Вибираємо найкраще захисне скло на айфон

Зміст

Кожен власник iPhone після купівлі гаджета неодмінно замислюється про його захист. Зазвичай користувачі купують чохол. З його допомогою можна не перейматися падіннями та дрібними подряпинами на корпусі. Що стосується екрану, то найкращим захистом для нього стане скло. На нашу думку, плівки не забезпечують достатнього рівня безпеки. Вони чудово оберігають пристрій від подряпин, але врятувати від нищівного падіння на асфальт або плитку точно не зможуть. У цьому матеріалі ми поговоримо про те, як вибрати захисне скло на iPhone.


Навіщо клеїти скло на iPhone?

Наклеїти захисне скло на екран iPhone ми рекомендуємо всім. Protective glass – це простий, але дуже ефективний спосіб запобігти різним ушкодженням. У нього досить багато переваг:

  • Стійкість до подряпин. Скло додає додатковий рівень захисту до оригінального дисплея iPhone. Воно стійке до подряпин, що допомагає підтримувати екран в ідеальному стані навіть за регулярного використання. Це недорогий аксесуар, тому навіть якщо на поверхні з'явилися подряпини та відколи, його можна поміняти без великих витрат.

  • Якісне захисне скло також може захистити від падінь та ударів, знижуючи ймовірність фактичного розтріскування екрану. Дисплей Айфона досить дорогий, тому заміна чи ремонт – задоволення не з дешевих. Набагато простіше та вигідніше наклеїти захисне скло.

  • Стійкість до відбитків пальців та плям. Багато захисних стекол мають олеофобне покриття, на якому не залишаються відбитки пальців. Це зробить екран чистішим та естетичнішим.

  • Скло може покращити сенсорну чутливість екрана. Деякі стекла призначені для покращення сенсорної чутливості екрана твого iPhone. Це особливо актуально для старих телефонів, коли ти помічаєш, що дисплей втратив чутливість.

Попри те, що iPhone відноситься до пристроїв преміум-класу, придбання захисного скла – це економічний спосіб додати додатковий рівень безпеки, не витрачаючи значних коштів на можливий ремонт екрану. Багато стекол легко поєднати з чохлами, тобто вони не заважатимуть посадці Айфона в накладку або інший тип чохла.


Види захисного скла на Айфон

Щоб зрозуміти, яке скло краще захистить екран, спочатку потрібно розібратися в різновидах цього аксесуара.

Найкращим матеріалом для захисту стане загартоване скло. Його піддають термічній та хімічній обробці, що підвищує міцність. Скляні протектори зазвичай складаються з кількох шарів: базового силіконового шару, шару ПЕТ-плівки та верхнього шару скла.





Чому NEU Chatel – краще захисне скло для iPhone | Техно Їжак

Скло може бути глянцевим або матовим. Перший варіант поширений ширше, мінімально спотворює зображення. Єдиний недолік – відблиски, тому на сонці такий протектор буде не дуже зручним. Альтернатива – матове скло. Воно не бликує, але трохи сильніше спотворює зображення, що є суттєвим недоліком. Яке вибрати – вирішувати тобі.

У продажу величезна кількість захисних стекол, які відрізняються не тільки ціною, а й матеріалами, технологією виготовлення, рівнем захисту. Розрізняються і назви: 2.5D, 3D, 9H, 9D, 10D. Розберемося, що приховують ці назви.

  • 2.5D. Найпростіший і недорогий варіант. Таке скло захищає лише плоску частину екрана, залишаючи відкритими будь-які заокруглення. Такі вироби були популярні 10 років тому, коли всі телефони мали плоский екран. У багатьох iPhone останніх поколінь закруглені краї, тож скло 2.5D не забезпечить високий рівень захисту. Його головна перевага – низька ціна.

  • Fullscreen. Це скло з кольоровою рамкою, яка закриває краї екрану. На такому склі немає отворів для фронтальної камери та динаміка, тому Fullscreen-моделі не надто популярні.

  • 3D. Скло зігнуте та повторює контури дисплея. Завдяки цьому забезпечено гарний контакт, якщо скло наклеєно правильно. Може бути прозорим чи мати рамку. Сьогодні 3D-скло є основним типом захисту екранів.

У продажу є й інші стекла, наприклад 5D або 6D. Ці позначення мають виключно маркетинговий характер – за своєю суттю це ті ж 3D-скла. Виробники в фарбах описують переваги своїх виробів і додані «плюшки», але це лише хитрощі для залучення покупців.


Захисні 3D-екрани мають ряд переваг:

  • Кращий захист. Вигнуті краї 3D-скла допомагають захистити вигнуті краї екрана iPhone.

  • Вигнуті краї 3D-екрана надають дисплею більш цілісного вигляду. По краях не залишається відкритого простору. Якщо ви використовуєте чохол-накладку, незахищені краї особливо помітні.

  • 3D-стекла зазвичай тонші за моделі 2D. Це означає, що вони не заважають сенсорній чутливості та зберігають високий рівень захисту.

Ще більше переваг може запропонувати 9D-скло. Його відмінна риса – максимальний рівень прозорості у поєднанні з мінімальною товщиною. Це дозволяє покращити відгук екрана на торкання та зберегти чутливість. Існують також 10D-стекла, які додатково мають олеофобне покриття, завдяки чому на поверхні не залишаються відбитки пальців, пил та бруд.

Рівень твердості захисного скла зазвичай вимірюється від 1H (найм'якше) до 10H (найтвердіше) за шкалою твердості ASTM. Існує міф про те, що це є позначення твердості за шкалою Мосса, але це не так. У ній не використовується буква «H» у маркуванні, а виробники не тестують свою продукцію за шкалою Мосса.

Загальна твердість більшості захисних стекол становить близько 5-7H, але існують моделі 8H і вище. Це поєднання символів означає підвищену твердість скла за шкалою твердості ASTM. Виріб з маркуванням 8H або 9H має підвищений захист від ударів, тріщин та подряпин, а також легко клеїться без бульбашок. Для цього в одному з шарів скла розміщують антистатичну мембрану з діоксиду кремнію.

Спеціальна ціна-33%
Спеціальна ціна-52%

Якщо ти бачиш захисне скло 9H, ціна має бути відповідною – міцний виріб не може коштувати 5 доларів. Якщо ж ти побачив дешеве скло з таким позначенням, то, напевно, виробник прикрашає реальність.


Як вибрати захисне скло для Айфона

Вибрати скло просто, якщо слідувати нашим порадам:

  1. Вибирай 3D-скла, які точно повторюють контури дисплея. Тільки вони забезпечать високий рівень захисту та естетичну привабливість.

  2. Обов'язково вибери модель, спеціально розроблену для твого iPhone. Якщо 3D-скло не щільно прилягає по краях, воно легко відпаде.

  3. Твердість важлива для захисту. Скло з твердістю 9H забезпечить хорошу стійкість до подряпин та ударів.

  4. Товщина впливає на те, наскільки сильно скло знизить чутливість екрана iPhone до дотиків. Чим тонше скло, тим краще.

  5. Захисне скло з олеофобним покриттям не має проблем зі слідами пальців та пилом. Воно не потребує догляду – якщо побачив розводи, достатньо протерти скло пальцем.

  6. Ціна відіграє не останню роль. Не варто гнатися за дешевизною, але й переплачувати за маркетингові хитрощі не варто: скло 5D нічим не відрізнятиметься від 3D, але ціна напевно буде вищою.

  7. Є багато брендів захисного скла. Деякі з найпопулярніших включають Baseus, Konvex, LUME, NEU Chatel, Spigen.

Захисне скло – невибагливий аксесуар, але якщо ти хочеш продовжити термін його служби та зберегти зовнішній вигляд, рекомендуємо виконувати кілька нехитрих дій.


Догляд та очищення захисного скла

Догляд за склом зовсім не складний. Якщо ти помітив розводи або сліди бруду, протри поверхню м'якою тканиною. Не використовуй агресивних хімічних речовин, таких як медичний спирт або ацетон. Ці рідини можуть пошкодити поверхню – доведеться відклеювати скло та клеїти нове.

Спеціальна ціна-40%

Якщо захисне скло сильно забруднене, ти можеш змочити м'яку тканину водою та протерти поверхню. Попередньо відіжми зайву вологу. Потім рекомендуємо витерти скло насухо, щоб не залишати розводів і патьоків.

Найкращий спосіб зберегти protective glass – не кидати телефон. Звичайно, це іноді трапляється з усіма, але будь обережен, якщо під ногами асфальт або тверда плитка. Використовуй наші поради, щоб вибрати якісне захисне скло. У нашому магазині ти знайдеш багато цікавих варіантів для різних версій iPhone.


Author photo
Автор статті Олена Герасименко
Читати наш блог у Telegram
Вибирай захисні стекла:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар