Найкращі спортивні та фітнес застосунки для iPhone: список платних і безкоштовних

Зміст

iPhone сьогодні – це не просто засіб зв'язку та комунікації в різних месенджерах і соціальних мережах. З його допомогою легше вивчати іноземні мови, він може виконувати роль навігатора або бути інструментом для творчості та бізнесу. А також, завдяки спеціалізованим застосункам, гаджет здатний замінити тобі персонального тренера з фітнесу або воркауту.

Так, для підтримки гарної фізичної форми досить завантажити програму з максимально зручною системою тренувань і слідувати підказкам віртуального коуча. Про найкращі застосунки для фітнесу на iPhone, як платні, так і безкоштовні, розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Застосунки для спорту на iPhone

Спорт у широкому сенсі охоплює безліч дисциплін. Деякі застосунки дають змогу ознайомитися з кожною з них і вибрати ту, яка найкраще відповідає твоїм інтересам. Далі наведу приклади популярних програм-супермаркетів для занять спортом.

-15%
MTP23
36 999 ₴
31 399 ₴
785 $
Супер ціна-8%
MQ9X3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $

Американська компанія Nike, відома в усьому світі своїми інноваціями в спортивному одязі та взутті, також має власну програму тренувань на айфоні, яка так і називається Nike Training Club (рейтинг в App Store 4,9). Користувачеві надається понад 300 варіантів занять з цілого ряду дисциплін:

  1. Тренування вдома в умовах обмеженого простору.
  2. Заняття йогою.
  3. Комплекси вправ на силу та витривалість.
  4. HIIT тренування для зниження ваги.
  5. Фітнес-вправи, орієнтовані на прес, руки та сідниці.
  6. Практики з медитації.

Крім цього, розробники приділили багато уваги збалансованому харчуванню. У застосунку можна знайти поради про те, як правильно харчуватися і, що важливо, як правильно готувати їжу.

До інших переваг Nike Training Club можна зарахувати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, синхронізацію із застосунком «Здоров'я» від Apple, відсутність реклами і, звісно, той факт, що програма абсолютно безкоштовна.



ti 864x452 1.png

Однак, є і мінуси. Наприклад, опція відео за запитом під керівництвом тренера (VOD) недоступна в нашій країні. А також, немає підтримки української мови. Доведеться прокачувати не тільки м'язи, а й свою англійську.

Ще один застосунок для фітнесу на iPhone, але вже від іншої американської компанії Skimble, називається Workout Trainer (рейтинг у App Store 4,7). З цією програмою домашні тренування заграють новими фарбами. Кожне заняття супроводжується фото та відео поясненнями для наочності. Мультимедійна бібліотека містить тисячі вправ і комплексів, що включають високоінтенсивні інтервальні тренування, заняття з кросфіту і програму «семи хвилин».

У застосунку Workout Trainer пропонується також відстежувати величезну кількість активностей: від занять бігом до походів, від аеробіки до тенісу і баскетболу. Програма від початку безкоштовна з можливістю покупок усередині, але, як і в попередньому застосунку, української мови в ній немає.


Найкращий фітнес застосунок для iPhone

Складно собі уявити вид фізичних вправ, більш популярний, ніж тренування з фітнесу. Далі поговоримо про найкращі фітнес-застосунки в різних категоріях для чоловіків і жінок.

Програма тренувань на 5 днів

Спосіб тренуватися за п'ятиденною програмою для багатьох користувачів iPhone вже увійшов у звичку. Якщо ти всерйоз розглядаєш такий варіант підтримки своєї фізичної форми, у мене для тебе є кілька прикладів відповідних застосунків.

-12%
MU173
41 999 ₴
37 159 ₴
929 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

Обидві програми родом із Німеччини. Перша називається Freeletics (рейтинг у App Store 4 ,7). Застосунок умовно можна розділити на дві частини: безкоштовну і платну. У безкоштовному варіанті користувач отримує доступ до двадцяти тренувань на спалювання жиру, двадцяти п'яти вправ загального курсу, а також до двадцяти комплексів у звуковому виконанні.

Платна версія програми тренувань на айфоні під назвою Freeletics Coach пропонує масу цікавих плюшок:

  • особистий тренер в особі штучного інтелекту.
  • адаптація тренування для певного місця.
  • тижневі тренувальні програми від професіоналів.
  • моніторинг за допомогою Apple Watch.
  • тисячі варіантів HIIT-тренувань.

До фізичних вправ розробники додали психологічну підтримку, насамперед для мотивації в нелегкому процесі будівництва свого тіла. Однак, у застосунку все та ж вже знайома проблема – відсутність україномовної версії.



ti 864x452 2.png

Друга програма тренувань на айфон для тижневих комплексів розроблена на замовлення компанії Adidas і називається adidas Training by Runtastic (рейтинг у App Store 4,8). Застосунок доступний як на безкоштовній, так і на платній основі. Творці зробили основний акцент на вправах без втручання якого б то не було додаткового обладнання та тренажерів. Крім 5-денного плану можна підібрати 2-х і 3-денні. Причому, кожен з них буде адаптований під поточний рівень твоєї фізичної підготовки.

Інтерфейс adidas Training опрацьований не тільки для iPhone. Тренування можна виводити на великий екран, використовуючи варіант програми для приставки Apple TV. На тебе чекають понад 180 відео в HD-якості та демонстрації вправ від професійних тренерів.


Фітнес для початківців

Простий застосунок для фітнесу на iPhone від шведських розробників має назву Seven (рейтинг у App Store 4,8). Якщо ти завжди обходив зал для спортивних занять стороною, він якраз для тебе. Основна фішка програми в 7-хвилинних комплексних тренуваннях, які можна проводити протягом усього дня від одного до кількох на свій розсуд.

Вправи, запропоновані Seven, прості та зрозумілі. Для них не потрібен спеціальний інвентар, достатньо лише вертикальної поверхні або стільця. Ідеально для домашніх умов! Проходячи хоча б один сеанс тривалістю 7 хвилин щодня, ти поступово виробиш звичку до тренувань, що вкрай необхідно для новачка.



ti 864x452 3.png

До речі, застосунок Seven отримав гран-прі в номінації «Вибір редакції App Store», тобто непрофесійних спортсменів, яким програма дійсно сподобалася.


Програма для тренувань із залізом

Ти початківець або досвідчений бодібілдер? Тоді саме час спробувати застосунок-планувальник JEFIT Workout Planner Gym Log (рейтинг у App Store 4,8). Детальніших комплексів тренувань із різноманітними спортивними снарядами в супроводі відеоінструкцій у HD-якості просто не знайти. Штанга, гантелі, гирі, кардіотренажери, – любителя потягати залізо чекає близько 1,4 тисячі вправ.

Що найголовніше в силових тренуваннях? Звичайно ж, їх правильне виконання. Техніка поводження з важкими предметами в найдрібніших подробицях описана в інструкціях до кожної вправи.



ti 864x452 4.png

Програма тренувань на айфон JEFIT Workout Planner Gym Log також дозволяє:

  • вести щоденник прогресу, що включає поточну вагу, кількість підходів і повторень;
  • відфільтрувати вправи для певної групи м'язів;
  • зберігати власні рекорди та найкращі результати;
  • порівняти свій прогрес із загальною статистикою;
  • вивчати досвід інших користувачів.

Застосунок доступний тільки англійською мовою, але завдяки візуальній складовій проблем із нерозумінням виникнути не повинно. Пропонується як безкоштовна, так і платна версії.


Програма тренувань для дівчат вдома

Вдалим варіантом для «слабкої» статі може стати універсальний застосунок для фітнесу на iPhone Sworkit Fitness & Workout (рейтинг у App Store 4,5). Який, до речі, очолив рейтинг програм для домашнього фітнесу за стандартами Медичного спортивного коледжу США (ACSM).



ti 864x452 6.png

Комплекси занять розподілені за п'ятьма категоріями:

  1. Силові тренування.
  2. Йога.
  3. Кардіовправи.
  4. Стретчінг.
  5. Тренування для дітей.

У базі застосунка представлено понад 400 готових тренувань і 800 вправ як із власною вагою, так і з доступним інвентарем. Крім цього, можна створити індивідуальний план занять, що складається з улюблених вправ.


Програма тренувань для чоловіків

Так чи інакше, багато застосунків для фітнесу на iPhone ніби універсальні, які підходять для чоловіків і жінок. Яскравим представником саме такої програми є Daily Workouts – Home Trainer (рейтинг у App Store 4,8). Саме для чоловіків застосунок буде цікавим з точки зору тривалості тренувань. Розробники пропонують швидкі силові тренування від 5 до 10 хвилин або комплексні вправи до 30 хвилин.

Спеціальна ціна-4%
MTUX3
43 499 ₴
41 899 ₴
1 047 $
Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Кожне тренування проходить у супроводі відео, інструкції на екрані і таймера. Більшу частину вправ можна запускати в режимі офлайн, а також є інтеграція з епплівським застосунком «Здоров'я». Безкоштовна версія пропонує понад 100 вправ, платна – близько 400 і відсутність реклами. І, нарешті, у Daily Workouts – Home Trainer є підтримка української мови.


Накачати прес за 30 днів

Виявляється, створити сексуальний прес усього лише за місяць занять цілком реально. Якщо тільки дотримуватися інструкцій, викладених у популярній програмі тренувань на айфон Six Pack in 30 Days – 6 Pack (рейтинг у App Store 4,8). План занять розбитий на три рівні, від новачка до професіонала. Перші тренування здадуться легкими, але поступово їхня інтенсивність наростатиме. Тут уже все залежить від твоєї наполегливості в досягненні наміченої мети – зібрати всі шість кубиків преса.



ti 864x452 5.png

У застосунку можна налаштувати нагадування, щоб вправи з часом стали звичкою. А сама програма синхронізується із застосунком «Здоров'я» на iPhone.


Де знайти безкоштовний застосунок для тренувань на айфон?

У пошуку абсолютно безкоштовного застосунка для фітнесу на iPhone тобі допоможе старий добрий App Store. Серед представлених у цьому матеріалі програм така одна – це Nike Training Club. Решта мають дві версії – урізану безкоштовну та преміум. По-моєму, вже цілком непоганий старт, щоб почати займатися спортом без будь-яких вкладень. Було б бажання!

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар