Коли вийде iPhone SE 3? Вже навесні 2022

Останнім часом у мережі з'явилося нечувано багато чуток щодо iPhone SE 3, який ще не вийшов. Джерела зливів суперечать один одному. Одні кажуть, що малюк від Apple не з'явиться на прилавках раніше 2023 року.

Інші запевняють, що смартфон вийде вже навесні 2022-го. У цьому матеріалі спробуємо розібратися у всьому цьому потоці інформації та знайти найправдоподібніший варіант розвитку подій.

iPhone SE 3: дата виходу, дизайн, характеристики

Найсвіжішим інсайдом із цього приводу поділилася дослідницька компанія TrendForce. Вона впевнена, що Apple планує випустити третю версію "малюка" вже в першому кварталі 2022 року. Зазвичай це означає, що гаджет з'явиться в перші місяці весни.



1ezh|864х452.jpg

Якщо ніщо не вплине на плани яблучної компанії, пристрій покажуть до кінця березня. Діти з TrendForce кажуть, що iPhone SE 2022 не отримає якихось кардинальних нововведень щодо дизайну.

Він буде як і раніше збиратися на базі корпусу від iPhone 8, з 4,7-дюймовим дисплеєм, сканером відбитка пальця Touch ID у кнопці Home та товстими рамками. Точно про те ж казав ще рік тому авторитетний експерт Мінґ-Чі Куо, який часто розкриває плани корпорації задовго до того, як вони здійснюються.

Головною фішкою майбутнього "малюка" має стати підтримка мобільних мереж п'ятого покоління 5G і оновлений процесор А15, точно як в iPhone 13. Тоді як актуальний SE 2020 працює на базі чіпа А13, таким же чіпсетом оснащена вся лінійка iPhone 11.

#TEXT_ELEMENTS_1#

SE 2022, за чутками, стане найдоступнішим смартфоном із підтримкою мереж п'ятої генерації. Купертинівці сподіваються, що це дозволить їм залучити більшу частину користувачів з Android у яблучну екосистему. Тільки за 2022 рік яблучники збираються випустити з конвеєра 25-30 мільйонів пристроїв.

iPhone SE Plus – все, що відомо

Крім цього, Куо також спрогнозував, що Apple планує випустити ще одну модель iPhone SE у 2023 році. Спершу вийде компактна модель гаджета, про яку ми розповіли трохи вище. А за рік купертинівці викотять кардинально оновлений iPhone SE Plus.

Характеристики
iPhone SE 3 iPhone SE Plus
Діагональ екрана: 4,7 дюйма 6,1 дюйма
Дизайн: Такий самий, що і в iPhone 8 (Touch ID, товсті рамки) Як в iPhone XR (тонкі рамки, без кнопки Home і з "крапелькою" замість чубчика)
Процесор: A15 Bionic A15 Bionic
Підтримка мереж 5G: Так Так
Дата виходу: Березень 2022 року Березень 2023 року


2ezh|864х452.jpg

“Великан” зможе похвалитися збільшеним дисплеєм та 4 ГБ оперативної пам'яті на борту. У той час як SE 3 буде використовувати всього 3 ГБ оперативної пам'яті. Ходять чутки, що SE Plus запозичить дизайн у ранньої моделі iPhone XR з 6,1-дюймовим екраном. Однак замість чубчика на дисплеї з'явиться маленький острівець під фронтальну камеру.

Швидше за все, SE Plus також отримає підтримку зв'язку за стандартом 5G та чіп А15 разом із модемом Qualcomm X60. Останній потрібний для роботи п'ятого покоління мобільних мереж. При цьому, ціна на обидва представники SE-родини не зміниться. У США він коштуватиме 399 доларів без урахування податків. У нас його вартість буде трохи вищою.

Найп рикріше в цій ситуації, що ми навіть до моменту виходу новинки не зможемо випробувати мережі 5G. Адже в Україні мобільні оператори лише розпочинають розгортання зв'язку п'ятого покоління. У всякому разі, iPhone SE 3 і SE Plus, напевно, виявляться дуже цікавими смартфонами. Недарма ж довкола них стільки гучних чуток ходить.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар