Який комп'ютер купити дитині в школу?

У 2021 року майже неможливо уявити, що вчиться в школі або університеті можна якимось чином без гаджетів. Ну яка сучасна дитина буде годинами шукати невідомі терміни в словниках та енциклопедіях, якщо їх можна знайти у Вікіпедії менше, ніж за хвилину?

Комп'ютери необхідні для створення барвистих презентацій, для додаткових занять і самоосвіти. Тільки ось вибрати відповідний пристрій - непросте завдання. На ринку є тисячі різноманітних моделей і конфігурацій, серед яких можна легко загубитися. Як підібрати гарне "залізо" і на що варто звернути увагу - зараз розберемося.

Для чого потрібен комп'ютер?

Спершу ми радимо визначитися із завданням для пристрою. У яких сценаріях його буде використовувати дитина?



1 ezh|864х452 копия.jpg

Можливі цілі:

  • Гаджет для навчання і простих домашніх завдань (перегляд фільмів, серфінг в інтернеті і соцмережах).
  • Можливо, школяр любить малювати, тоді йому додатково знадобиться iPad і Apple Pencil.
  • Часто подорожуєте або переїжджаєте? Тоді стаціонарний комп'ютер точно не варіант. Краще придивитися до лептопів.
  • Дитина захоплюється програмуванням, графічним дизайном, створенням музики або відео? У такому випадку потрібно звернути увагу на пристрій з потужним процесором.


Загалом, для комп'ютера можна придумати багато найрізноманітніших цілей. При виборі техніки необхідно звертати увагу саме на них. Таким чином буде легше підібрати начинку, особливості та тип гаджета.

Як вибрати між стаціонарним блоком і ноутбуком?

Найчастіше користувачам дуже важко вибрати тип комп'ютера - переносний лептоп, стаціонарний ПК або моноблок. Відмінності в розмірі, формі і інші зовнішні особливості в світі технологій називаються форм-фактором. Поговоримо про плюси і мінуси різних пристроїв.

Переваги лептопа: можна брати з собою куди-завгодно; легко працювати з будь-якого місця, де є інтернет; є батарея, не обов'язково мати доступ до розетки.

Недоліки ноутбука: частіше ламається; потужність лептопа зазвичай поступається рівним за ціною моноблокам і ПК.



5 ezh|864х452 копия.jpg

Переваги моноблоків від Apple: зазвичай могутніше ноутів; володіють великим і якісним екраном.

Мінуси моноблоків: доведеться виділити певне місце в будинку; не можна возити з собою в рюкзаку або сумці.

Переваги ПК на Windows: можна міняти деталі і начинку.

Мінуси ПК: вимагає дуже багато місця в будинку; багато проводів; не можна взяти з собою; необхідно хоча б мінімально розбиратися в "залізі" і особливостях операційки.


Ходять чутки, що зручніше за все вчиться саме за допомогою ПК і стаціонарних моноблоків. Це далеко не так, адже хороший лептоп буде куди кращим помічником школяреві. З ним він не буде прив'язаний до однієї кімнати в будинку, дитина навіть може брати його з собою в поїздки, скажімо, на літо до бабусі.

Чому MacBook - це найкращий лептоп для навчання

Кожні відповідальні батьки хочуть дати своїй дитині найкраще, комп'ютер не є винятком. Школяру потрібен саме той апарат, який дозволить вчитися із задоволенням і комфортом.

А в ідеалі комп'ютер або лептоп повинен приносити користь всій родині. Ідеальним варіантом, на нашу думку, є MacBook. Ось кілька причин так вважати.



2 ezh|864х452 копия.jpg

Форм-фактор. MacBook не прив'язує школяра до певного місця. Він може взяти його в поїздку, і у відпустку. Дитині навіть не обов'язково працювати в якійсь одній кімнаті, він може переставити лептоп в будь-якому зручному місці будинку. А завдяки гарній батареї ноутбук не доведеться часто заряджати.

Операційна система. macOS - це та операційка, в якій можна дуже легко і швидко розібратися. Незважаючи на простоту, система на яблучних Мас справляється з улюбленими сучасними завданнями.

Головна її перевага в тому, що вона автоматично встановлена на всіх MacBook. Тому після покупки ноутбука не доведеться докуповувати і встановлювати ОС. Також не доведеться доплачувати за оновлення і стандартний встановлений софт. Можна почати вчиться відразу ж після покупки!

Програми для роботи. Корпорація Apple оснащує всі свої комп'ютери безкоштовними програмами для навчання і роботи. На Мас є встановлений "офіс", він складається з трьох додатків для різних завдань. В "Pages" можна створювати текстові документи. "Numbers" призначений для роботи з таблицями, а в "Keynote" можна зробити шикарну презентацію.

-5%
Z12Q000NU/Z12Q0006V/Z12R000LU
113 954 ₴
108 499 ₴
2 719 $

Яблучні інструменти дозволяють також декільком користувачам працювати над одним проектом одночасно. Детальніше про всі фішки яблучного офісу, ми вже розповідали в цьому матеріалі.

Краща екосистема. Яблучні пристрої з'єднані між собою в одну систему. Вона дозволяє поєднувати роботу відразу на декількох своїх гаджетах, а також комфортно працювати з друзями.

Нотатки, документи і презентації можна відкрити і створити на iPhone, iPad і MacBook, вони всюди будуть працювати однаково добре. Дитина може спілкуватися з однокласниками за допомогою FaceTime або iMessage, а також передавати файли через AirDrop. Apple зробив все, щоб освіта була простою і цікавою.



4 ezh|864х452 копия.jpg

Контроль і безпека. macOS - найбезпечніша операційка з усіх існуючих. Всі додатки в фірмовому магазині App Store проходять жорстку перевірку, тому дитина не зможе завантажити підозрілу гру або заразити ноутбук вірусами.

Батьки можуть контролювати яблучний комп'ютер свого малюка. Наприклад, дозволити або заборонити доступ до деяких програм і сайтів. А також позначити, скільки часу школяр може провести за монітором.

MacBook неодмінно стане кращим придбанням для всієї родини. З ним буде зручно вчиться дітям і навіть зайнятися своїми справами дорослим. Яблучний лептоп показує себе простим, практичним і потужним пристроєм для будь-яких завдань.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар