Ключ відновлення Apple – нова система безпеки особистих даних

У iOS 14 корпорація Apple додала нову фішку захисту даних під назвою Ключ відновлення. Це код з 28 символів, який дозволяє відновити доступ до облікового запису Apple ID, або ж самостійно скинути пароль.

Використовувати його не обов'язково. Проте, ключ допоможе захистити твій обліковий запис від шахраїв. Як він працює і як його підключити – зараз розповім.

Як включити ключ відновлення

Перед використанням Ключа відновлення переконайся, що на твоєму iPhone встановлена ОС версії iOS 14. На iPad повинна стояти iPadOS 14, а на яблучних комп'ютерах Мас macOS Big Sur. Тільки ці прошивки підтримують нову фішку безпеки.



ezh|864х452-1.jpg

Ще один важливий момент. Після активації ти більше не зможеш використовувати функцію відновлення облікового запису. Цю роль буде виконувати 28 значний код, який ти отримаєш. В принципі, обидві функції відновлюють доступ до Apple ID. Тому різниці ніякої між ними немає.

Коли користувач відновлює пароль від аккаунта, то запит йде безпосередньо на сервера Купертіно. У тому випадку, якщо ти будеш відновлювати доступ через ключ, то запит прийде на твій другий яблучний пристрій. Тому потрібно обов'язково володіти відразу хочаб двома гаджетами від Apple.

Щоб активувати Ключ відновлення, дій за інструкцією:

  • – Відкрий додаток "Параметри" і зайди у свій профіль
  • – Натисни на вкладку "Пароль і безпека"
  • – Перегорнути список вниз і знайди рядок "Ключ відновлення"
  • – У новому вікні активуй "Ключ відновлення"
  • – Введи пароль і запиши запропонований ключ-код
  • – У спливаючому вікні підтвердь, що записав 28 значний ключ


ezh|864х452-2.jpg

Чи потрібно його встановлювати?

Потрібно підкреслити, що такий ключ дається лише раз. Тому його необхідно кудись записати або запам'ятати. Якщо забудеш його або втратиш, то не зможеш отримати доступ до свого облікового запису.

Крім цього, потрібно мати довірений пристрій, наприклад iPad. На ньому ти будеш вводити код. Якщо ж у тебе немає кількох гаджетів, то немає сенсу використовувати ключ.

Але якщо всі обставини дозволяють тобі активувати ключ, то це зробити варто. Хоча б тому, що це забезпечить додатковий захист твого Apple ID.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар