhone 13 під керуванням iOS 15. Інфлюенсер поділився багатьма крутими секретами, які нам дуже сподобалися. Розповідаємо про все в цьому матеріалі.

Як налаштувати браузер Safari

У першу чергу Лучков порадив налаштувати стандартний браузер Safari. Він отримав дуже великі зміни в порівнянні з попередньою версією ОС. Так наприклад, рядок пошуку переїхав з верхньої сторони екрану в нижню. На нашу думку, це розташування є більш зручним.



864х452_01.jpg

Але якщо тобі здається нове місце рядка незвичним, то його можна запросто перенести вгору по шляху Налаштування – Safari – Одиночна вкладка (постав галочку під пунктом).

У iOS 15 також можна змінити браузер за замовчуванням. Для цього перейди в Налаштування – вибери потрібний браузер – тапні на пункт Додаток браузера за замовчуванням. Після цього всі посилання зі сторонніх програм і навіть пошук через Spotlight буде проходити в тому браузері, який ти вибереш.

Але блогер порекомендував не змінювати Safari на інші сервіси заради класних фішок для шифрування даних, на кшталт "Приховування IP-адреси". Ця функція забороняє підозрілим сайтам відстежувати твої дії, розташування і надсилати набридливу рекламу. Опція включається по шляху Налаштування – Safari – Приховування IP-адреси.

У свіженькій прошивці є ще один корисний вбудований сервіс для додаткової безпеки під назвою "Приватний вузол". Він активується через Налаштування – (ім'я вгорі) – iCloud – Приватний вузол.

MLLJ3
57 999 ₴
59 399 ₴
1 485 $
Спеціальна ціна-5%
MLQ63
31 999 ₴
30 399 ₴
760 $

Ця фішка шифрує дані про користувача, щоб ніхто не зміг встановити особу власника iPhone або побачити, на які веб-сайти він переходить. Вона працює за схожою на VPN технологією. Детальніше про це ми вже розповідали в цьому матеріалі.

Як відключити стеження

Не так давно розробники Apple запустили величезну Мережу Локатора. Це технологія для пошуку зниклих яблучних продуктів, в якій за замовчуванням беруть участь пристрої з чіпом Apple U1. Він є у всіх смартфонах, починаючи з iPhone 11.

Ця опція витрачає і без того дорогоцінні відсотки заряду акумулятора. Ті користувачі, які в ній не потребують, можуть відключити її тут: Локатор – (ім'я в правому нижньому кутку) – прибери галочку біля Повідомлення про безпеку для речі.

Як налаштувати нові повідомлення в iOS 15

Упорядкувати оповіщення не так просто через те, що багато опцій розкидані по системі. Для початку Лучков порадив активувати "Доставку повідомлень за розкладом", щоб не пропустити важливі повідомлення. Ця фіча допомагає вибрати, оповіщення від яких програм є першорядними, а від яких – другорядними.



864х452_03.jpg

Наприклад, можна вказати, що повідомлення з месенджерів будуть приходити в першу чергу. Відповідно, повідомлення від іграшок та інших сервісів будуть надходити другою хвилею в певний час. Все це можна налаштувати тут: Налаштування – Повідомлення – Доставка повідомлень за розкладом.

Як обмежити доступ до своєї пошти на iPhone

Власники платної підписки iCloud+ можуть ховати від підозрілих магазинів, форумів та інших сайтів свою справжню поштову скриньку. Після активації пункту "Приховати e-mail", сервера Apple будуть пропонувати тобі тимчасову фейкову адресу.

На неї буде приходити потрібна інформація, яку розробники перешлють на твою справжню пошту. А в майбутньому вся реклама і спам залишаться на неіснуючому ящику. Можеш включити це тут: Налаштування – (ім'я зверху) – "iCloud+" – Приховати e-mail.



864х452_04.jpg

Ще одна опція "Захист дій в пошті" додатково вбереже тебе від небажаних рекламних розсилок. Ця установка не дозволить маркетологам дізнатися, що ти робиш з листами. Знайти її можна шляхом Налаштування – Пошта – Захист конфіденційності – Захист дій в пошті.

Як налаштувати двухфакторну авторизацію

Це один з найнадійніших методів захистити себе від того, що шахраї можуть зламати твій аккаунт в якомусь сервісі. Адже при двухфакторній авторизації зловмисникам потрібно підтвердити вхід відразу двома способами, а це практично неможливо.

iOS 15 дозволяє ще гнучкіше налаштувати двухфакторку під себе. Наприклад, в системі можна переглянути весь список сайтів, де ти включав автоматичне заповнення паролів. Можна вибрати ресурс і дізнатися, який пароль в ньому встановлений і навіть додати до нього двухфакторну авторизацію. Все це ти знайдеш тут: Налаштування – Паролі.

Як змінити зовнішній вигляд будь-якої програми

Розділ "Універсальний доступ" дозволяє гнучко налаштувати дизайн кожної програми під себе. Користувач може змінити колірне оформлення додатків, розмір шрифтів і навіть прозорість тут: Налаштування – Універсальний доступ – Налаштування згідно з додатками (в самому низу).


У першу чергу ця можливість створена для тих власників, у кого є деякі особливості із зором. Інші власники яблучного смартфона також можуть скористатися цією фішкою для більш зручної адаптації.

Як включити Аудіо Lossless

Розробники додали для Apple Music в iOS 15 незжату музику в найвищій якості без втрат. Але перш ніж почати слухати аудіо Lossless, цю фішку необхідно активувати вручну. Повзунок знайдеш тут: Налаштування – Музика – Якість звуку – Аудіо Lossless.

Як відключити зайві служби на iPhone

На думку блогера, купертинівці включили за замовчуванням кілька не особливо корисних налаштувань. Якщо зупинити їх роботу, то можна значно продовжити час життя смартфона від акумулятора.



864х452_06.jpg

Лучков рекомендує відключити в налаштуваннях конфіденційності наступні Системні служби: "Геопропрозиції", "HomeKit" і "Важливі геопозиціі".

Як налаштувати екран iPhone

Трапляється, що вночі дисплей смартфона навіть на мінімальній яскравості сліпить очі. На щастя, це можна виправити в розділі Універсальний доступ – Дисплей і розмір тексту – Зниження точки білого.

На цьому все! Весь процес налаштування не забере у тебе багато часу. Але після такої невеликої адаптації під себе, користуватися смартфоном від Apple стане ще зручніше.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар