Як в Україні купувати на Amazon

Навіть ті, хто жодного разу не користувався торговим майданчиком Amazon, точно що-небудь про нього чули. На сторінках найпопулярнішого інтернет-магазину в світі можна знайти практично все, від іграшок і аж до продуктів харчування.

Але найбільше нас, як жителів України, Amazon приваблює своїми дуже доступними цінами на гаджети, одяг та інші товари. Багатьох з них на нашому ринку і зовсім немає. На жаль, торгова площадка Безоса офіційно не відправляє товари в нашу країну. Однак все ж є простий спосіб, купити на Amazon з доставкою в Україну без всяких проблем.

Як купувати на Amazon з України

Перше, що тобі потрібно зробити – це вибрати собі службу доставки. Вся справа в тому, що американський майданчик Безоса розсилає покупки тільки на території США. Щоб отримати своє замовлення в Україні, потрібно вибрати свого роду посередника, який переправить його зі Штатів до тебе.



864х452_01.jpg

Наприклад, можеш скористатися послугами NPshopping. Це міжнародна філія знайомої всім нам "Нової пошти". Але є і багато інших компаній, які займаються переправленням. Подібні фірми після реєстрації дають клієнтам свою американську адресу доставки. Саме туди приходять посилки від Amazon, а потім перенаправляються до тебе.

Зареєструватися на NPshopping неважко. Заходиш на офіційний сайт – натискаєш "Зареєструватися" – вводиш ПІБ, номер телефону, Email, придумуєш пароль. Після цього ти отримуєш особистий кабінет і американську адресу доставки. Ось і все!

Наступне, що тобі потрібно зробити, так це створити акаунт на Amazon.com і додати адресу компанії-доставника в США. Зараз розберемо весь процес по етапах.

-4%
MLLD3
53 999 ₴
52 099 ₴
1 299 $
Спеціальна ціна-5%
MLQ63
31 999 ₴
30 499 ₴
761 $

Як зареєструватися на Amazon:

  • Зайди на офіційний сайт Amazon;

  • У правому верхньому куті наведи мишку на пункт "Account & Lists";

  • Потім у верхній частині списку кликни на посилання "Start here" під великою жовтою кнопкою "Sign in";

  • Далі в рядку створення нового облікового запису введи латинськими літерами своє ім'я, Email і придумай пароль;

  • З'явиться нове вікно з підтвердженням електронної пошти. На твою пошту прийде лист з кодом підтвердження. Введи цифри в новий рядок під назвою "Enter code". Тепер у тебе є аккаунт на "амазон"! Але це ще не все;

  • Зайди в розділ "Account & Lists" у верхньому правому кутку і вибери рядок "Your Addresses";

  • Кликни на "+" в пунктирній рамці, щоб додати адресу;

  • У першому пункті "Country/Region" необхідно вибрати "United States";

  • Потім ім'я і прізвище (все латиницею, без по-батькові), вулицю, місто, штат, код і номер телефону (потрібно вказати американську адресу служби доставки і zip-код, вони є в особистому кабінеті NPshopping);

  • От і все! Натискай на "Add Address", і можеш приступати до шопінгу.

Як купувати на Amazon

Перед тим, як почати замовляти товари зі Штатів, дуже важливо дізнатися про деякі обмеження. По-перше, про митний ліміт на посилки в Україні. Якщо загальна вартість товарів не перевищує 100 євро, то тобі не доведеться платити податки.



864х452_03.jpg

Але якщо посилка коштує від 100 до 150 євро, то тобі доведеться сплатити ПДВ (податок на додану вартість) в розмірі 20%. Тобто, не двадцять відсотків від всієї суми, а тільки від тієї, що перевищує 100 євро. Наприклад, якщо посилка обійдеться в 130 євро, то доведеться віддати ще 6 євро.

Якщо загальна ціна більше 150 євро, то потрібно сплатити 10% від суми, яка перевищує 150 євро. І додатково 20% від суми, яка перевищує 100 євро + мито. Крім цього, компанії-постачальники, начебто NPshopping просять також окрему оплату за митно-брокерські послуги.

І все ж, навіть з урахуванням всіх митних переплат, купувати на Amazon деякі товари набагато вигідніше, ніж у нас. На торговому майданчику Джеффа Безоса також є багато крутих гаджетів і речей, які і зовсім не продаються в наших краях.

До речі, є ще одне важливе обмеження. Гарантія на всі товари з "амазона" не діє на території України. У разі браку, або швидкої поломки, повернути свої витрачені гроші буде неможливо. Якщо тебе не бентежать такі моменти, можна нарешті перейти до шопінгу.



ezh|864х452 копия.jpg

Як замовити товар:

  • У верхній частині сайту є величезний рядок для пошуку товарів. Введи в ньому назву бажаної покупки і кликни на значок лупи справа;

  • У новому вікні по центру з'явиться список предметів від різних продавців. Зліва є фільтр, в якому можна налаштувати категорії, ціну, рейтинг продавця та інше;

  • Кликни в списку на те, що потрібно тобі і натисни на віртуальну кнопку "Buy Now" в правому нижньому кутку;

  • Потім потрібно вибрати адресу доставки. Ми його вже ввели, тому досить натиснути на "Deliver to this address";

  • Далі введи своє ім'я латинськими буквами, номер банківської карти і термін дії кредитки (можна використовувати звичайну карту будь-якого українського банку, не обов'язково валютну);

  • Натисни "Add your card" – "Continue";

  • Відкриється нове вікно, в якому потрібно ввести платіжну адресу. Знову натисни на віртуальну кнопку "Use this address";

  • Сервіс перейде до оформлення доставки. Сайт запропонує швидку дводенну доставку на 30 днів безкоштовно, через місяць магазин почне автоматично знімати за неї гроші з твоєї картки. Якщо не хочеш морочитися з цим, натисни на "No thanks, I do not want, fast free shipping";

  • Перевір ще раз всю внесену інформацію про замовлення. Якщо все вірно, тоді натисни на "Place your order".


864х452_05.jpg

Після цієї процедури, тобі тільки залишається чекати свою покупку. Протягом декількох днів з твоєї картки спишеться обговорена сума. Далі продавець відправить посилку, вона прийде на склад посередника, а потім вже перенаправляється до тебе.

Звичайно, ти зможеш відстежувати всі етапи пересилання на сайті "амазона" і навіть у посередника. Терміни доставки різні, в цьому плані ми нічого уточнити не можемо. Ну а в цілому, замовляти що-небудь на Amazon не так вже й складно. Повторимо всі етапи, які треба буде пройти.

Як почати купувати на Amazon:

  • Крок 1. Вибрати службу доставки в Україну (посередника) і зареєструватися на їхньому сайті;

  • Крок 2. Завести сторінку на Amazon і ввести американську адресу посередника;

  • Крок 3. Знайти товар на торговому майданчику, і оформити замовлення;

  • Крок 4. Отримати повідомлення про доставку посилки на склад посередника в США;

  • Крок 5. Отримати повідомлення від посередника про відправку товара в Україну;

  • Крок 6. Отримати посилку на пошті (+ можливо, оплатити ПДВ та інші збори).

На цьому все, вдалого американського шопінгу!


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар