Як вибирати Б/У техніку Apple, щоб не пошкодувати?

Купівля нового гаджета від Apple завжди приносить душевну насолоду. Приємно відчувати у себе в руках свіженький Б/У iPhone, Б/У iPad або Б/У Mac який ти заслужив. Але якщо вибір лежить між новеньким iPhone кілька поколінь назад і Б/У смартфоном останнього сімейства – вибір очевидний.

Звичайно ж, краще взяти за тієї ж вартості більш сучасний гаджет. Чесно кажучи, ми й самі найчастіше вибираємо девайс, у якого раніше вже був інший власник. А навіщо платити більше? Головне в покупці Б/У пристрою не помилитися. А як це зробити – зараз розповімо.

Як вибрати Б/У техніку Apple і не пошкодувати?

За довгі роки покупки "ненових" гаджетів ми виробили кілька найважливіших правил, які допомагають нам не помилитися. Завдяки їм, ти точно не купиш кота в мішку і залишишся задоволений своїм придбанням. Адже тут все просто!



ezh|864х452-1.jpg

Попередній власник

Скажемо чесно, нас завжди відвідують сумніви про репутацію колишнього власника, якщо в його оголошенні на торгових майданчиках є море помилок. Чомусь не хочеться довіряти таким людям, і дуже не віриться в їх акуратність.

Крім того, ми рекомендуємо ретельно оглядати фотографії, які дає продавець. Не бійся збільшувати їх, розглядати всі куточки і межі, які потрапили на знімок. Цілком можливо, ти помітиш якийсь важливий недолік.

Дуже важливо дізнатися: чи був цей чоловік першим власником пристрою. Або ж він уже раніше купив, скажімо MacBook, в іншого користувача. Тут доведеться вірити на слово. Адже, ніяким чином перевірити це не вдасться. Але є й альтернатива таким покупкам.


Б/У техніка Apple у нас на сайті була раніше тільки у єдиного власника з США чи Європи. Як ми це перевіряємо? По-перше, ми викуповуємо гаджети тільки в ідеальному стані і тільки ті, які не були в ремонті раніше.

По-друге, вважаємо за краще обирати лише ринки США і Європи. У розвинених країнах дуже рідко перепродують пристрою на вторинному ринку. Тому потрапити на несумлінного продавця практично неможливо. А вичислити його – дуже просто.

Оцінка стану

Якщо ти знайшов приємного і адекватного продавця, то половина шляху вже пройдена. Тепер тобі доведеться зустрітися з ним і уважно оглянути гаджет з усіх боків. Не бійся крутити техніку в руках, ставити запитання і чіплятися до кожної дрібниці. У цій ситуації головна зацікавлена сторона – це ти.



ezh|864х452-2.jpg

Після зовнішнього огляду зверни увагу на працездатність. Чи стабільно функціонує система? Чи є пригальмовування? Якщо вибираєш собі iPhone, то переглянь стан батареї. Спробуй зайти в браузер, перевір як заряджається – і всі інші базові дії. Чим більше тим краще.

Ще один важливий момент. Потрібно перевірити, чи не було заміни будь-яких деталей. Найчастіше, змінюють батарею, екран і камери. У випадку з батареєю – заміна не страшна. А неоригінальні екран і камеру можна визначити на око, якщо ти в цьому звичайно розбираєшся. Ну а якщо ні, спробуй знайти того, хто знається в цій справі, бажано з таким же пристроєм.

До речі, продавати девайси з неоригінальними комплектуючими можуть навіть інтернет-магазини. Тому до цього правила підбору потрібно ставитися дуже уважно. Тут ніхто не застрахований.


Хіба що, ти будеш вибирати свій новий Б/У iPhone чи Б/У Mac в Техно Їжаку. Ми відповідаємо за нашу Б/У техніку, адже знаємо, що вона проходить ретельну трикратну перевірку. Перша – в тій країні, де відбувається купівля (США або Європа). Друга – в сервісі у майстри в Україні, а третя в магазині перед продажем.

Ми перевіряємо оригінальність всіх комплектуючих. Будь це Mac, iPad чи iPhone, пристрій буде виглядати ідеально, і точно так само працювати. Крім того, Техно Їжак дає гарантію на кожен продукт від 1 до 6 місяців, яку можна продовжити до 1 року. Якщо купувати з рук, від колишнього власника гарантії точно не домогтися.

Аксесуари та бонуси

Але все ж, при покупці в іншої людини є одна перевага. Це безкоштовні додаткові чохол, кабелі, захисне скло та інші аксесуари. Це, безсумнівно, приємно.



ezh|864х452-3.jpg

Але ми точно радили б зняти скло або плівку, щоб перевірити стан екрану перед покупкою. На таких речах не варто економити, адже можливо захисне скло прикриває серйозні подряпини на дисплеї. За захистом цього може бути не видно. Ну і звичайно ж, зняти чохол, щоб перевірити стан корпусу.

До речі, ми теж не залишимо тебе без солодкого. При покупці ми пропонуємо встановити наш фірмовий додаток і відразу ж стати власником дисконтної картки. Ми відразу ж нарахуємо тобі Кешбек за покупку пристрою, який ти зможеш витратити на новенький чохол, скло або зарядку відразу ж. Навіть чекати 14 днів не потрібно, як це часто буває в інших магазинах.

І останнє. Купувати Б/У техніку Apple з рук, чи у магазині – вибирати тільки тобі. Головне, щоб придбання принесло тобі позитивні емоції і користь.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Б/У Apple:
Коментарі
Додати коментар