Як збільшити пам'ять iPhone. Способи актуальні й для iPad та iPod

Пам'ятаю, я колись вирішив заощадити при покупці iPhone 7 і взяв версію на 32 ГБ пам'яті. Цього мені звичайно ж не вистачило, вільне місце cкінчилося вже через кілька місяців користування і навіть 5 ГБ на хмарі iCloud незабаром вичерпалися. Напевно, кожен активний користувач стикався з цією проблемою.

Місце на будь-якому сучасному пристрої, будь це iPhone чи iPad, забивається дуже швидко. Кеш додатків, фотографії, відеозаписи та інші дані важать сьогодні набагато більше, ніж раніше. І навіть якщо ти дуже економний користувач, то все одно не зможеш уникнути проблем. Але все ж є кілька варіантів розширити обсяг сховища і на iOS-пристроях.

Як збільшити пам'ять iPhone, iPad або iPod

Всім відомо, що поміняти накопичувач на яблучних гаджетах майже неможливо. У мережі звичайно можна знайти інформацію про те, що якісь китайські майстри можуть розібрати пристрій від Apple і перепаяти маленьку пам'ять на велику.

Але я б точно не пішов на це. Адже такий процес робиться в неофіційному сервісному центрі, ти не отримуєш жодних гарантій. Та й після такої операції не варто розраховувати на фірмову гарантію. Загалом, це дуже ризикований і дорогий крок.



1ezh|864х452.jpg

Куди простіше розширити обсяг іншим шляхом, який не зіпсує пристрій і гарантійний термін. Зараз поговоримо про всі з них.

Зовнішні накопичувачі з Lightning

Мені здається це найкращий варіант. Тому я вже давно купив собі одну флешку і досі користуюся нею. Накопичувачі з Lightning для мене навіть зручніші хмарних сховищ (про них поговоримо далі).

Адже за цей девайс потрібно заплатити всього один раз і користуватися довгі роки, на відміну від хмари, які знімають плату за користування щомісяця. Флешці не потрібне підключення до мережі. Тому всі твої важливі дані будуть під рукою навіть у віддалених місцях.

Вони не займають багато місця. Їх легко можна взяти з собою, поклавши в сумку, рюкзак і навіть кишеню. Якщо тобі раптом цікаво, то я використовую COTEetCI 4-in-1 на 128 ГБ. Може, такого обсягу комусь не вистачить, тому буде розумно взяти більше. Я зберігаю на ньому особисті фото і відео. Іноді закидаю фільм або серіал в дорогу.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Цей девайс має відразу 4 роз'ємами – USB 2.0, USB Type-C, microUSB і Lightning. Його також легко і зручно використовувати з Мас, ПК і "андроїдами". Дані записуються і читаються швидко – загалом, я задоволений.

Хмарне сховища iCloud

Яблучна хмара надає кожному своєму користувачеві 5 ГБ безкоштовного місця на серверах Apple. Хочеш більше – потрібно заплатити. В iCloud зручно зберігати фото і відео, вони завантажуються туди автоматично і не займають внутрішню пам'ять iPhone.

Але є і свої мінуси – щомісячна плата. Найскромніший тарифний план на 50 ГБ обійдеться в 1 $/міс, є також 200 ГБ (3 $) і 2 ТБ (10 $). Якщо дивитися на трати за рік – суми виходять не такі вже й маленькі, але сховища від інших компаній коштують приблизно стільки ж.

#TEXT_ELEMENTS_2#

Щоб збільшити місце в iCloud, перейди в Параметри – (твій профіль з фото) – iCloud – Керувати сховищем – Змінити план сховища. Може, стати в нагоді ;)

Що пропонують хмари від інших виробників

Розглянемо найпопулярніший аналог яблучному сервісу - Google Drive. Пошуковик дарує всім 15 ГБ вільного місця, і раніше дозволяв завантажувати будь-яку кількість відео та фото в Google Photo без плати в стислому форматі (гіршій якості). Але ці золоті часи минули...

100 ГБ від Google коштуватимуть 45 грн на місяць, 1 ТБ обійдеться в 230 грн, 10 ТБ – 2 300 грн. Величезний недолік Google Drive полягає в тому, що немає якоїсь проміжної пропозиції між 100 ГБ і 1 ТБ. Якщо дані не помістяться в першому плані, то доведеться витратитися набагато більше за другий варіант.



2ezh|864х452.jpg

Особливість хмарних сервісів в тому, що для їх роботи потрібно підключитися до інтернету. Тільки так ти зможеш закидати туди якісь файли. Користуватися ними можна тільки за допомогою мережі.

Але, з іншого боку, не потрібно морочитися з флешкою, перенесенням даних і думати про те, щоб її не забути і не втратити. А у випадку з iCloud, сховище глибоко інтегровано в систему гаджетів Apple і цим користуватися прям дуже зручно.

Загалом, це було все, що я міг розповісти тобі про способи розширити пам'ять на своєму пристрої на сьогоднішній день. Що підійде саме тобі – вирішуй сам. Раджу спробувати всі варіанти і вибрати свій.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Коментарі
Додати коментар