Які iPad випустить Apple цієї весни

Весняні презентації Apple вже поступово стали традиційними для компанії, як літній захід для розробників WWDC або осінній івент присвячений iPhone. Інсайдери неодноразово підтвердили, що в новому році купертинівці знову порадують нас новинками у березні чи квітні.

У недавньому матеріалі ми зібрали усі чутки про гаджети, які можуть вийти навесні – iPhone SE третього покоління, 27-дюймовий iMac та Mac mini. Журналістам вдалося дізнатися багато подробиць про ці пристрої, незважаючи на те, що Купертіно тримає розробку в найсуворішому секреті.

Але багато фахівців вважають, що це не повний перелік нової техніки, яку нам готує Apple. Розробники дуже часто навесні радують оновленою моделлю iPad. Найімовірніше, цього разу ми також побачимо ще планшет. Інформації про нього практично немає. Всі чутки, які вдалося "відкопати" в мережі - розповімо у цьому матеріалі.

iPad Pro 2022 – яким буде?

Отже, в 2022 році, ймовірно, з'явиться кілька варіантів iPad Pro, які, як і раніше, отримають 11-дюймовий та 12,9-дюймовий дисплеї. Однією з найголовніших фішок майбутньої "прошки" стане бездротова зарядка.


Якщо це дійсно так, нам варто чекати безліч інших кардинальних змін. Насамперед це торкнеться дизайну та матеріалів для корпусу.

Всі актуальні моделі створювалися на основі алюмінієвого кейсу. Цей матеріал не дозволить пристрою заряджатися від бездротової котушки, тому інженерам неодмінно доведеться поміняти метал на скло. Вся задня кришка планшета, ймовірно, буде виконана із Ceramic Shield (склокераміки), яка також використовується у корпусах iPhone 13.

У всьому іншому зовнішній вигляд "таблетки" не зміниться. На користувачів чекають ті ж досить тонкі рамки навколо екрану, прямі красиві грані та інші елементи дизайну. Чубчика, швидше за все, не буде.



1.jpg

Характеристики iPad Pro 2022:

  • Дисплей: Liquid Retina XDR, 11 та 12,9 дюймів;
  • Система-на-чіпі: Apple Silicon;
  • Пам'ять: від 128 ГБ до 2 ТБ;
  • Батарея: до 12 години роботи;
  • Основна камера: 12 Мп, три модулі – ширококутний, надширококутний, телефото;
  • Фронтальна камера: один модуль – 12 Мп із широким кутом огляду;
  • Нові фішки: реверсивне бездротове заряджання, підтримка MagSafe-аксесуарів;
  • Ціни: від 899 до 2399 доларів у США (без урахування податків);
  • Дата виходу: березень-квітень 2022 року.

Дисплеї

В iPad Pro 2021 була одна образлива "несправедливість". Вона полягала в тому, що просунуті mini-LED екрани оснащувалися тільки версії з діагоналлю 12,9”. Тоді як 11-дюймові варіації поставлялися з простішим дисплеєм LED. Через це якість картинки на "велетні" була значно краще.


Ходять чутки, що цієї весни розробники "виправляться". У компактніших варіаціях також з'явиться заповітний екранчик з дуже високою якістю зображення. Це радує.

Процесор iPad Pro – невже М2!

Нагадаю, попередня серія планшетів отримала у спадок суперпотужну систему-на-кристалі М1. Простіше кажучи, розробники поставили в планшет дуже продуктивний процесор, який призначався для комп'ютерів.

На думку експертів, новий девайс знову обзаведеться кремнієвим чіпсетом з лінійки Apple Silicon. Але поки що незрозуміло яким саме він буде – Apple M1 Pro, М1 Max або М2. Інсайдери мають сумніви, що розробники зроблять крок назад і встановлять мобільний А15 Bionic. Найімовірніше, вибір паде все ж таки на M1 Pro.

Акумулятор та заряджання

Apple трохи додасть ємності в батареях. Але у повсякденному використанні це буде помітно. Апгрейд знадобиться для іншої класної функції – реверсивної бездротової зарядки.



2.jpg

iPad Pro 2022 зможе заряджати інші аксесуари на кшталт Apple Watch та AirPods. Для цього достатньо притулити девайс до задньої скляної кришки. Щось подібне розробники вже давно хотіли запровадити в iPhone, але у них не вийшло.

Вбудований накопичувач

За попередньою інформацією, інженери поки що не збираються значно розширювати пам'ять пристрою. Найімовірніше, накопичувачі у новинці не збільшаться порівняно з попередником. А це означає, що ми отримаємо ті самі комплектації на 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ і 2 ТБ.

Вартість

Швидше за все, ціна на 11-дюймову новинку трохи підросте через просунутий mini-LED екран. Тоді як 12,9-дюймова версія отримає ту саму вартість.

У мінімальній комплектації iPad Pro 2022 для жителів США коштуватиме 899 доларів без урахування податку. А за самого топового "велетеня" доведеться віддати 2399 доларів. В Україні, з урахуванням витрат на перевезення та податки, цінник буде трохи вищим.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPad:
Коментарі
Додати коментар