Який iPhone купити наприкінці 2021 року?

Компанія Apple щорічно представляє кілька моделей iPhone, які незабаром мільйонними партіями розлітаються по всьому світу. Майже після кожного випуску новинки купертинівці прибирають із продажу старішу версію гаджета. Таким чином вони відсівають неактуальні та трохи застарілі на їх погляд пристрої.

Хоча нам здається, що навіть зняті з виробництва смартфони часто практично ні в чому не поступаються свіжішим братам. У цьому матеріалі поговоримо про те, яку модель iPhone варто купити наприкінці 2021 року у подарунок собі чи близьким. Поїхали!

Найдоступніші iPhone: SE (2020) та XR

Ця парочка досі здатна здивувати класною продуктивністю та підтримкою всіх фішок. Вже дуже скоро iPhone SE виповниться два роки, що за мірками технологій дуже поважний вік. Але “дитина” легко справляється з іграшками, складними програмами та соцмережами.

Супер ціна-11%
MLPF3
26 999 ₴
24 099 ₴
610 $
MLQ73
31 999 ₴
32 399 ₴
820 $

Він напевно сподобається цінителям компактних розмірів та невеликого екрану. До того ж модель отримала легендарний зовнішній вигляд старої епохи яблучних смартфонів. У SE (2020) зберігся сканер відбитка пальця Touch ID і все, що ми так любили в ранніх моделях.

Подейкують, цієї весни Apple представить свіжіший SE (2022). Однак він теж буде зібраний у корпусі від iPhone 8, тож грандіозних відмінностей чекати не варто. "Малюка" можна сміливо брати із запасом на кілька років вперед. З огляду на його солодкий цінник iPhone SE здається дуже смачним подарунком на Новий рік.

Шукаєш великий екран? Тоді можна звернути увагу на iPhone XR. Якщо тебе не бентежить всього один модуль камери, трохи менша роздільна здатність дисплея і чіп А12, то це відмінний варіант для покупки. Натомість ти отримаєш велику різноманітність кольорів корпусу, ніж у будь-якому іншому гаджеті.

iPhone 11 – чи актуальний у 2021/2022

Звичайно так! Це мій особистий лідер серед усіх останніх моделей. Користувачам настільки сподобалося одинадцяте покоління, що навіть сьогодні ненадовго затримується на полицях магазинів. Завдяки движку Neural Engine третього покоління, iPhone 11 ще багато років підтримуватиме оновлення операційної системи iOS.



1newezh|864х452.jpg

Наприклад, на iPhone XR з графікою другого покоління вже недоступні деякі фішки iOS 15, як і на інших ранніх версіях. На це слід звернути увагу при виборі.

До речі, в iPhone 11 є як мінімум два модулі основної камери, а в Pro-версіях їх ще більше. Вирішити, що ж собі взяти, базову модель чи "прошку" дуже просто. Хочеш компактний і потужний варіант – придивись до 11 та 11 Pro. Потрібна гарна камера та великий дисплей, тоді твій вибір 11 Pro Max.

iPhone 12: чи варто купити в 2021/2022

Дванадцята серія яблучних смартфонів досі не вийшла з виробництва, а після презентації тринадцятих моделей вона значно знизилася в ціні. І це підкуповує багатьох користувачів. Відверто кажучи, новинка цієї осені не дуже кардинально змінилася.

iPhone 12 і 13 дуже схожі зовні, серйозні відмінності торкнулися хіба що часу автономної роботи та якості зйомки. Трохи збільшена швидкість нового процесора А15 Bionic буде ледь помітною у повсякденному користуванні.



2newezh|864х452.jpg

Отже, якщо хочеш взяти собі максимально свіжий смартфон і водночас збираєшся трохи заощадити бюджет, то однозначно варто розглянути "дванадцятку".

Як вибрати між базовим iPhone 12, 12 mini, 12 Pro та 12 Pro Max? Дуже просто! 12 mini найменший серед братів, але не поступається їм у плані потужності. Стандартна версія і 12 Pro відрізняються камерами, у "про"-моделі вона краща. Велетень 12 Pro Max може похвалитися найкращою камерою і найбільшим екраном.

iPhone 13 – найсвіжіший і наймодніший

Якщо підшукуєш собі топовий пристрій, тоді нічого кращого за останню модель не зустріти. Смартфони тринадцятого покоління варто взяти тим, хто хоче отримати збільшений накопичувач та круту камеру. У “прошках” є просто неймовірний кіношний режим зйомки у нестиснутій якості.

Серед базових версій, рекомендую придивитися до iPhone 13 mini. Подейкують, що це останній компактний флагман на ринку. Наступного року Apple перестане випускати "малюків" замість ще одного гіганта. Хоча насправді 13 міні дуже крутий, економний та спритний.

-17%
MHDJ3
23 499 ₴
19 599 ₴
496 $

Який iPhone купити в кінці 2021/початку 2022:

  • 1 місце: iPhone 13 Pro Max;
  • 2 місце: iPhone 12;
  • 3 місце: iPhone 11 Pro;
  • 4 місце: iPhone SE (2020);
  • 5 місце: iPhone XR.

Підсумки: зараз найкращий час для придбання iPhone. Більшість попередніх моделей встигли за осінь стати дещо доступнішими. Те саме стосується і новинки iPhone 13.

На старті продажів за свіжим яблучним смартфоном вишиковується довга черга з покупців, тому його вартість трохи зростає. Нині вона цілком адекватна. Чекати 9 місяців до релізу iPhone 14, щоб ціни впали ще нижче немає сенсу. Ти ж можеш почати насолоджуватися новим смартфоном вже зараз!


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Коментарі
Додати коментар