Функція Локатор (Find My) в Apple: Застосування та налаштування

Зміст

Компанія Apple перетворила ще в iOS 13 службу-програму «Знайти iPhone» у повноцінний застосунок пошуку людей та пристроїв «Локатор». Якщо бути точним, «Локатор» об'єднав у собі дві старі програми: «Знайти iPhone» («Find My iPhone») та «Знайти друзів». У цьому гайді я розповім, як налаштувати сервіс і підв'язати до нього пристрої. Поїхали!


Функція Локатор (Find My). Для чого вона, як працює?

За допомогою «Локатора» користувач може подивитися місце розташування свого «яблучного» гаджета на мапі. Це буває дуже корисно, коли ти десь забув пристрій або втратив його. Програма підтримує iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch, AirPods та Beats.

Окрім пошуку свого пристрою, сервіс дозволяє ділитися геопозицією з друзями та переглядати, де вони знаходяться. Але найголовнішою та найкориснішою фішкою «Локатора» залишається пошук втрачених гаджетів.


Ті, хто користувався функцією, знають, що працює вона просто бездоганно і допомагає знайти зникнення навіть у найскладніших випадках – наприклад, коли в тебе завалився за диван один навушник AirPods або ти не пам'ятаєш, де залишив iPhone. У наступному блоці поговоримо про тонкощі налаштування «Локатора».


Як налаштувати Локатор на iPhone, iPad та яблучних аксесуарах?

Почнемо налаштування з по справжньому «народного» та найпоширенішого епловського девайсу – iPhone.

  • Насамперед увімкни служби геопозиції.

  • Перейди до «Налаштування – Конфіденційність – Служби геопозиції». Тут потрібно увімкнути перемикач «Служби геопозиції».

  • Далі повернися в «Налаштування» і перейди в профіль (твоє ім'я вгорі). Тут ми налаштуємо програму Локатор.

  • Активуй функцію «Де iPhone» та всі параметри в цьому розділі («Оффлайн-пошук» та «Остання геопозиція»). Це допоможе в разі втрати пристрою показати його поточне (або останнє, до вимкнення) місцезнаходження на мапі і, у разі потреби, віддалено заблокувати його.

Так, я знаю, багато хто не вірить, що це спрацює. Але я сам неодноразово використовував «Локатор», щоб знайти iPhone, що завалився за диван, і навіть брав участь у блокуванні вкраденого iPhone друга. Пристрій вдалося повернути. Тому раджу використовувати функцію. Головне – пам'ятати свій Apple ID та пароль, але не записувати його, щоб зловмисник не зміг ним скористатися.

Тут же ти можеш налаштувати можливість відображення своєї геопозиції для друзів та близьких. Для цього увімкни параметр «Моя геопозиція». Все, готово! Тепер перейди в застосунок «Локатор» на твоєму iPhone, або скористайся сайтом icloud.com у будь-якому браузері та на будь-якому пристрої.



ti 864x452.png

Раджу також увімкнути функцію Мережа Локатора, щоб можна було знайти пропажу навіть без доступу до інтернету. А також, активувати повзунок «Остання геопозиція», щоб девайс відправляв своє останнє місце при низькому заряді та перед повною розрядкою батареї.

До речі, якщо твої AirPods або Apple Watch об'єднані в пару з твоїм «яблучним» смартфоном або планшетом – вони автоматично підтягуються до «Локатора» без додаткового налаштування.


Як налаштувати Локатор на Мас?

Тут так само просто:

  1. Зайди в «Системні параметри» – «Конфіденційність та безпека».

  2. Увімкни «Служби геопозиції», не забувши встановити галочку поруч із застосунком «Локатор».

  3. Якщо замок у нижньому лівому кутку вікна в закритому положенні – натисни на нього та введи пароль розблокування Mac.

  4. Далі повернися до «Системні параметри», вибери розділ Apple ID, а потім iCloud.

  5. Тут потрібно встановити галочку навпроти програми «Локатор».

Власне, це і всі налаштування. Тепер ти можеш бути впевнений, що у разі втрати свого пристрою, ти завжди зможеш подивитися принаймні його останню геопозицію. А у випадку з Mac, iPhone, iPad та Apple Watch – ще й заблокувати до нього доступ.


Як заблокувати доступ до вкраденого iPhone?

Вперше застосунок «Локатор» з'явився в iOS 13. Тоді пошук «яблучного» смартфона був можливий лише з увімкненим інтернетом, тому фіча не приносила користувачам досить вагомої користі.


Знайти пристрій можна було лише в тому випадку, якщо він знаходиться в мережі, а гаджет обов'язково мав бути увімкненим. У разі втрати або крадіжки в реальних обставинах функція не могла б нічим допомогти, якщо смартфон розрядиться або буде вимкнений зловмисником. Але корпорація Apple дивилася далеко в майбутнє і вже готувала свій чіп U1. Завдяки йому фішка справді працює і допомагає розшукати техніку.

Позбутися відстеження через сервіс «Локатор» можна лише після повного видалення iCloud. Це може зробити тільки той, хто знає пароль і має доступ до пристрою. Тому злодій або випадковий, хто знайшов, ніяк не зможе скористатися чужим девайсом. А з 2019 року «Локатор» навчився ще й знаходити вимкнені iPhone 11. З того часу цей чіп U1 є у всіх «яблучних» смартфонах.

Однак він поки не працює у нас у країні. Частково це пов'язують із схожістю частот процесора та радіоелектронних засобів МО України, а частково – із самої Apple.

-15%
MPUR3
31 999 ₴
27 199 ₴
693 $
-7%
MQD83
9 999 ₴
9 299 ₴
237 $

Але існує й інший варіант, як заблокувати доступ до вкраденого iPhone:

  1. Для цього, у застосунку «Локатор», на одному зі своїх пристроїв або на сайті icloud.com натисни на вкрадений iPhone (Mac, iPad, Apple Watch).

  2. Активуй функцію «Позначити як вкрадене».

  3. На заблокованому iPhone з'явиться твоє повідомлення, прочитавши яке деякі відповідальні громадяни будуть готові допомогти тобі з поверненням.

Таким чином ти зможеш не тільки дізнатися, де гаджет був востаннє, але й повністю заблокувати доступ до нього, і навіть написати повідомлення з проханням про повернення. Швидше за все, на AirPods немає можливості віддаленого блокування саме через відсутність дисплея. Але відстежити їхнє місце розташування теж можна.


Author photo
Автор статті Степан Шкірта
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар