Функція Локатор (Find My). Для чого вона, як працює і як налаштувати

Для початку про головне: Навіщо потрібна функція Локатор?

Додаток Локатор об’єднує в собі функцію пошуку зниклих пристроїв і дозволяє ділитися своєю геопозіцією з друзями і близькими або бачити, де в даний момент знаходяться вони.

До iOS 13, Локатор був двома різними додатками – Знайти iPhone (Find My iPhone) і Знайти друзів. Але Apple вирішила об'єднати ці функції та спростити взаємодію з ними.

Сьогодні Локатор працює як на iPhone, так і на Mac, iPad, Apple Watch і навіть AirPods. Правда для останніх доступна тільки функція пошуку пристрою, але про це докладніше нижче.



1ezh|864х452 2.png

А спочатку давай все налаштуємо. Розберемо на прикладі iPhone, як наймасовішого Apple-гаджета. Але на iPod і iPad механіка аналогічна.

Як налаштувати додаток Локатор

Для початку, включи служби геопозиції. Перейди в Параметри – Приватність – Служби локації. Тут потрібно включити перемикач Служби локації. До речі, в цьому ж меню можна дозволити або заборонити доступ всім додаткам і сервісам, які хочуть знати де ти знаходишся. Але про це – в окремому матеріалі.

Далі повернися в Параметри та перейди в профіль [твоє ім'я зверху]. Тут ми налаштуємо додаток Локатор.



2ezh|864х452 2.png

Активуй функцію Знайти iPhone і всі параметри в цьому розділі (Оффлайн-пошук і Останнє місце). Це допоможе в разі втрати пристрою показати його поточний (або останнім, до відключення) місце розташування на карті і, в разі необхідності, заблокувати його.

Так, я знаю, багато хто не вірить, що це спрацює. Але я сам неодноразово використовував Локатор, щоб знайти iPhone, що завалився за диван і навіть брав участь у блокуванні вкраденого iPhone друга. Пристрій вдалося повернути.

Так що дуже рекомендую використовувати функцію. Головне – пам'ятати свій Apple ID і пароль, але не записувати його, щоб зловмисник не зміг ним скористатися.



3ezh|864х452 2.png

Тут же, ти можеш налаштувати можливість відображення своєї локації для друзів і близьких. Для цього включи параметр Моя локація.

Все готово! Тепер перейди в додаток Локатор на твоєму iPhone, або скористайся сайтом icloud.com в будь-якому браузері на будь-якому пристрої.

Як налаштувати Локатор на Mac

Тут все так само просто. Вибери меню Apple – Системні параметри – Безпека та приватність і включи Служби локації, не забудь встановити галочку поруч з додатком Локатор. Якщо замок в нижньому лівому кутку вікна в закритому положенні – натисни на нього і введи пароль розблокування Mac.

Далі повернися в Системні параметри, вибери розділ Apple ID, а потім iCloud. Тут потрібно встановити галочку навпроти додатка Локатор.



4ezh|864х452 2.png

Власне це і всі налаштування. Тепер ти можеш бути впевнений, що в разі втрати свого пристрою, ти завжди зможеш подивитися принаймні його останню геопозицію. А у випадку з Mac, iPhone, iPad, Apple Watch і iPod – ще й заблокувати доступ до нього.

Як заблокувати доступ до вкраденого iPhone

Для цього, в додатку Локатор, на одному зі своїх пристроїв або на сайті icloud.com, натисни на викрадений iPhone (Mac, iPad, Apple Watch, iPod) і активуй функцію Позначити як вкрадене. Таким чином ти зможеш не тільки дізнатися, де гаджет був востаннє, але і повністю заблокувати доступ до нього, і навіть написати повідомлення з проханням про повернення.

На заблокованому iPhone з'явиться твоє повідомлення, прочитавши яке, деякі відповідальні громадяни будуть готові допомогти тобі з поверненням. Швидше за все, на AirPods відсутня можливість віддаленого блокування саме через відсутність дисплея. Але відстежити їх місце розташування також можна.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті