Який iPad купити у 2022? Розбираємось на прикладах

Зміст

Як і очікувалось, цієї осені Apple оновила свій модельний ряд планшетів, представивши новий класичний iPad 10-го покоління та iPad Pro 2022 з чипом М2. До того ж раніше купертинівці показали нам ще й дуже крутий iPad Air 5 з системою на чипі М1.

Модельний ряд яблучних планшетів став дуже заплутаним. Який iPad купити наприкінці 2022 року, чим вони відрізняються, що за чипи – зрозуміло далеко не кожному навіть досвідченому юзеру.


Який iPad вибрати у 2022 році?

Єдине з чим у тебе не виникне проблем при покупці нового планшету від Купертіно, так це з вибором дизайну. Розробники з Кремнієвої долини освіжили зовнішній вигляд усіх найактуальніших моделей iPad – рамки пристроїв стали максимально тонкими, клавіша Home зникла, а сканер відбитка пальця переїхав у нову кнопку увімкнення/вимкнення.



iPad
  iPad Mini 6 Gen. iPad 10 Gen. iPad Air 5 Gen. iPad Pro 6 Gen.
Екран 8,3'' Liquid Retina display з True Tone 10,9'' Liquid Retina display з True Tone 10,9'' Liquid Retina display з True Tone 12,9'' & 11'' Liquid Retina display з True Tone та технологією ProMotion
Колір Space Gray, Starlight, Pink, Purple Silver, Pink, Blue, Yellow Space Gray, Starlight, Pink, Purple, Blue Space Gray, Silver
Процесор A 15 Bionic Chip A14 Bionic Chip M1 Chip M2 Chip
Камера 12 MP Wide camera основна та 12 MP Ultra Wide фронтальна камера 12 MP Wide camera основна та 12 MP Ultra Wide фронтальна камера 12 MP Wide camera основна та 12 MP Ultra Wide фронтальна камера 12 MP Wide і 10 MP Ultra Wide основна та 12 MP Ultra Wide фронтальна камера
Памʼять 64, 256 GB 64, 256 GB 64, 256 GB 128, 256, 512 GB, 1, 2 TB
Безпека Touch ID в кнопці живлення Touch ID в кнопці живлення Touch ID в кнопці живлення Face ID
Аксесуари Працює з Bluetooth клавіатурами та Apple Pencil 2 покоління Працює з Magic Keyboard клавіатурами та Apple Pencil 1 покоління Працює з Magic Keyboard і Smart Keyboard клавіатурами та Apple Pencil 2 покоління Працює з Magic Keyboard і Smart Keyboard клавіатурами та Apple Pencil 2 покоління
Підключення USB-C, Bluetooth, Wi-Fi, Wi-Fi + Cellular USB-C, Bluetooth, Wi-Fi, Wi-Fi + Cellular USB-C, Bluetooth, Wi-Fi, Wi-Fi + Cellular USB-C з підтримкою Thunderbolt і USB 4, Bluetooth, Wi-Fi, Wi-Fi + Cellular

З дизайном розібралися, в цьому плані у користувача немає великого вибору. Заради справедливості варто погодитись, що виглядають усі останні яблучні планшети дуже ефектно. Головне правило при виборі кожного пристрою, і iPad не включення, полягає у тому, щоб відштовхуватись від власних потреб.

Якщо тобі потрібен максимально компактний, зручний девайс, який завжди можна взяти з собою, для школи, перегляду фільмів, чи серфінгу в інтернеті – тоді варто придивитись до зручного 8,3-дюймового iPad mini.

Збираєшся навантажити планшет на повну потужність? Тоді вибір за монстром iPad Pro 2022 з чипом М2. Ця модель на відмінно впорається з надважкими завданнями, як монтаж відео або фотошоп. Ще одним досить потужним варіантом є іPad Air 2022 з процесором М1. До того ж він набагато легший та компактніший, якщо порівнювати з iPad Pro 12.9.

iPad (2022) – це класика жанру. Він не може похизуватися якимись унікальними фішками, але його начинка максимально збалансована, нічого зайвого. Так що це саме той зручний гаджет для усіх повсякденних завдань. А тепер давай розглянемо усі моделі детальніше.


iPad Air: найбільше оновлення року

Навіть малюк iPad mini легко впорається з усіма повсякденними задачами, які потрібні користувачу. Але iPad Air 5 вийшов на геть новий рівень потужності завдяки вбудованому процесору М1. Саме такий чип стоїть в топових лептопах MacBook. “Повітряна” версія останньої серії вражає своєю продуктивністю, навіть у важких робочих програмах.


Щоправда, дизайн 5 покоління геть не змінився у порівнянні з попередником. Та йому в цілому і не треба. Гаджет має все той же 10,9-дюймовий екран, тонкі рамки, порт USB-C та сканер відбитка пальця Touch ID у верхній кнопці живлення.

iPad Air 5, як і попередня модель, підтримує друге покоління стилуса-пера Apple Pencil та клавіатуру Magic Keyboard. Що нового? Apple додала в нього 12-мегапіксельну селфі-камеру з високою роздільною здатністю. А також підтримку фішки Center Stage, яка залишає користувача у центрі кадру під час відеодзвінків навіть якщо він ходить по кімнаті.

Цей планшет легкий і майже такий же компактний, як класичний iPad 2022, але має більший екран та потужніший процесор, що робить його зручнішим для робочих задач.


iPad: найзручніший планшет для дому

Цьогоріч Apple серйозно підійшла до оновлення класичного сімейства таблетів. iPad 10-го покоління в порівнянні з 9-ю серією отримав більший 10,9-дюймовий дисплей та тоненькі рамки навколо нього. Нарешті з’явився порт USB-C замість Lightning.

Сенсор Touch ID розробники перенесли в кнопку живлення. Задню камеру прокачали до 12 мегапікселів замість 8 МП. Але найважливіше те, що 12-мегапіксельна фронтальна камера тепер розташована в центрі довшої рамки (збоку в книжній орієнтації). Завдяки цьому стало набагато зручніше спілкуватися в Zoom або Skype в альбомному положенні пристрою.


iPad 10-го покоління (2022) оснащений чипом Apple A14 Bionic, таким же, як і в iPhone 12. Він підтримує Apple Pencil першого покоління. Але зверни увагу, що щоб зарядити олівець від USB-C на iPad, тобі знадобиться перехідник. Apple додала його у комплект до нових Pencil. Проте, якщо в тебе вже є більш ранній стилус з Lightning, то доведеться докупити адаптер. Цей яблучний планшет також працює з Magic Keyboard Folio і оригінальним чохлом Smart Folio.


iPad Mini: максимальна портативність

iPad Mini 2021 року майже повністю повторює дизайн iPad Pro, хоча кардинально відрізняється від нього за формфактором та начинкою. Це найкомпактніший планшет від Apple на ринку. На його корпусі можна знайти USB-C та сканер відбитка пальця у кнопці живлення. Звичайно, клавіші Home у нього немає.

Завдяки процесору A15 Bionic він може впоратися з будь-якою звичайною програмою чи грою, але не з монтажем роликів. Принаймні комфортним такий процес на Mini точно назвати не можна. “Малюк” підтримує Apple Pencil другого покоління. Перо зручно кріпиться на магніти до краю корпуса та заряджається одночасно.


iPad Pro: найпотужніший у світі

iPad Pro – це найбільші та найшвидші планшети від Apple. Користувач може вибрати девайс на 11 або 12,9 дюйма. Останній з них навіть належить до окремого класу.

Його часто обирають дизайнери та художники для малювання. У 12,9-дюймовій версії “прошки” також використовується найтехнологічніший дисплей, який забезпечує класну контрастність картинки, динамічний діапазон і яскравість.


Обидві моделі iPad Pro 2022 року працюють на базі чипа M2, який також використовується у новому MacBook Air. Цей процесор має настільки величезну потужність, що наразі планшети навіть і близько не використовують усі свої сили. Тож його власник отримає непоганий запас продуктивності на кілька років вперед.

“Прошки” єдині можуть похизуватись сканером обличчя Face ID та технологією ProMotion з частотою оновлення кадрів 120 Гц для більш плавної картинки. До модуля основної камери в новій генерації розробники додали надширокий об’єктив для зйомки пейзажів. Також є датчик LiDAR, який створений для функцій доповненої реальності.

Топові таблети цьогорічної Pro-лінійки сумісні із Magic Keyboard і Smart Keyboard, а також пером Apple Pencil 2-го покоління.

До слова, зараз найкращий момент для покупки новенького яблучного планшета. Адже наступні покоління iPad купертинівці покажуть нам геть не скоро. Можливо, Apple випустить оновлений Mini весною або восени 2023-го, але чекати до того моменту немає сенсу, бо він вже класний! Що ж до інших версій, то їхні спадкоємці з’являться на полицях магазинів не раніше 2024 року.




Читати наш блог у Telegram
Популярні iPad:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар