Які AirPods вибрати у 2022? AirPods 3, Pro, Max?

Зміст

Зовсім нещодавно, у вересні, прогриміла найочікуваніша презентація Apple цього року, на якій окрім лінійки iPhone 14 та довгоочікуваного годинника Apple Watch Ultra нам проказали ще й бездротові навушники AirPods Pro 2-го покоління. Навіть на перший погляд свіженька модель гарнітури виглядає дуже круто, а її характеристики приємно вражають.

Але більш ранні моделі бездротових навушників Apple також залишились на полицях магазинів. Вони навіть трошки скинули в ціннику, а тому привертають ще більше уваги, ніж раніше. Чи дійсно нове завжди краще старого? Розберемось у цьому матеріалі.


Актуальні AirPods у 2022 році: з чого вибирати?

Зараз Apple продовжує випускати з конвеєра чотири різні моделі бездротових навушників. Вони розділені на три лінійки – AirPods, AirPods Pro та AirPods Max. Та суттєво відрізняються одне від одного.

Актуальні AirPods у 2022 році:

  • AirPods 2
  • AirPods 3
  • AirPods Pro
  • AirPods Pro 2
  • AirPods Max

Попри те, що купертинівці зняли з виробництва AirPods Pro 1, ця модель ще залишилась на складах магазинів, тому можна (і ми навіть радимо) придивитися й до неї. Але список все рівно не маленький, то в чому різниця?

Вибір між AirPods Max та усіма іншими моделями очевидний. Якщо шукаєш саме накладні навушники для офісу, дому чи готовий носити з собою досить помітні навушники – то це наразі єдиний варіант від Apple. І він класний, особливо для онлайн зустрічей чи перегляду фільмів вдома, коли твоя половинка спить. Набагато важче обрати поміж рештою версій. Саме їх ми і розглянемо детальніше.


AirPods: про дизайн і форм фактор

Усі вкладиші від Apple доступні в білому кольорі. Сімейство AirPods Pro може похизуватись силіконовими насадками, які вставляються у вуха для ущільнення. Тому для деяких користувачів вони будуть більш комфортними, але це залежить від смаку.

Спеціальна ціна-19%
Спеціальна ціна-22%

Стандартні AirPods другого та третього покоління мають класичний пластиковий корпус. При цьому, 2-ге покоління майже повністю відтворює дизайн культових провідних EarPods, а 3-тя серія має ексклюзивну покращену форму. Вона ніби зручніше лежить у вусі, але це все знову ж таки залежить від особистих відчуттів. Найчастіше тим, кому не підходять AirPods Pro, чудово підійдуть AirPods 2 чи 3. І навпаки.

В будь-якому випадку, коли вибираєш собі гарнітуру, рекомендуємо не покладатися на поради навіть найбільш авторитетних експертів. Обов’язково спробуй усі варіанти, благо у друзів швидше за все вже є AirPods, та самостійно вибери найкращий для себе.

Розмір – це важлива відмінність, яка часто грає велике значення. AirPods 2 трохи легші за третє класичне покоління. А AirPods Pro є найважчими з усіх родичів з лінійки, але силіконові амбушури роблять цю різницю непомітною. І якраз амбушури в Pro версії є ексклюзивною фішкою, бо тут аж 4 варіанти розміру.


Водонепроникність AirPods

Якщо збираєшся займатись у навушниках спортом, або не хочеш залишитись без музики навіть коли на вулиці йде дощ, рекомендуємо перевірити, чи захищена твоя гарнітура від води. AirPods 3 та Pro 2 стійкі до поту та води за класом захисту IPX4. Це означає, що ними можна користуватися під час тренувань і під дощем, але не в басейні. Усі інші вважаються не захищеними від вологи, тому їх варто берегти навіть від бризок.


Шумопоглинання AirPods

Усі версії AirPods Pro можуть похизуватися активним та пасивним шумозаглушенням. Тобто, вони здатні перебивати зовнішні звуки вулиці та створювати максимальну тишу у твоїх вухах навіть без музики. У стандартних AirPods шумопоглинання немає.

Спеціальна ціна-8%
MQD83
9 999 ₴
9 199 ₴
229 $

Ця фішка працює дуже просто. Зовнішній мікрофон ловить шум навколо тебе (машин, телевізора, людей), а потім відтворює його перевернуту версію у навушниках. У підсумку ти не чуєш сторонніх звуків, а якість музики від цього не псується.

! Втім через цю фічу можна не почути гудків авто або повітряної тривоги. Для таких випадків розробники передбачили режим прозорості, який пропускає зовнішній шум. У моделях Pro покоління і Pro 2 він працює по-різному. Остання серія «прошок» пропонує адаптивну прозорість, яка трохи приглушає занадто голосні звуки, як от сирену швидкої, але ти все одно їх почуєш. Завдяки цьому буде комфортніше пересуватись великим містом. І це однозначний плюс в бік нової моделі.


В яких AirPods найкраща якість звуку

Ну от ми й підібралися до найважливішого пункту. Усі яблучні навушники можуть похизуватись класним звуком. Але між моделями є суттєві відмінності. Увага, спойлер! Звичайно ж, AirPods Pro 2 – найкращі за звучанням. AirPods Max звісно також не відстає, але ж розміри. Аде давай поговоримо про звук детальніше.

AirPods 3-го покоління пропонують якісніше відтворювання музики, ніж AirPods 2 через нові драйвера та адаптивний еквалайзер. Остання фішка працює завдяки внутрішнім мікрофонам – вони ловлять те, що ти чуєш і підлаштовують частоти під тебе.

Розпродаж-16%
MGYL3
26 999 ₴
22 799 ₴
569 $
Розпродаж-15%
MGYH3
26 999 ₴
22 999 ₴
574 $

Але навіть третє покоління класичної гарнітури значно поступається AirPods Pro, а перші «прошки» своєю чергою програють AirPods Pro 2. Остання серія топової бездротової гарнітури від Apple має новий чип Н2, який створює глибші низькі частоти та чіткіші високі.


Які AirPods купити?

Вибір гарнітури залежить від багатьох факторів. Якщо тобі потрібний найдоступніший варіант без «про» фішок, то хорошим варіантом стануть AirPods 2. Вони досі залишаються актуальними та працюють навіть з iPhone 6 і iPhone 5s, на відміну від інших моделей.

AirPods 3 можуть похизуватись кращим звуком та захистом від вологи. До того ж вони мають геть іншу форму. Можливо саме ці навушники підійдуть тобі, адже їх ретельно розробляли, як найзручніші у світі пластикові вкладиші без амбушур.

AirPods Pro 1 Gen. поки ще можна знайти в магазині. В перших “прошках” все ще є усі топові фішки – шумопоглинання, еквалайзер та інші. Силіконові амбушури в них створюють додатковий комфорт. Проте перша серія "про" працює від батареї трохи менше ніж друга.

AirPods Pro 2 Gen. за технічними характеристиками – найкращі. Передусім вони пропонують супер якісний звук завдяки чипу Н2, якого немає в усіх інших перелічених моделях (крім AirPods Max). Але водночас ціна на 2-ге покоління «прошок» є найвищою (знову крім Max моделі).

AirPods Max – зовсім ТОП варіант і по звучанню і по характеристикам. Але це той випадок, коли ти дійсно маєш розуміти де і за яких умов ти будеш їх використовувати. Для того, щоб зосередитися на роботі у шумному кабінеті з колегами – це відмінний варіант. Але на біговій доріжці в них буде не дуже зручно. Ми б радили купувати AirPods Max як другі AirPods під конкретні задачі.



AirPods
  Автономність Вага Особливості Управління Ціна*
AirPods 2 Gen. до 5 год; до 24 годин з підзарядкою від кейса 38,2 г з зарядним чохлом Вкладиші; Є версія з бездротовим кейсом Тапом по навушнику: керування музикою, викликом від 5 195 грн
AirPods 3 Gen. до 6 годин; до 30 годин з підзарядкою від кейса 37,9 г з зарядним чохлом Вкладиші; Є підтримка MagSafe; Захист IPX4 Стисканням ніжки навушника: керування музикою, викликом 7 195 грн
AirPods Pro 1 Gen. до 4,5 годин; до 24 годин з підзарядкою від кейса 46,6 г з зарядним чохлом Вакуумні; Є версія з підтримкою MagSafe; Захист IPX4; Режими прозорості та заглушення Стисканням ніжки навушника: керування музикою, викликом від 8 295 грн
AirPods Pro 2 Gen. до 6 годин; до 30 годин з підзарядкою від кейса 50,8 г з зарядним чохлом Вакуумні; Є підтримка MagSafe; Захист IPX4; Режими прозорості та заглушення; Стисканням ніжки навушника: керування музикою, викликом; Свайпом по ніжці: керування гучністю 11 795 грн
AirPods Max до 20 годин 384,8 г Накладні; Режими прозорості та заглушення; 5 кольорів: Silver, Space Gray, Green, Blue, Pink Коліщатком Digital Crown: керування музикою, викликом, гучністю від 21 095 грн

Звичайно, можна придивитись ще й до гарнітури від інших виробників. Та ж компанія Beats також належить Apple. Навушники від цього бренду ідеально працюють з усією яблучною технікою і багато в чому не поступаються по зарактеристикам. Але це вже зовсім інша історія. Та й тема сьогоднішнього матеріалі AirPods Pro – зручні навушники на кожень.

* ціна на навушники вказана на момент написання матеріалу і може відрізнятися. Актуальну ціну і наявність AirPods дивись нижче.









Читати наш блог у Telegram
Вибери свої AirPods:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар