Кращі та гірші iPhone за всю історію Apple. Станом на літо 2021

iPhone від компанії Apple для багатьох користувачів є найбажанішим смартфоном на ринку. Цей гаджет приніс корпорації з Купертино величезну популярність у всьому світі, хоча сама фірма протягом свого існування робила ставку на комп'ютери і лептопи.

Однак навіть в такому зоряному сімействі пристроїв як iPhone можна виділити найбільш вдалі і невдалі моделі. Ми не стверджуємо, що компанія випускала відверто погані смартфони, але все ж є такі покоління, які користувачі визнали найгіршими серед яблук.



2ezh|864х452 копия.jpg

Ми зібрали думки власників різних моделей яблучного пристрою з усього світу на форумах, і готові розповісти про них тобі. Найкращі і найгірші iPhone за всю історію - поїхали!

Поганий урожай від Apple

iPhone 3G

Першим не зовсім вдалим телефоном від Купертіно користувачі визначили iPhone 3G. Це друга модель смартфона від Apple за рахунком, першим був iPhone 2G. Нагадаємо, розробники використовували в назві перших пристроїв тип мобільної мережі, який вони підтримували. Відповідно в iPhone 3G був модуль третього покоління мереж.

Дивно, що "комом" був саме другий "млинець", а не перший. Першопроходець іменований цифрою "2G" став справжньою революцією і легендою на ринку телефонів. А ось при розробці "3G" інженери Кремнієвої долини, схоже, вирішили відпочити.


Пристрій розкритикували за слабенькі характеристики. Розробники також невдало підібрали матеріал для корпусу. Вони зробили його з глянсового пластика, який сильно дряпався і затирався. Через кілька місяців користування зовні гаджет виглядав зовсім не привабливо.

iPhone 5c (Не плутати з "5s")

Тож не дивно, якщо ти не пам'ятаєш про цей гаджет. iPhone 5c вийшов в 2013 році разом з дуже вдалим "5s" (про нього ще розповім нижче). І якщо "5s" був дійсно революційний і класний, то iPhone 5c отримав слабке залізо і доступніший цінник.

Головною фішкою цієї моделі стали різнокольорові пластикові корпуси. Варто визнати, що комусь вони дуже сподобалися. Але більшості користувачів здалося, що цей яблучний смартфон був схожий на іграшковий.



1ezh|864х452 копия.jpg

Відсутність датчика відбитків пальців Touch ID і трохи застарілий процесор погубили перші хіпстерські iPhone. Друга спроба від Apple - iPhone XR - була куди вдаліше.

iPhone 6 Plus

Ця модель яблучного смартфона прославилася дуже невдалою революцією. Розробники оснастили iPhone 6 Plus збільшеним екраном, до речі, це найперший Plus в своєму роді. Але, мабуть, інженери помилилися в розрахунках або забули протестувати гаджет на міцність. Незадовго після релізу з'ясувалося, що збільшена "шестірка" гнеться в задній кишені)

Скільки ж шуму навколо було! Про iPhone 6 Plus НЕ жартували тільки купертинівці. Мільйони мемів, зіпсована репутація Apple і розчарування перших власників - ось чим запам'ятався перший "плюс" в своєму роді.



3ezh|864х452 копия.jpg

Варто визнати, всі наступні "велетні", починаючи з 6S Plus, були просто бомбезні! Виявилося, в Apple працюють не прибульці, а люди, адже зелені чоловічки не помилились би.

iPhone 8

Ну і закінчимо список невдалих телефонів від Купертіно на iPhone 8. Нам складно назвати його поганим, адже ця модель була дуже навіть нічого. Але користувачі на форумах по ньому проїхалися катком :( Головний недолік цього смартфона полягав у тому, що в ньому не було ніяких істотних нововведень.

-15%
MGJA3/MGHC3
27 499 ₴
23 299 ₴
590 $

Через це його навіть прозвали "iPhone 7s", зрозуміло чому. Вони були дуже схожі зовні і всередині. Нагадаємо, iPhone X вийшов в світ разом з "сімкою", і він був дійсно революційним. Згадати тільки абсолютно новий форм-фактор і впровадження Face ID. Саме тому "вісімка" не підкорила наші серця.

Кращі iPhone за всю історію

Легендарна "четвірка"

Після релізу провальної "трійки" Apple швиденько реабілітувалася, випустивши по-справжньому прекрасний пристрій - iPhone 4s. Тільки згадай наскільки красиво він виглядав! Характеристики теж не підвели. Незважаючи на те, що в ті часи Apple не славилася найпотужнішими чіпами, оптимізація додатків зробила свою справу.



4ezh|864х452 копия.jpg

Легендарний дизайн "четвірки" ми можемо бачити і зараз. Останні покоління iPad Pro і iPhone 12 повернули нам ці шикарні металеві грані (ну або майже металеві) і скляну задню панель. Ось це ми називаємо красою і потужністю!

iPhone 5S

Але найпопулярнішим з "S-ок" до сьогодні залишається iPhone 5S. Цим гаджетом захоплювалися навіть деякі шанувальники Android. А все тому, що він був набагато могутніше п'ятірки. Він також отримав легендарний дизайн "четвірки" і дуже-дуже-дуже довгу підтримку. Його випустили в 2013 році, а перестали випускати оновлення iOS тільки в 2019-му. Цілих 6 років!

MHDN3
23 499 ₴
25 499 ₴
646 $

iPhone 7 і iPhone 7 Plus

Вони принесли в лінійку захист від води і стали найбільш продаваними яблучними смартфонами в історії. iPhone 7 і iPhone 7 Plus також прославилися шикарною камерою, вперше в "Plus" встановили подвійний модуль. А що говорити про процесор, A10 Fusion був на висоті. Багато моїх знайомих користуються ним до сих пір, а я тестую на ньому всі бети :)

iPhone 11 проти iPhone 12 - боротьба за путівку в зал слави

Напевно ніхто не сперечатиметься, що найпривабливішим на сьогодні з усіх актуальних моделей iPhone є 11-е покоління. Видно, що розробники виконали над ним дуже велику роботу. Тому iPhone 11 розлітається з прилавків, як гарячі пиріжки, з яблучною начинкою природно.



5ezh|864х452 копия.jpg

Але я підозрюю, що 12-е покоління з дня на день його випередить. Адже "дванадцятка" вабить ще більше. Все завдяки легендарному і безпрограшному дизайну, запозиченому від "4s". До слова, кращу начинку, ніж в iPhone 12 складно уявити. Підводить хіба що акумулятор. Боротьба за місце на п'єдесталі триває!

Ну а насправді кожен користувач має сам вирішувати яка модель була кращою - на смак і колір товариша немає. Моя найулюбленіша модель iPhone 11. Але колись я проходив з iPhone 5c цілих п'ять років і теж був щасливий :)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар