Як проходить тестування iOS? Підсумки інтерв'ю з колишнім розробником Apple


Марно заперечувати той факт, що в кожній операційній системі міститися різного роду баги. І iOS не є винятком з правил. iOS 13 містить їх не так багато, але вони все-таки є.

Здавалося б, купертіновци останнім часом намагаються випускати апгрейди, які фікс недоліки набагато частіше. Так нещодавно вийшла iOS 13.2, а перед нею ще кілька. Але колишній розробник Apple Девід Шейер критикує і цю версію прошивки.


iOS Звіти про помилки

Ймовірно, кожен користувач помічав, що система iPhone має функцію передачі інформації про помилки безпосередньо в Apple. Опцію можна вимкнути, але розробники просять залишати її активованої, щоб відразу отримувати необхідну інформацію і покращувати роботу системи.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Як заявив Девід в останньому інтерв'ю, ці звіти досить далекі від ідеалу. Вони допоможуть виправити ситуацію тільки в тому випадку, якщо помилка призвела до повної зупинки додатки або системи. Якщо збою в роботі не було, а тільки стали недоступними деякі функції, то виправити програмістам нічого не вдасться, тому що вони про це не дізнаються.


Дрібні помилки і їх усунення

На стадіях розробки програмісти виділяють альфа-версію прошивки. Це щось на зразок першого робочого прототипу. До цієї стадії вони легко можуть виправити абсолютно всі знайдені неточності. Але як тільки фахівці переходять цей етап, вони виправляють тільки найсерйозніші баги. Це призводить до дрібних збоїв в уже повноцінної версії.


Нові iPhone перебувають в пріоритеті

Логічно, компанія більше часу і сил приділяє останнім моделям смартфонів. Шейер розповів, що на усунення неполадки в нових пристроях кидаються всі сили компанії і всі співробітники. Безсумнівно, це приємно власникам цих гаджетів.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Але такі дії призводять до того, що в дідка деякі проблеми ігноруються роками. Здебільшого вони залишаються назавжди і є «Не регресивними» для корпорації.


Тестування і складність

Станом на сьогоднішній день багато компаній користуються автоматизованим машинним тестуванням. Воно дозволяє швидше і глибше оцінити нове ПЗ по пунктам енергоспоживання, оптимізації та іншим.

Але купертіновци цим досі не користуються, вони покладаються на ручні тести розробників і користувачів. І це помітно позначається на дрібних недоліках, адже машина могла б все це знайти ще на стадії розробки.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Крім того, фахівцям складно виробити список тестів, за якими потрібно перевірити кожну платформу. Кожна нова версія iOS є набагато складніше в технічному плані, тому старі набори перевірок на них не діють. Ймовірно, автоматизована система вирішила б цю проблему.

Тепер ти знаєш чому в твоїй iOS зустрічаються різного роду баги. В останній версії їх не так багато, проте вони перешкоджають стабільній роботі смартфона. Залишається тільки сподіватися, що в недалекому майбутньому все виправлять і ми з моменту виходу будемо користуватися платформою без єдиної помилки.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар