LTE на Apple Watch в Україні. Коли чекати eSim на Apple Watch?

Не дивлячись на те, що всі великі українські оператори стільникового зв'язку вже давно додали можливість активувати вбудовану сім-карту на iPhone, на Apple Watch це поки не можна зробити. Що дуже сумно, адже eSim (інтегрована сімка) дає масу переваг. З нею можна робити все те ж, що і зі звичайною фізичною картою оператора.

Тільки ось її не вдасться потримати в руці. Ця фішка захована глибоко під корпусом, серед деталей пристрою. Вона займає менше місця і дозволяє тобі міняти свого постачальника зв'язку хоч кожну годину прямо на дивані. Ходити в магазин не потрібно.

eSim на Apple Watch. Чому не працює у нас?

Ця опція працює дуже зручно на смартфонах, це я знаю і активно використовую. Ну а на смарт-годинах від Apple і зовсім немає можливості засунути фізичну SIM, тому вбудована сім-карта – єдиний варіант значно прокачати гаджет і вивести його в мережу, без підтримки iPhone.


На превеликий жаль, зробити цього в Україні не можна. І ми такі не одні. Насправді, в більшості інших країн ця фішка все ще не з'явилася. Але у нас – особливий випадок. Лід між eSim і нами поступово плавиться, в основному завдяки Київстар і Lifecell.

Ці компанії вже досить давно працюють над запуском функції. Вони готують особливі тарифні плани спеціально під неї, ведуть переговори з яблучною корпорацією і чекають першу можливість запустити для нас вбудовану сімку. Але поки не можуть цього зробити.

Справа в тому, що активувати eSim в наших широтах можна тільки після того, як пристрій з цією фічею пройде офіційну сертифікацію. Втім, так це працює в кожній державі. Всі iPhone вже давно успішно подолали сертифікацію, а ось Apple Watch поки цього не зробили.


Але справедливості заради, ми повинні дещо уточнити. Трохи покопирсавшись на форумах і тематичних пабліках, ми дізналися від інших користувачів, що навіть в тих країнах, де вбудована карта на годиннику активна, далеко не кожен оператор пропонує її запустити. Впевнені, що у нас стільникові компанії будуть активнішими.

LTE на Apple Watch. Коли запуститься в Україні?

Отже, ми підійшли до головного питання. І зараз ми готові тебе порадувати, адже вбудована сімка вже на порозі! Головні оператори країни заявляють, що готові на 99,9% запустити її при першій же можливості.

Разом з тим, Apple вже офіційно відкрила своє представництво в нашій країні. Це означає, що скоро у нас запустяться багато функцій і сервісів, які раніше були недоступні. Наприклад, вже почала працювати функція ЕКГ на Apple Watch. Віримо, що до eSIM залишилося зовсім трохи.


Само собою, напрошується питання: а чи з'являться офіційні магазини? На відкриття яблучних шоурумів сподіватися поки не варто. Корпорація робить перші кроки на нашому ринку. На цьому етапі вона буде хіба що контролювати ціни на свої гаджети в українських магазинах і перевіряти якість послуг. Ну і запускати недоступні раніше сервіси, зрозуміло.

Ось так ось. Тож, зараз дійсно є сенс купувати Apple Watch з LTE. У мене вони вже давно є... Так, це я так похвалився) Не можу дочекатися можливості зайти через них в мережу і більше не брати з собою iPhone на ранкову пробіжку і в спортзал.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Apple Watch з LTE:
Коментарі
Додати коментар