Клавіатура iPhone та iPad. Приховані фішки, про які ти не знав

Користуватися клавіатурою iPhone та iPad на всі 100% можна лише в тому випадку, якщо знаєш всі її корисні функції. Ці таємні фішки можна активувати за допомогою спеціальних жестів, про які знає далеко не кожен досвідчений користувач. Про деякі корисні опції яблучної клавіатури – в матеріалі нижче.

Приховані фішки клавіатури iPhone

Навігація за допомогою пробілу. Цю опцію знають і люблять усі власники яблучного смартфона. Але якщо ти нещодавно перейшов з Android, міг її не помітити. У чому ж вона полягає?

Щоб перемістити курсор тексту вище, нижче або вбік, не потрібно тапати пальцем по екрану між буквами. Достатньо всього лише затиснути пробіл і, не відриваючи пальця від екрану, направляти курсор в потрібне місце. Це дуже зручно.



ezh|864х452-1.jpg

Режим однієї руки. Мало хто знає, що на iPhone є дуже зручна функція набору тексту однією рукою. При цьому, лівша може вибрати собі розкладку для лівої руки, а правша – для правої.

Для цього затисни іконку зі смайликом (або з глобусом), щоб відкрити меню перемикача. Далі внизу маленького спливаючого вікна вибери в який бік потрібно зрушити клавіатуру.

Смарт-пунктуація. Це не просто Т9, який зіпсує тобі все спілкування. Розумна пунктуація змушує систему набору підлаштовуватися під твої потреби. Прикладом, крапка з’явиться автоматично, коли ти натиснеш два пробіли. А два дефіса разом будуть перетворюватися в одне довге тире. Загалом, дуже корисна опція!

Приховані букви і символи. Якщо ти давно не можеш знайти букви «ё» чи «ї», то я зараз розповім де її шукати. «Ё» можна знайти затиснувши на клавіатурі «е», а «ї» відкривається при довгому тапі на «і».

Насправді знаків і літер в клавіатурі набагато більше, ніж здається на перший погляд. Спробуй затиснути інші символи до появи нового рядка. Прикладом, затримай палець на «=», і побачиш, що в ньому заховані ще символи «≈» та «≠».

Знайти емодзі. З приходом iOS 14 шукати всі мультяшні мордочки стало ще простіше! Тепер можна всього лише написати «Кіт» або «Місяць», щоб в пропозиціях з'явився потрібний смайлик.

Домен захований в крапці. Чи часто тобі доводиться писати адресу своєї електронної пошти? Щоб не прописувати постійно ці надокучливі домени «.com» або «.org», можна просто затиснути символ крапки. Всі вони там вже прописані, а тобі залишається тільки вибрати потрібний.

Знайти в словнику. Мало кому відомо, але на яблучному смартфоні можна прямо з клавіатури дізнатися значення будь-якого слова. Для цього виділи потрібне слово і натисни «Знайти». Особливо корисною ця опція буде для тих, хто активно вчить іноземні мови.

Продиктуй текст. Як часто у тебе буває ситуація, коли руки зайняті, але потрібно терміново відповісти? В такому випадку завжди легше надиктувати текст. Фішка знаходиться в розділі Параметри – Загальні – Клавіатура, там потрібно активувати повзунок «Диктування».

Після чого під клавіатурою, в правому нижньому кутку, з'явиться значок мікрофона. Перед тим як диктувати, потрібно затиснути іконку мікрофона і вибрати мову диктування.



ezh|864х452-2.jpg

Струсни, щоб стерти все. Ця фішка дуже проста. Щоб стерти весь набраний текст в нотатках або у повідомленні, потрібно просто струснути смартфон. Це займає всього кілька секунд, а економить дорогоцінні хвилини.

Активація Memoji. Ти досі не відправляєш друзям смішні стікери Memoji? А ось і даремно, адже вони дуже вже потішні. Щоб включити Memoji, перейди в Прпметри – Загальні – Клавіатура. А потім активуй повзунок «Memoji-стікери».

Ну ось і все! Топ 10 фішок стандартної iOS клавіатури перед тобою. Сподіваємося, ми допомогли дізнатися тобі не одну нову функцію клавіатури, які спростять взаємодію з iPhone.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone та iPad:
Коментарі
Додати коментар