Який iPhone з FaceID вибрати? Порівняння всіх актуальних моделей iPhone 2020

Новенькі iPhone 12 вже потроху починають поставлятися в магазини по всьому світу. Вони кардинально відрізняються від попереднього “одинадцятого” покоління як дизайном, так і начинкою. Але це зовсім не означає, що користувачі виберуть саме їх.

Компанія Apple завжди славилася довгою підтримкою своїх пристроїв. Адже кожен навіть дво або трирічний гаджет по своєму унікальний. Тому користувачеві може сподобається скажімо старенький iPhone XR, а не iPhone 12 Pro.

Сьогодні розберемо всі актуальні моделі яблучних смартфонів. Якщо ти збирався оновитися – цей матеріал якраз для тебе.

iPhone 12 mini

Це ексклюзивна новинка 2020 року. Раніше компанія з Купертіно ніколи не випускала четвертий варіант смартфона з приставкою “mini”, тому порівнювати її ні з чим. Головна фішка цієї моделі це її розміри.



ezh|864х452-1.jpg

У iPhone 12 mini встановлений екран на 5,4 дюйма з тонкими рамками, а значить за габаритами вона теж не велика. У мережі його вже назвали ідеальним пристроєм для дівчат, адже їм можна керувати однією рукою.

Проте, всі головні фішки ”дванадцятого” покоління у неї є. Серед них: підтримка 5G, новий найпродуктивніший процесор A14 Bionic і підтримка бездротової зарядки MagSafе з новими магнітними аксесуарами.

Окремо відзначу камеру “малюка”. Тут вона точно така ж, як і у старшого iPhone 12. Є підтримка найновіших фішок, як HDR-зйомка в стандарті Dolby Vision. Якщо шукаєш найкращу мобільну камеру для фото та відео за доступні гроші, то “;mini” точно підійде для цього.

iPhone XR

Ще одна дуже оригінальна модель смартфона від Apple. Головна особливість цього пристрою це стильний барвистий дизайн. Гаджет можна купити в шести різних кольорах корпусу: синій, білий, чорний, жовтий, кораловий і (PRODUCT) RED. Ще одним плюсом XR є його доступність. Це найдоступніший за ціною смартфон з усіх актуальних.



ezh|864х452-2.jpg

А ось що стосується продуктивності, то тут він сильно відстає від усіх інших моделей. У ньому встановлено старенький процесор A12 Bionic. Камера тут всього з одним модулем, хоча фото і відео виходять досить хорошими.

iPhone 12

У цій новинці є все те, що й в iPhone 12 mini. Тільки він більший. Дисплей тут на 6,1 дюймів. Якщо хочеш в одному пристрої отримати саме топове залізо, кращу камеру і не переплачувати, але “малюк” для тебе малуватий, то зверни увагу на iPhone 12.

Нове покоління смартфонів отримало кардинально оновлений дизайн. На вигляд пристрій нагадує легендарний iPhone 4S. Тому він неодмінно сподобається любителям стриманої класики.



ezh|864х452-3.jpg

У ньому є все, що знадобитися сучасному користувачеві. Найпотужніший процесор A14 Bionic, підтримка магнітних аксесуарів і бездротової зарядки MagSafe. Розмір екрану ідеально підійде для тих, хто любить подивитися відео по дорозі на роботу або в обідню перерву. Крім того, на шести дюймах буде зручніше фотографувати і знімати відео.

Детальніше про iPhone 12 та iPhone 12 mini.

iPhone 11

Попередника “дванадцятої” моделі ще рано списувати з рахунків. Його потужності цілком вистачить на будь-які повсякденні завдання. Процесор минулого покоління A13 Bionic до сих пір не можуть обігнати інші виробники. А тому ще кілька років він потягне найвимогливіші програми і найскладніші іграшки.



ezh|864х452-4.jpg

Від нового покоління він істотно відрізняється дизайном. Торці у нього більш закруглені, виглядає футуристично. Комусь iPhone 11 подобається навіть більше, ніж сімейка 2020 року.

Істотним мінусом в порівнянні зі свіженькими гаджетами є камера. По суті, в ньому використовуються всі ті ж два модуля. Але немає нових програмних поліпшень. А значить знімає одинадцятий куди гірше, хоча теж досить якісно.

iPhone 12 Pro

Нарешті ми підходимо до найтоповіших смартфонів. iPhone 12 Pro це один з кращих смартфонів сьогодні на ринку. У порівнянні з минулим поколінням iPhone 11 Pro екран у нього став більше. Його діагональ становить 6,1 дюйма. При цьому, рамки навколо дисплея стали менші, а тому в габаритах він не змінився. Прямо-таки магія від Купертіно.



ezh|864х452-5.jpg

Крім підтримки 5G, оновленого дизайну і найшвидшого процесора A14 Bionic, свіженький гаджет отримав сканер LiDAR в камері. Він допоможе створювати портрети в Нічному режимі, швидше фокусуватися в темряві і створювати доповнену реальність.

iPhone 11 Pro

Ця модель помітно відстає від свого наступника, про який розповів трохи вище. Екран куди менше, діагональ складає 5,8 дюйма. При цьому, за розмірами він точно такий же, як і 12 Pro.



ezh|864х452-6.jpg

Процесор A13 Bionic цілком може задовольнити будь-якого сучасного користувача. Тому щодо потужності переживати нема чого. Крім того, 11 Pro може працювати від батареї на одну годину довше, ніж новинка. А це значна перевага.

Хоч ньому немає LiDAR і всіх інших фішок в камері, знімає він досить непогано. Для тих, кому важливо щоб смартфон працював весь день або навіть більше, підійде саме ця модель.

iPhone 12 Pro Max

Це сама просунута версія iPhone, яка є на сьогоднішній день. Дизайн цього пристрою такий же, як і у всій сімейки 2020 року. А під корпусом ховається все краще, що створили розробники Apple. Тут і топовий A14 Bionic, і сканер LiDAR в трьохмодульній камері, і підтримка 5G, і інше.

У порівнянні з торішнім велетнем, ця модель отримала збільшений екран на 6,7 дюйма. При цьому, завдяки зменшеним рамкам навколо дисплея, в розмірах смартфон не змінився. Що стосується камери, то в 12 Pro Max встановлена збільшена матриця, а значить знімати він буде краще всіх інших моделей.

Детальніше про iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max.

iPhone 11 Pro Max

Минулорічний велетень досі залишається відмінним варіантом для покупки. Так, він помітно відстає від 12 Pro Max. Екран тут трохи менше 6,5 дюйма. Немає LiDAR, 5G і інших фішок. Але він підійде тим, хто хоче отримати дійсно гарне пристрій за адекватну ціну.



ezh|864х452-7.jpg

Не дивлячись на те, що вийшов він рік тому, інші виробники до сих пір не можуть створити смартфон потужніше. Камера тут цілком хороша, хоч і без LiDAR. Той, хто не женеться за новизною і самими топовими характеристиками може сміливо брати 11 Pro Max.

Що брати?

Повторюся, компанія Apple не створює пристрої на один рік використання. Кожен гаджет Apple залишається актуальним не менш ніж 2-3 роки. І в першу чергу це стосується яблучних смартфонів.

Якщо ти любиш класичні стримані варіанти, то зверни увагу на iPhone 11 або 12. Хочеш заощадити, але потрібен хороший дивайс? Тоді бери собі iPhone 12 mini або XR. Ну а iPhone Pro і Pro Max створені для тих, хто хоче отримати все найкраще в своєму пристрої.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар